به گزارش خبرنگار مهر، محمد هادی رستمیان ظهر چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه مدیر عامل آب و فاضلاب استان بوشهر پیرامون اهمیت آب گفت: آب برای کشور منبع استراتژیک محسوب میشود.
وی ادامه داد: آب عنصر اصلی سازنده جهان هستی است تا آنجایی که کعبه، به عنوان اولین خشکی در کره زمین از زیر آبها بیرون آمد و پس از آن خشکی در سراسر زمین گسترده شد. آب تنها مادهای است که در طبیعت به هر سه حالت جامد، مایع و گاز وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر افزود: با یک نگاه کلّی به آیات قرآن مربوط به آب نشان میدهد که از بین نقشهای آن در حیات همه موجودات زنده، بر منافع مستقیم و غیرمستقیم آب برای انسان تأکید شده است و سیاق بخش فراوانی از این آیات درصدد برشمردن نعمتهای الهی است؛ ازاینرو، این بخش از آیات بهطور صریح یا غیر صریح، بندگان خدا را به شکر این نعمت بزرگ میخواند
وی اظهار کرد: عرش خداوند بر روی آب بوده است و حیات همه جانداران به آب وابسته است و نیز از نقشهای گوناگون آن در زمین از احیای زمین، سرسبزی طبیعت، رویش گیاهان رنگارنگ، پیدایش مراتع، مزارع و باغها با درختان مختلف و انواع گوناگون میوهها، سخن رفته است.
رستمیان در قرآن به نزول آب بر کوههای بلند و تأمین آب گوارای آشامیدنی، ایجاد نهرها و رودهای بزرگ و تسخیر آب دریاها برای انسان نیز اشاره شده است که همه باید شکر گذار باشند و با توجه به خشکسالی باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.
وی خاطر نشان کرد: طبق آیات قرآن کریم، آب از دو منبع اصلی به انسانها و بقیه موجودات زنده میرسد: آب باران و چشمهها یا همان منابع زیرزمینی. پس یکی از منابع اصلی آبی که در مصرفهای خوراکی، شستوشو، صنعت و بسیاری کارهای دیگر استفاده میشود، آب باران است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر به همین دلیل است که بر پاکیزه نگه داشتن هوا و مدیریت آب تأکید میشود و در بحث طراحی پروژههای دانش بنیان یکی از دستگاههای که میتواند نقشی کلیدی داشته باشد، شرکت آب منطقهای در استان است که برای کاهش مصرف آب در بخشهای صنعت و کشاورزی ظرفیتهای مناسبی با پیشرفت تکنولوژی و تلاش شرکتهای دانش بنیان فراهم شده و لازم است که دولت از این ظرفیت خوب استفاده کند.
وی افزود: تزریق آبهای سطحی به سفرههای زیر زمینی یکی از راهکارهای بهبود منابع آبی کشور است که باید با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود وشرکتهای دانشبنیان با فناوری متکی بر دانش خود در حوزه کمبود و قطعی آب دست به تولید محصولات و طراحی ایدههایی بزنند که تا بتوانند نقش خود را ایفا کنند،.
رستمیان اضافه کرد: معضل آب و کم آبی در استان بوشهر که دارای ۴۰ شهر و ۶۲۰ روستا و نیاز به ۴۰۰ متر مکعب آب دارد بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کمتر از چهل هزار متر مکعب بوسیله آبشیرین کنها انجام میشود و مابقی هم از خطوط بیرونی استان تأمین میشود که باید تلاش کنیم مردم را از جیره بندی آب نجات دهیم.
نظر شما