۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۹:۳۷

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم مطرح کرد؛

ایران رتبه اول مصرف انرژی در جهان را دارد

ایران رتبه اول مصرف انرژی در جهان را دارد

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با بیان اینکه ایران رتبه اول در جهان از لحاظ میزان مصرف انرژی را دارد، گفت: صورت مساله آلودگی هوا در کشور مشخص است و راهکار آن نیز معلوم است.

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش گل‌علیزاده با بیان اینکه در شهری مانند تهران بارگذاری بیش از حد فعالیت و جمعیت، مصرف انرژی را افزایش می‌دهد، گفت: با عنایت به اینکه پایه سوخت تولید انرژی در کشور ما حدود ۹۴ درصد بر مبنای اتلاف سوخت‌های فسیلی است، اگر در چنین شرایطی آلودگی نداشته باشیم، جای تعجب دارد.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم خاطرنشان کرد: ایران رتبه اول در جهان از لحاظ میزان مصرف انرژی را دارد که دو و نیم برابر دنیا و ۱۵ برابر ژاپن مصرف انرژی داریم. شدت مصرف انرژی معیاری است که اگر آن را کنترل کنیم و به حداقل برسانیم، شاید بسیاری از شهرها از این وضعیت آلودگی هوا نجات پیدا کند.

وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته انباشت تکالیف بر جای مانده را داریم، عنوان کرد: همین موضوع سبب شده که امروز شرایط کشور در کلانشهرها به‌گونه‌ای باشد که هر چقدر اقدام می‌شود، به اندازه سرعت انتشار آلودگی هوا نیست.

گل‌علیزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۶.۵ میلیون خودرو از ۲۵ میلیون خودروی شماره‌گذاری شده در کشور فرسوده است، اذعان کرد: از ۱۲ میلیون موتورسیکلت شماره‌گذاری شده در حدود ۹.۵ میلیون موتورسیکلت فرسوده داریم و این عدد در کلانشهرها به هفت میلیون می‌رسد.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم ادامه داد: خودروهای فرسوده هم از نظر مصرف سوخت نگران‌کننده هستند و هم از لحاظ انتشار آلودگی هوا چندین برابر یک خودروی استاندارد آلودگی منتشر می‌کنند.

وی ادامه داد: صورت مساله آلودگی هوا در کشور مشخص است و راهکار آن نیز معلوم است. طی دو سه هفته گذشته جلسات متعددی با دستگاه‌های اجرایی داشتیم. بهانه دستگاه‌های اجرایی در گذشته این بود که اعتبارات لازم تخصیص پیدا نکرده است؛ اما در حال حاضر با توجه به برآورد اولیه تا سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است که این این تکالیف قانونی هوای پاک انجام شود.

گل‌علیزاده تصریح کرد: اگر منابع کشور محدود باشد که محدود است، بر اساس وزن تکالیف اولویت‌بندی خواهد شد. اگر بخواهیم وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی به حداقل برسانیم، باید نیروگاه‌های تجدیدپذیر را توسعه دهیم که خوشبختانه در این زمینه وزارت نیرو برنامه خوبی ارائه داده که ۱۰ هزار مگاوات تا پایان دولت سیزدهم ایجاد کند و امیدواریم که این موضوع محقق شود و اگر این اتفاق رخ دهد، می‌توان آثار آن را در کیفیت هوا مشاهده کرد.

کد خبر 5629984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha