۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۵۳

سلفون چیست؟ آشنایی با انواع سلفون

سلفون چیست؟ آشنایی با انواع سلفون

شاید شما هم تصور کنید سلفون همان پلاستیک‌های کشسان است که روی ظرف‌های مختلف می‌کشند، بد نیست بدانید که سلفون انواع و کاربردهای مختلف دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به فیلم‌های پلاستیکی شفاف و شیشه‌ای که بر پایه پروپیلن ساخته می‌شوند، سلفون می‌گویند. امروزه سلفون به طیف گسترده‌ای از فیلم‌های پلاستیکی گفته می‌شود که برای بسته بندی مواد مختلف استفاده می‌شود. خیلی از افراد تصور می‌کنند سلفون تنها همان پلاستیک‌های کشسان است که روی ظرف‌های مختلف می کشند.

در صورتی که تولید سلفون‌ها تنوع بسیار زیادی دارند. ۳ نوع از مهم‌ترین سلفون‌ها، سلفون شفاف، سلفون متالایز و سلفون صدفی هستند. این سه مدل ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. بنابراین نوع کاربرد آنها نیز متفاوت است. در ادامه بیشتر به معرفی و ویژگی‌های آنها خواهیم پرداخت.

انواع سلفون بسته بندی (PP)

تولید سلفون بسته بندی که با نام‌های سلفون ترس یا همان ترسبافون نیز شناخته شده است از مواد اولیه پلی پروپیلین (PP) تولید شده و انواع گوناگونی دارد که مهمترین آنها عبارتند از؛

سلفون opp

opp مخفف کلمه orient polypropylene است که به عنوان یک ورق نازک پلاستیکی از جنس پلی پروپیلن با استحکام و مقاومت بالا شناخته می‌شود. این سلفون در میان تولید کنندگان و همکاران با نام سلفون ایرانی نیز شناخته شده است.

سلفون bopp

bopp برگرفته از کلمه biaxally orient polyproplene است و در اصل ارتقاء یافته opp که به عنوان یک بسته بندی مستحکم‌تر، واضح‌تر و قوی‌تر به همراه چاپ پذیری بهتر شناخته شده است، و بهتر از هر نوع بسته بندی دیگری می‌تواند از محصول شما محافظت کند.

سلفون cpp

cpp مخفف کلمه Cast Polypropylene و یک فیلم پلی پروپیلن ریخته گری شفاف مقرون به صرفه، با چگالی کم و کارآیی بالاست که اغلب شفافیت نوری، براقیت بالا، استحکام خوب و قابلیت دوخت پذیری بالایی دارند و در برابر پارگی و سوراخ شدن مقاوم هستند.

سلفون چیست؟ آشنایی با انواع سلفون

تاریخچه سلفون

کلمه سلوفان Cellephane به مرور زمان به سلفون تغییر کرده و امروزه با این نام شناخته می‌شود. ایده اولیه این محصول به سال ۱۹۰۸ در فرانسه بر می‌گردد، زمانی که جکوئیس برندربرگ در رستورانی نشسته بود و متوجه ریختن نوشیدنی شخصی بر روی میز و نارحتی او شد، پس از این ماجرا او تصمیم گرفت تا محافظ یا پوشش درست کند که مانع جذب مایعات شود.

او به پشتوانه دانش و امکاناتی که از کارکردن در یک شرکت نساجی فرانسوی داشت در ابتدا توانست با طراحی سیستمی و استفاده از الیاف ویسکوزی پودر ضد آب را روی پارچه اسپری کند، با این کار اولین فیلم ویسکوزی تولید شد.

این تلاش چندان رضایت بخش نبود چرا که این فیلم بسیار سفت بود و به راحتی از پارچه جدا می‌شد، این شرکت طی ۱۰ سال تلاش توانست فیلم پیلمری که جکوئیس ایده آن را داده بود بهبود ببخشد، آنها با افزودن گلیسیدین سعی کردند تا محصول خود را نرم‌تر کنند و سرانجام در سال ۱۹۱۲ جکوئیس توانست اولین ماشین ساخت فیلم‌های سلفونی را وارد خط تولید شرکت کند.

شرکت شکلات سازی آمریکایی با نام تجاری White Man’s Candy اولین مصرف کننده سلفون بود. این شرکت در سال ۱۹۱۲ اقدام به استفاده از این محصول در بسته بندی شکلات‌های خود کرد و به مدت ۱۲ سال سلفون مورد نیاز خود را از کشور فرانسه وارد می‌کرد و در سال ۱۹۲۴ شرکتی با نام Dupont اقدام به راه اندازی خط تولید سلفون در ایالت متحده کرد و تاریخچه سلفون در این کشور رقم خورد.

سلفون از سال ۱۹۳۰ تا کنون جزو اصلی ترین آیتم‌های صنعت بسته بندی و چاپ بوده. از سال ۱۹۶۰ به بعد شاخه‌های مختلفی با ویژگی‌های متنوع از سلفون‌ها ایجاد شدند و این تاریخچه تا به امروز ادامه دارد.

سلفون چیست؟ آشنایی با انواع سلفون

طراحی و چاپ سلفون

به طور کلی برای چاپ روی سلفون بسته بندی از دو دستگاه چاپ استفاده می‌شود، که عبارتند از؛

دستگاه چاپ فلکسو (استک و سیلندر مرکز)

دستگاه چاپ هلیوگراور

دستگاه چاپ فلکسو

دستگاه چاپ فلکسو به دو نوع سیلندر مرکز و استک طبقه بندی می‌شود که در نمونه سیلندر مرکز کیفیت چاپ بالاتر و فاصله چاپی بسیار پایین‌تر است، اما در نمونه‌های استک کیفیت چاپ پایین‌تر و فاصله چاپی بیشتر است.

از همین رو برای چاپ بر روی بسته بندی‌های سلفونی در بیشتر موارد برای افزایش کیفیت و وضوح بهتر تصویر از روش چاپ فلکسو سیلندر مرکز استفاده می‌شود.

کلیشه چاپ

برای دستگاه‌های فلکسو از کلیشه ژلاتینی در ضخامت‌های گوناگون استفاده می‌شود که تا سقف ۱۵ تن نیازی به کلیشه جدید نیست.

برای دستگاه‌های چاپ هلیوگراور از کلیشه فلزی با جنس چدن استفاده می‌شود که دارای کیفیت و طول عمر بسیار بالایی است و تا زمان تغییر طرح نیازی به تعویض کلیشه نیست.

دستگاه چاپ هلیوگراور

این دستگاه مختص محصولات سلفونی است و برای محصولات پلی اتیلنی کاربردی ندارد. این روش چاپی دارای کیفیت چاپی بسیار بالا و خیره کننده‌ای است و چون در این روش هیچ فاصله چاپی وجود ندارد از همین رو طرح یا تصویر مورد نظر با بالاترین کیفیت بر روی سلفون چاپ می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5544614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha