به گزارش خبرنگار مهر، ترحم بهزاد ظهر پنجشنبه در نهالستان منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان و در بین مدیران این اداره کل، با بیان اینکه وسعت منابع طبیعی کشور به ۱۳۴.۴ میلیون هکتار میرسد، گفت: از این وسعت ۸۴.۴ میلیون هکتار مرتع است.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۲ درصد سطح کشورمان را مرتع تشکیل میدهد، ابراز داشت: تاکنون ۴۲ هزار و ۳۰۰ سامان عرفی و یک میلیون و ۵۰ هزار خانوار نیز شناسایی شدند.
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، گفت: ۳۸۰ هزار و ۳۴۲ فقره پرونده چرا در سطح کشور تشکیل شده است و افرادی که به طور غیر مجاز از مراتع استفاده میکنند بدون در نظر گرفتن ورود و خروج دام به مراتع آسیب میرسانند.
بهزاد تاکید کرد: تا پایان ۱۴۰۱ این طرح به اتمام میرسد و بهره برداران شناسایی میشوند.
وی افزود: طبق دستورالعملهایی که در سال ۹۷ در ۸ ماده به استانها ابلاغ شد، منطقهای را میتوان ذخیرهگاه گون اعلام کرد که از تنوع سه گونه گون برخوردار و تعداد پایه در هکتار بیش از ۲۰۰ عدد و تعداد زادآوری و تجدید حیات بیش از ۲۰۰ پایه باشد.
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با بیان اینکه مناطقی که بیش از ۵۰ درصد پوشش گیاهی گون دارند ذخیره گاه اعلام شدند، ابراز کرد: این مناطق ضوابط تخصیصی خود را دارند که بر مبنای آخرین اصلاحیه ضوابط تخصیص که در سال ۹۱ بوده، قرار میگیرند.
بهزاد گفت: ممیزی بیش از ۸۰ میلیون هکتار از مراتع کشور انجام شده و طرح ممیزی مراتع کشور تا پایان شهریور امسال به اتمام میرسد.
وی به مطالعات انجام شده توسط دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اشره کرد و گفت: ۱۶۰ هزار خانوار میتواند از مراتع کشور استفاده کنند، در حالی که یک میلیون و ۵۰ هزار خانوار بهرهبردار وجود دارد.
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ادامه داد: بهرهبرداران هم اکنون بیش از ۶.۵ برابر مازاد ظرفیت مراتع بهره برداری میکنند و محل مطلوب اقتصادی برای یک بهره بردار به طور میانگین ۵۶۰ هکتار با ۲۳۰ واحد دامی است که یک خانوار پنج نفره امرار معاش کند.
نظر شما