رمضانعلی سنگدوینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان گلستان قطب کشاورزی کشور و فاقد صنعت است و با توجه به اهمیتی که محصولات کشاورزی در زمینه امنیت غذایی ما دارند باید توجه ویژه ای به کشاورزی استان شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی افزود: گلستان چندین سال است که با مشکلات کم آبی و خشکسالی دست به گریبان بوده و بنا بر اعلام کارشناسان، استان ما در حال تغییر اقلیم به سمت آب و هوای گرم است بنابراین باید محصولاتی در استان کشت شود که نیاز آبی کمی داشته باشند.
وی تصریح کرد: باید جهاد کشاورزی محصول جایگزین برای «برنج» که پرآب طلب است به کشاورزان معرفی کند که تا به امروز این امر اتفاق نیفتاده، بنابراین باید کشاورزان به سمت کشت برنج به روش «خشکه کاری» بروند تا هم اقتصاد کشاورز تامین و هم منابع آبهای زیرزمینی ما حفظ شود.
سنگدوینی اضافه کرد: برای توسعه کشاورزی باید اراضی کشاورزی را به سیستمهای آبیاری نوین مجهز کرده و کشاورزی سنتی را به سمت کشاورزی مکانیزه ببریم.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: یکپارچه سازی اراضی یک هدف بلندمدت در کشور است که تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهرهوری و توسعه کشاورزی داد.
سنگدوینی، زهکشی اراضی کشاورزی را یکی از عوامل کارساز در افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: با توجه به نقش مهمی که استان گلستان در تامین غذای کشور دارد باید زهکشی اراضی استان به دقت و سرعت بیشتری پیگیری شود.
وی تاکید کرد: باید مرکز تحقیقات کشاورزی را در کشور و استان تقویت کنیم و در این مرکز ارقام با تناژ بالا و نیاز آبی کم تولید و به کشاورزان ارائه شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس بیان کرد: برای ارزآوری در بخش کشاورزی نیازی نیست که حتماً صادرات داشته باشم همین که تولید محصولات مورد نیاز کشور را افزایش دهیم و واردات را کم کنیم موجب عدم خروج ارز از کشور میشود و به نوعی ارزآوری برای کشور است.
وی توضیح داد: هر ساله مقدار زیادی گندم، روغن و کالاهای اساسی دیگر به کشور وارد میکنیم که موجب خروج ارز زیادی از کشور میشود و اگر بتوانیم تولید را افزایش داده و حتی خودکفا شویم مانع از خروج ارز از کشور میشویم.
سنگدوینی افزود: صنایع تبدیلی نقش بسیار پررنگی در توسعه کشاورزی دارند و همانطور که باید مانع از خروج نفت خام از کشور شویم محصولات کشاورزی را هم نباید به صورت خام روانه بازار کنیم.
وی گفت: به طور مثال اگر در کنار مزارع کلزا گلستان صنایع روغن کشی ایجاد کنیم به معنای توسعه کشاورزی است زیرا باعث ارزش افزوده در بخش کشاورزی میشود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: نجات کشاورزی استان گلستان در تامین امنیت سرمایه گذار است که تا به امروز محقق نشده اگر سرمایه گذاران احساس امنیت کنند و در بخش کشاورزی وارد شوند باعث توسعه کشاورزی خواهند شد.
نظر شما