به گزارش خبرنگار مهر در ساری، محمد مهدی کابلی در کارگاه آموزشی برنامه ریزی کشت و تولید ذرت دانه ای و گیاهان علوفه ای در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز ، محمود آباد ( کابک) افزود: با توجه به تغییر در برنامه غذایی مردم و تقاضاهای بیشتر به پروتئین های حیوانی و کمبود امکانات و محدودیت های اعتباری کشور را با بحران کمبود علوفه مواجه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: عواملی چون عدم تناسب صدور مجوز و کمبود اعتبارات تخصیصی در این بخش باعث ایجاد مشکلاتی در کشت علوفه شده است.
مدیر کل دفتر محصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در جهت شناسایی مناطق مستعد تولید بذر و برنامه ریزی در جهت ساماندهی علوفه تصریح کرد: برنامه ریزی جهت ازیاد بذر و سرکشی به هفت استان و ارزیابی مقدماتی از جمله اقدامات انجام گرفته برای مقابله با این بحران است.
کابلی با بیان اینکه حدود 30 درصد تولید محصولات کشاورزی توسط علوفه انجام می شود، اظهار داشت: امسال 18 هزار تن جو وارد کشور شده است .
وی یاد آور شد: سال گذشته بیش از دو هزار و 500 تن ذرت دامی وارد کشور شده است و قیمت جو در جهان از 170 دلار پارسال به 300 دلار در سال جاری افزایش یافته ا ست.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی دراین کارگاه طی سخنانی گفت: درصد رشد برای یک دوره مشخص در زمینه صدور پروانه های دام پروری بین 16 تا 19 درصد است که در میانگین تولید علوفه 9/5 درصد به نتیجه می رسد که نگران کننده است.
محمد رضا جانسوز با اشاره به اهمیت تولید مواد غذایی در خودکفایی محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: علوفه اولویت اصلی معاونت زراعت است .
وی خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی استراتژیک و اصولی شاهد تولید علوفه و قطع واردات خودکفایی در تولید فرآورده های لبنی خواهیم بود.
نظر شما