۱۹ اسفند ۱۴۰۰، ۹:۲۹

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

حضور یک مقام بین المللی در موزه/تاثیر توافق وین بر گردشگری ایران

حضور یک مقام بین المللی در موزه/تاثیر توافق وین بر گردشگری ایران

حضور مدیرکل آژانس انرژی اتمی در موزه ملی،ساخت سریالهای گردشگری و شرایط جدید سفر به تایلند وحرام بودن سفر به قصد شکار از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌های جداگانه، دبیران پنج شهر جهانی صنایع‌دستی را منصوب کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این نامه‌ها، مجید بهارستانی یزدی شهردار میبد را به‌عنوان «دبیر شهر جهانی میبد»، محمد کلامی معاون هماهنگی امور اقتصادی آذربایجان شرقی را به‌عنوان «دبیر شهر جهانی تبریز»، علی‌اکبر کریمی‌پور شهردار سیرجان را به‌عنوان «دبیر شهرجهانی سیرجان»، سید رضا موسوی شهردار لالجین را به‌عنوان «دبیر شهر جهانی لالجین» و سید احسان اصنافی شهردار شیراز را به‌عنوان «دبیر شهر جهانی شیراز» منصوب کرد.

موزه ملی ایران و موزه تاریخ ازبکستان‌ تفاهمنامه امضا کردند

موزه ملی ایران و موزه تاریخ ازبکستان تفاهمنامه امضا کردند

خبر رسید که در این هفته یادداشت تفاهم همکاری‌های بین موزه‌ای مابین موزه ملی ایران و موزه دولتی تاریخ ازبکستان در تاشکند بین موزه ملی ایران و جنت اسماعیل اوا، رئیس موزه دولتی تاریخ ازبکستان امضا شد.

یادداشت تفاهم بین دو موزه ایران و ازبکستان به منظور حفظ، مطالعه و گسترش میراث فرهنگی و همچنین تعمیق پیوندهای علمی و فرهنگی مانند پروژه‌های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی؛ همکاری در زمینه فرهنگ، تاریخ، هنر و فعالیت‌های موزه‌ای؛ برگزاری گردهمایی‌های مشترک علمی و عملی و هم اندیشی ها؛ سازماندهی نمایشگاه‌های مشترک؛ تبادل متخصصان در چارچوب سازماندهی دوره‌های کارآموزی به منظور توانمندسازی کارشناسان و انتشارات مشترک منعقد شد.

این یادداشت‌تفاهم برای مدت ۵ سال معتبر است. همچنین موزه دولتی تاریخ ازبکستان زیر نظر آکادمی علوم ازبکستان است که در واقع نقش موزه ملی آن کشور را دارد.

توافق وین گردشگری ایران را تقویت می‌کند

در خبر دیگری آمد که فرانک مولن، سفیر پادشاهی هلند در ایران، در توئیتر خود تصاویری از ساختمان‌های شهر کاشان را به اشتراک گذاشت. او در متن این توییت نوشت: «در این دوران تزلزل، اخبار خوب می‌تواند شفابخش باشد. توافق وین هم می‌تواند حال ما را خوب کند و صنعت گردشگری ایران را تقویت کند.»

او در ادامه به زیبایی‌های شهر کاشان، به‌ویژه مهمان‌خانه «خانه منوچهری» و باغ ایرانی «باغ‌های فین» اشاره کرده است و معتقد است با به نتیجه رسیدن توافق در وین، مردم بیشتری قادر خواهند بود از این جاذبه‌های گردشگری دیدن کنند.

مولن همچنین در توییت دیگری چند تصویر از شهر اصفهان را منتشر کرده است و در متن آن نوشته است: «دیپلماسی اغلب در پشت صحنه مؤثرتر است… من در مورد آشنایی با تاریخ و فرهنگِ پرافتخار یک کشور باستانی توییت می‌زنم که اکنون در آن زندگی می‌کنم: ایران.»

حمایت از برنامه توسعه گردشگری ایران و چین

حمایت از برنامه توسعه گردشگری ایران و چین

این هفته همچنین معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سفیر چین در ایران درباره موضوع توسعه گردشگری میان دو کشور اعلام آمادگی و همکاری کردند.

علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور در دیدار با چنگ هوا سفیر کشور چین در ایران ضمن تاکید بر قرابت‌های فرهنگی و تاریخی دو کشور با تشریح ظرفیت‌های گردشگری بسترهای مستعد همکاری را بررسی کردند.

در این دیدار معاون گردشگری ضمن اشاره به اینکه با هدف توسعه روابط گردشگری دو کشور برنامه اجرایی فعالیت در بازار چین توسط دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت تهیه شده است، سرفصل‌های سرمایه‌گذاری، آموزش و تبلیغات را از اصلی‌ترین رئوس آن مطرح کرد.

همچنین در این دیدار سفیر کشور چین در ایران نیز ظرفیت‌هایی از جمله زمینه مساعد ورزش اسکی و نیز جذابیت‌های خطوط راه‌آهن ایران را از جمله جذابیت‌های مورد توجه چینی‌ها دانست و تمرکز بر علاقه‌مندی گردشگران این کشور را راهی به سوی جذب آنها و آشنایی با جمهوری اسلامی ایران به عنوان مقصدی مورد توجه عنوان کرد.

ویترین‌های موزه ملی ضدزلزله می‌شوند

ویترین‌های موزه ملی ضدزلزله می‌شوند

در راستای بهسازی تجهیزات نمایشگاهی و مجهز کردن موزه ملی ایران به ویترین‌های ضدزلزله تفاهم‌نامه‌ای بین موزه ملی ایران و آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) امضا شد.

مراسم امضای اسناد پروژه بهسازی تجهیزات نمایشگاهی موزه ملی ایران، میان این موزه و آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) با حضور جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران، مرتضی ادیب‌زاده سرپرست اداره‌کل موزه‌ها معاونت میراث‌فرهنگی، آیکاوا کازوتوشی سفیر ژاپن در ایران، تارو آزوما رئیس دفتر جایکا در ایران و محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران امروز سه‌شنبه ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۰ در محل موزه ملی ایران برگزار شد.

نوکنده درباره ضرورت این همکاری بیان کرد: باتوجه به نبود دانش کافی برای ساخت ویترین‌های ضدزلزله، استاندارد نبودن ویترین‌های موزه‌ها در مقابل زلزله همچنین تجارب ارزشمند طرف ژاپنی با اجرای این پروژه علاوه بر ارتقای امر حفاظت از اموال فرهنگی‌تاریخی منقول و بهبود ارائه کیفیت خدمات به بازدیدکنندگان، همکاری‌های علمی بین دو کشور گسترش پیدا می‌کند.

او با تاکید بر لزوم بومی‌سازی ساخت ویترین‌های ضدزلزله، بیان کرد: آموزش نیروی انسانی برای ساخت ویترین ضدزلزله در ایران نیز در این پروژه لحاظ شده است که این موضوع می‌تواند در بومی‌سازی آموزش ساخت ویترین ضدزلزله برای موزه‌های کشور کمک کند.

نوکنده تصریح کرد: با بومی‌سازی این فناوری و توانمندسازی مهندسان کشور، دیگر موزه‌های ایران را نیز می‌توانیم در برابر زلزله ایمن کنیم.

رئیس کل موزه ملی ایران در پایان تاکید کرد: در معرض نمایش و نگهداری در مخازن امن موزه ملی ایران از جمله آثار میراث بشری به حساب می‌آیند و بر همگان تکلیف است در راستای حفاظت و صیانت آن اقدام کنند.

شرایط جدید سفر به تایلند/ حذف قرنطینه های طولانی

شرایط جدید سفر به تایلند

در یکی از روزهای این هفته مراسم دیدار سفیر جدید تایلند با فعالان گردشگری و آژانس داران و خبرنگاران گردشگری در فضای باز سفارت تایلند در تهران برگزار شد، در این برنامه «وراووت پونگ پراپاپانت» سفیر تایلند در تهران گفت: به عنوان یک سفیر مأموریت من ارتقای روابط خوب میان ایران و تایلند و افزایش همکاری میان دو دولت و از همه مهمتر تقویت دوستی میان دو ملت است. تعریف واژه دوستی به خودی خود کار سختی است. برای من دوستی حس تفاهم متقابل، اعتماد، عطوفت و نیت نیکوست.

وی افزود: آنچه به آن اطمینان دارم این است که دستیابی به دوستی فقط از طریق ارتباط واقعی مردم با مردم امکانپذیر است. در دیپلماسی جمله معروفی وجود دارد که می‌گوید رابطه مردم با مردم اساس رابطه دوجانبه است. طی این سال‌ها ما شرایط را برای شکوفا شدن دوستی میان دو ملت فراهم کرده ایم. دنیا روزهای سختی را به دلیل پاندمی کرونا گذرانده که سفرهای بین المللی را تحت تأثیر قرار داده و تعداد مسافران دو کشور نیز به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است. با تلاش دولت ایران و همکاری مردم در مبارزه با ویروس، تعداد مبتلایان جدید تحت کنترل قرار گرفته است. این امر موقعیتی را فراهم کرده تا با همکاری بانکوک راه‌های ورود مسافر به تایلند هموار شود.

سفیر تایلند در تهران گفت: سال گذشته سفارت و نهاد گردشگری تایلند به همراه شرکای ایرانی سعی در یافتن راه‌هایی برای تسهیل سفر ایرانی‌ها به تایلند داشته است که نتیجه آن طرح‌های گردشگری متعدد بوده است. هم اینک با شروع فصل جدید پساکووید، به اطلاع شما می‌رساند که از اول فوریه مسافران واکسینه شده ایرانی می‌توانند بدون نیاز به قرنطینه‌های طولانی به تایلند در تعطیلات نوروز سفر کنند. باور دارم که این امر می‌تواند تحول شایانی در این زمینه ایجاد کند. امیدوارم خطوط هواپیمایی پاسخگوی نیاز مسافران به پروازهای تایلند باشند.

طبق این خبر، مرزهای تایلند از اول فوریه به روی گردشگران خارجی واکسینه شده باز شده است و همه مراکز تفریحی و مناطق گردشگری در تایلند باز شده اند و دیگر محدودیتی وجود ندارد. این کشور درصدد است تا بتواند گردشگران بیشتری را جذب کند به همین دلیل در سال ۲۰۲۲ شعار فصلی نو و شگفت انگیز در سال ۲۰۲۲ را انتخاب کرده و در این زمینه تفاهمنامه هایی با هواپیمایی‌های مختلف امضا کرده است تا بتواند پروازهای بیشتری به تایلند داشته باشد. همچنین مسافران می‌توانند در قالب طرح TEST AND GO وارد تایلند شده و از اول مارس نیازی به تست دوم ندارند.

پنج سریال گردشگری ساخته می‌شود/ اولویت شبکه‌های استانی صداوسیما

پنج سریال گردشگری ساخته می‌شود

رئیس مرکز سیمای استان‌های صداوسیما از تولید پنج سریال با موضوع گردشگری خبر داد. در این جلسه علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی با اشاره به لزوم همراهی و کمک رسانه ملی در زمینه اجرای برنامه‌های مختلف این وزارتخانه اظهار کرد: در این حوزه به خصوص به کمک معاونت امور استان‌ها و شبکه‌های استانی نیاز داریم.

وی افزود: صدا و سیما یکی از کلیدی‌ترین دستگاه‌ها در معرفی صنعت گردشگری است بنابراین درخواست ما این است که توریسم هم به عنوان یکی از موضوعات اصلی پویش حل مسئله در استان‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه بخشی از اقتصاد گردشگری در کشور ما مربوط به گردشگری داخلی است گفت: بر این اساس ستاد خدمات سفر با مدیریت این وزارتخانه تشکیل شده است.

افزایش ۳ ساعته فعالیت موزه‌ها در نوروز

افزایش ۳ ساعته فعالیت موزه‌ها در نوروز

بر اساس دستورالعمل ابلاغی مدیرکل توسعه منابع انسانی و تحول اداری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساعت کار موزه‌ها از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ سه ساعت افزایش می‌یابد. بر این اساس ساعت کار موزه‌ها از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰ خواهد بود.

حرام بودن گونه‌ای از سفر/ از بین بردن حیات وحش به بهانه تفریح

حرام بودن گونه‌ای از سفر

سفر به قصد شکار حرام است. شکاری که حیات وحش را از بین ببرد و برای معیشت نباشد از نظر فقها حلال نیست. این موضوعی است که مقام معظم رهبری نیز این هفته در مراسم روز درختکاری روی آن تاکید کردند.

تا سال ۹۸ برخی از آژانس‌های مسافرتی اقدام به برگزاری تورهای گردشگری شکار به خصوص برای گردشگران و شکارچیان خارجی می‌کردند. این تورها به سمت شکار قوچ کرمان، اصفهان و کل ایرانی می‌رفت.

حتی برگزاری تور شکار برای آمریکایی‌ها که با همکاری یک شرکت ایرانی و شرکت بین المللی گردشگری شکار در جمهوری آذربایجان انجام می‌شد مورد انتقاد بسیاری از ایرانی‌ها قرار گرفت و حجت الاسلام محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور در واکنش به برگزاری این تورها گفته بود: آمریکا با ایران این‌گونه رفتار می‌کند، بعد آن آقای مدیر برای اینکه یک شهروند آمریکایی در آسایش باشد اجازه می‌دهد به ایران بیاید و در شکارگاه‌های ایران شکار کند این ننگ را انسان به کجا ببرد.

چند روز پیش یکی از فعالان محیط زیست گفته بود: مناطقی که می‌توانست پس از طی کردن یک دوره شکار ممنوع به مناطق چهارگانه ارتقا پیدا کنند اکنون اما با واسطه گری سازمان محیط زیست به شکارچیان سابقه دار برای ایجاد قرقگاه خصوصی واگذار می‌شود.

حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفته است: کل پروانه‌هایی که طی امسال در قرق‌ها به منظور شکار صادر شده است تعداد ۸۱ رأس است و این عدد پس از جمع‌بندی و تحلیل بر اساس اطلاعات سرشماری تعیین شده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به موزه ملی رفت

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به موزه ملی رفت

این هفته خبر دیگر درباره مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود که در حاشیه سفر دیپلماتیک خود به تهران، برای دومین بار از موزه ملی ایران دیدن کرد.

«رافائل ماریانو گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حاشیه سفر دیپلماتیک خود به تهران، با همراهی بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و هیئت همراه با مشایعت امید کمالوند معاون اجرایی موزه ملی ایران، برای دومین بار از موزه ملی ایران بازدید کرد.

گروسی از موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران با راهنمایی کرم میرزایی رئیس این موزه و فیروزه سپیدنامه رئیس موزه ایران باستان، بازدید کرده و طی دیدار از تالار قرآن، آثار دوره‌های صدر اسلام، سلجوقی، ایلخانی، تیموری، صفوی، قاجار با هنر و تمدن ایران در دوران اسلامی (در یکی از مهم‌ترین موزه‌های جهان اسلام) آشنا شد.

کد خبر 5443481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
      0 0
      سفیر هلند غلط کرده که گفته مذاکرات وین گردشگری ایران رو تقویت می کند. چرا که قبل از این هم جاسوسانی مثل جیسون رضایام معتقد بودند برجام چه گل و بلبلی برای ایران درست میکنه. اینکه ای آقای سفیر این قدر خوش خیال هست و عشق موندن در هتل های سنتی لوکس قیمت رو داره دلیل نمی شه عمومیت بده.