به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمدباقر دخیلی، بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود : در اجرای طرح توسعه پالایشگاه تبریز ، عملیات ساخت دومین پالایشگاه این شهر با عنوان پالایشگاه « شهریار» از مهر ماه آینده به مناقصه بین المللی گذاشته می شود .
وی میزان سرمایه گذاری در این پروژه را یک میلیارد یورو ذکر کرد و گفت: مدت زمان بهره برداری از این پروژه 36 ماه بوده و با اتمام آن ظرفیت تولیدات مجتمع پالایشگاهی تبریز از 110 هزار بشکه در روز به 220 هزار بشکه خواهد رسید .
دخیلی ضمن تاکید بر اینکه حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در این مجتمع در تاریخ آذربایجان شرقی بی سابقه خواهد بود تصریح کرد : با اجرای این پروژه میزان سودآوری مجتمع پالایشگاهی تبریز تا 4 برابر افزایش می یابد .
وی افزود: از آنجا که تجهیزات مورد استفاده در این پالایشگاه از جدیدترین فناوری های روز جهان بهره میبرد ، تا 4 سال آینده تمامی محصولات پالایشگاه تبریز نیز به حد استانداردهای جهانی رسیده و امکان صادرات فراورده های پالایشگاهی برای این مجتمع فراهم خواهد شد .
دخیلی همچنین تصریح کرد: به دلیل استفاده از مدرن ترین فناوری های پالایشگاهی جهان در پروژه شهریار ، مسایل و مشکلات آلاینده های زیست محیطی در پالایشگاه تبریز به کلی منتفی می شود .
به گفته وی ، طرح توسعه پالایشگاه تبریز برای 1500 نفر اشتغال دایم ایجاد کرده و زمینه ایجاد 6 هزار فرصت شغلی موقت را فراهم می کند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز در ادامه یادآور شد: این طرح از جمله پروژههای کلان مصوب سفر ریاست محترم جمهوری در سال گذشته بود که با زحمات شخص آقای استاندار و پی گیری نمایندگان محترم استان ، در فاصله یک سال به بار نشست .
مهندس دخیلی تولیدات پالایشگاه تبریز را گاز مایع ، گازوییل ، نفت کوره ، نفت سفید ،خوراک پتروشیمی و مواد اولیه آسفالت سازی عنوان کرد و افزود : یکی دیگر از بزرگترین دستاوردهای طرح توسعه پالایشگاه تبریز ، راه اندازی خط تولید بنزین در این مجتمع خواهد بود .
به گفته وی ، ساخت واحد تولید بنزین در پالایشگاه تبریز از اردیبهشت ماه گذشته آغاز شده و در مدت 34 ماه آینده با ظرفیت 20 هزار بشکه در روز به بهره برداری خواهد رسید .
مهندس دخیلی یادآور شد : در حال حاضر 23 درصد تولیدات پالایشگاه تبریز را نفت کوره تشکیل می دهد که از ارزش پایینی برخوردار است اما با راه اندازی فاز تولید بنزین در تبریز ، تولید نفت کوره به 12 درصد رسیده و به جای آن تولید بنزین آغاز می شود .
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز در ادامه سخنان خود به واگذاری مجتمع های پالاشگاهی در کشور اشاره کرد و افزود : در فاز نخست طرح واگذاری پالایشگاههای کشور به بخش خصوصی ، از آبان ماه سال جاری سهام پالایشگاههای تبریز و اصفهان از طریق بورس ارایه خواهد شد .
وی اضافه کرد : پروسه ارایه سهام این واحدها 2 ساله بوده و بدین ترتیب 80 درصد سهام پالایشگاههای یاد شده به بخش خصوصی واگذار می شود .
دخیلی اظهار امیدواری کرد: با واگذاری صنایع بزرگ نفتی به بخش خصوصی ، بسیاری از قوانین و مشکلات دست و پا گیر اداری از میان برداشته شده و امکان توسعه روزفزون این صنعت در کشور فراهم شود.
نظر شما