۱۷ اسفند ۱۴۰۰، ۹:۴۵

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

۱۰درصد اعتبارات آبخیزداری اصفهان تامین شد/ساخت ۵ طرح توسط خیران

۱۰درصد اعتبارات آبخیزداری اصفهان تامین شد/ساخت ۵ طرح توسط خیران

اصفهان- معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: نزدیک به ۵۰۰میلیارد تومان طرح آبخیزداری آماده اجرا داریم اما اعتباری که ابلاغ شد حدود ۱۰ درصد اعتبار مورد نیاز است.

ابوطالب امینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۱۶ پروژه آبخیزداری در وسعت ۹۵ هزار هکتار از حوضه‌های آبخیز استان در تودشک کوهپایه، فرخی خور، آبخوان کاشان پشتکوه فریدونشهر، لاهیجان خوانسار، سد تنظیمی چادگان، گنجه گان سمیرم، شهرستان نائین، شمرود برخوار در سال جاری پیش بینی کرده بودیم که با توجه به اینکه اعتبارات کم است با کمک مردم و خیران آبخیزداری، طرح‌هایی انجام شد.

وی افزود: اکنون نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان طرح آبخیزداری آماده اجرا داریم اما اعتباری که امسال به منابع طبیعی در این حوزه دادند و به صورت اسناد ابلاغ شده ۶۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده که حدود ۱۰ درصد بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرح‌ها است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه برای صد درصد این طرح‌ها در سال جاری برنامه ریزی و به پیمانکاران واگذار شده است، ابراز داشت: در مناطقی مانند چادگان سد تنظیمی یا گنجه‌گان در پادنای سمیرم، فرخی خوروبیابانک، آبخوان کاشان و اردستان که می‌دانستیم سال آبی جاری بارش برف و باران زیادتر است، پیمانکاران کار را آغاز کردند اما از اعتباراتی که ابلاغ شده ۱۰۰ درصد تخصیص نیافت و اکنون ما دیون پیدا کردیم.

پیش‌بینی عملیات آبخیزداری در ۱۰۰ هزار هکتار برای سال ۱۴۰۱

امینی درباره پیش‌بینی طرح‌های جدید آبخیزداری برای سال ۱۴۰۱ نیز خاطرنشان کرد: در سال آینده روی ۱۰۰ هزار هکتار از حوضه‌های آبخیز اولویت بندی کردیم که دستکم ۱۰۰ میلیارد تومان پول نیاز دارد، این موضوع را به سازمان منابع طبیعی در تهران نیز اعلام کردیم. از این رو به میزان اعتباری که به ما تخصیص دهند پروژه اجرا خواهیم کرد؛ اگر ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه از محل اعتبارات ملی و استانی تأمین شود ۱۰ تا ۱۵ طرح آبخیزداری در ۱۰۰ هزار هکتار در سال آینده اجرا خواهیم کرد.

وی درباره طرح‌های مشارکتی و خیرساز آبخیزداری، گفت: در کارگروه اقدام طرحی وجود دارد که حوضه‌های آبخیز را معرفی می‌کنیم تا اگر خیرانی مایل بودند در این زمینه ورود کنند. هم اکنون پنج حوضه را در این کارگروه اعلام کردیم و امید است در کنار جذب اعتبارات ملی و استانی برای پروژه‌های آبخیزداری حمایت خیران را هم برای نیل به اهداف در این زمینه داشته باشیم.

ساخت ۵ پروژه توسط خیران آبخیزداری

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: با توافق اتحادیه معدن داران استان در سال جاری، معدن دارانی که به واسطه فعالیت معدنی به طبیعت خسارت وارد می‌کنند نیز برای جبران خسارت در حوزه‌های منابع طبیعی از جمله پروژه‌های آبخیزداری کمک می‌کنند.
امینی افزود: در این راستا امسال ۲ طرح خیرساز یکی در حسین آباد کاشان و دیگری در انارک نائین احداث شد و معدن داران نیز بندهای شمرود برخوار و خورو بیابانک را مشارکتی ساختند؛ همچنین مردم و شورای شهر رامشه به طور خودجوش برای بازسازی یک بند قدیمی اقدام و یک میلیارد تومان هزینه کردند که اداره منابع طبیعی نیز برای تکمیل این پروژه ۲.۵ میلیارد تومان اعتبار گذاشت.

طرح‌های مشارکتی آبخیزداری در اولویت اول اجرا است

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با تاکید بر اینکه طرح‌های مشارکتی آبخیزداری در اولویت اول است، گفت: اگر شوراهای شهر و روستا، دهیاری‌ها و شهرداری‌های سراسر استان تشخیص دهند که اجرای عملیات آبخیزداری نیاز ضروری است و ۵۰ درصد اعتبار پروژه را تأمین کنند، دولت حاضر است ۵۰ درصد کمک کند و چنین طرحی در اولویت کار ما قرار می‌گیرد.

۱۰درصد اعتبارات آبخیزداری اصفهان تامین شد/ساخت ۵ طرح توسط خیران


امینی با اشاره به اینکه در سال جاری مطالعات نزیک به ۲۵۹ هزار هکتار در پنج حوضه آبخیز شامل شهرستان‌های خوروبیابانک، گلپایگان، مبارکه و دو حوضه اردستان انجام شد، خاطرنشان کرد: خاک و آب بستر حیات اند و برای مدیریت صحیح آن ابتدا باید مطالعات هیدرولوژی، فیزیوگرافی، ژئومورفولوژی، زمین شناختی و موضوعات اقتصادی و اجتماعی انجام شود، سلیقه‌ای نمی‌توان عمل کرد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف ما در آبخیزداری کاهش فرسایش خاک است، ابراز داشت: شاید اهمیت خاک از آب هم بیشتر است، آب را می‌توان از خلیج فارس به نواحی مرکزی و حتی خراسان شمالی انتقال داد اما خاک اگر فرسایش یافت نه می‌توان خرید، نه می‌توان انتقال داد و در جایی استفاده کرد.

آبخیزداری راهی برای مقابله با فرونشست در مناطق خشک و نیمه خشک
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه تشکیل یک سانتیمتر خاک صدها سال طول می‌کشد، خاطرنشان کرد: اگر خاک وجود نداشته باشد حیات هم نیست.

امینی کنترل سیلاب‌ها را از دیگر مزیت‌های آبخیزداری عنوان کرد و افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی در استان اصفهان که از شرق تا غرب آن بسیار متفاوت است و به هنگام وقوع می‌تواند بسیار خسارت بار باشد مانند سیلاب‌هایی که اردیبهشت امسال نائین و خوروبیابانک را فرا گرفت اما در کوهرنگ سرچشمه حوضه آبریز زاینده رود بارندگی نبود، اهمیت آبخیزداری را دو چندان می‌کند.

وی حفظ پوشش گیاهی و بهره برداری از سیلاب‌ها را از دیگر دلایل مهم آبخیزداری برشمرد و افزود: مهار سیلاب‌ها در بندهای آبخیزداری به تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و قنوات می‌انجامد و یکی از راهکارهای مقابله با فرونشست زمین کنترل سیلاب‌ها در مناطق خشک و نیمه خشک است.

کد خبر 5441634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha