خبرگزاری مهر، گروه استانها- مریم شریفی: فرهنگ مفهوم گستردهای دارد که شامل ارزشها، هنجارها، باورها و اعتقادات یک جامعه میشود. بسیاری از جامعه شناسان، اندیشمندان و علمای جامعه فرهنگ را زیربنای رشد جامعه در همه زمینهها میدانند،
دین اسلام کاملترین و آخرین دین الهی است که در بردارنده فرهنگ کار و تلاش، فرهنگ شهادت، فرهنگ نوع دوستی و همه ارزشهای بزرگ انسانی و ضامن سعادت بشر است.
ابرقدرتها و استعمارگران بزرگ دنیا به خوبی از اهمیت نقش فرهنگ در پیشرفت جوامع، خصوصاً جوامع اسلامی آگاهی دارند به همین دلیل تلاش میکنند تا در جنگ نرم با نفوذ فرهنگ غربی زمینه نفوذ خود را در جوامع باز کنند.
این سخن گزافهای نیست اگر بگوییم فرهنگ غنی موتور توسعه جامعه در همه عرصههای اجتماعی، سیاسی، علمی و غیره است زیرا عامل خود باوری و تلاش مردم آن جامعه است.
فرهنگ اساس تحول است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص اهمیت فرهنگ به خبرنگار مهر گفت: برای تحول در تمام ابعاد جامعه اعم از تحول اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و علمی نیازمند تحول فرهنگی هستیم.
غلامرضا منتظری افزود: ریشه و اساس همه تحولها در فرهنگ است زیرا فرهنگ بینش انسانها را میسازد و بینش ما تعیین کننده نگرش ما است و این نگرشها هستند که مسیر انسانها را مشخص میکنند.
وی با انتقاد به کم کاری برخی از مسئولان جامعه نسبت به مقوله فرهنگ گفت: متأسفانه برخی از مسئولان نگاه حاشیهای به فرهنگ دارند و به این موضوع مهم نگاه اساسی ندارند در حالی که در اندیشه رهبر معظم انقلاب و امام راحل هیچ امری مهمتر از فرهنگ نیست.
منتظری بیان کرد: فرهنگ میتواند سرچشمه تحول باشد اگر سرچشمه آن پاک، زلال و دینی باشد و همین فرهنگ اگر سرچشمه آلوده داشته باشد میتواند اسباب سقوط یک جامعه را فراهم کند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: خداوند معجزه جاویدان را از جنس کتاب انتخاب میکند، کتاب یک وسیله فرهنگی است و خداوند در اولین آیات آن بیان میکند ما این کتاب را برای هدایت انسان فرستادیم که بیانگر نقش هدایتگری کتاب است.
وی تصریح کرد: ما باید الزامات و اعتبارات حوزه فرهنگ را فراهم کرده و با تربیت نیروی انسانی و کادر سازی حوزه فرهنگ را تقویت کنیم.
فرهنگ زیر بنای ترقی جامعه است
رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرگان هم به خبرنگار مهر گفت: اگر بخواهیم در جامعهای رشد اقتصادی اتفاق بیفتد، انسانها پلههای علمی را طی کنند، در ورزش، سیاست، حوزههای تربیتی، خانواده و همه زمینهها ترقی کنند باید قبل از هرچیزی فرهنگ آن جامعه رشد کند.
سید جواد محمد زاده بیان کرد: فرهنگ معارف، اندیشه سازی و کار بر اساس تفکر، زیربنای ترقی جامعه و رشد انسانهای یک جامعه است.
وی افزود: برای آنکه انسانها بتوانند در نظام تفکراتی جامعه قرار بگیرند و گامهای بلندی بردارند باید مسائل خود را از طریق فرهنگ پیش ببرند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرگان ادامه داد: فرهنگ مصرف گرایی، حرص و طمع، بی اخلاقی، رشوه، طلاق، نفاق و دورویی از مظاهر فرهنگی ناصحیح است که میتوان از طریق فرهنگ درست آن را اصلاح کرد.
وی گفت: در تمدن نوین اسلامی فرهنگ ناب اسلام محمدی بوده که میتواند جامعه را رشد دهد.
محمدزاده تصریح کرد: فرهنگی که انسانها به یاری هم میشتابند (فرهنگ انفاق)، فرهنگی که انسان جان خود را برای نجات دیگری فدا میکند (فرهنگ ایثار و شهادت)، فرهنگ هم زیستی مسالمت آمیز، صدقه دادن، رعایت حقوق شهروندی و رعایت حجاب از جمله مصادیق فرهنگ اسلامی است که باعث رشد جامعه میشود.
وی با بیان اینکه غفلت در حوزه فرهنگ باعث آسیب جامعه میشود، گفت: برخلاف فرهنگ اسلامی، فرهنگ غربی جامعه را به انحطاط میکشاند و در سرازیری سقوط قرار میدهد.
۲۲ طرح فرهنگی و قرآنی با موضوعات مختلف در گلستان در دست اجرا است
رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرگان اضافه کرد: این طرحها برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، رشد استعدادها و به میدان آوردن جوانان و بانوان همچنین تقویت جبهه انقلاب در این شهر اجرا میشوند.
وی گفت: در حوزه کودکان طرح «شیرینتر از عسل»، برای دختران طرح «پرواز اراده ها»، در حوزه تبیینی طرح «اندیشه» و طرح «مهارت های زندگی» ویژه بانوان از جمله طرحهایی بوده که به همت اداره تبلیغات اسلامی گرگان در این شهر در حال اجرا است.
مساجد ظرفیت بزرگ برای گسترش فرهنگ غنی اسلامی است رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرگان بیان کرد: وجود ۲۴۰ مسجد شهری و روستایی و فعالیت ۷۰۰ هیئت مذهبی در گرگان یک ظرفیت خوب برای انجام اقدامات فرهنگی و اجتماعی در این شهر است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه تعداد خانهها و مؤسسات قرآنی در سایر شهرها کم است اما در گرگان ۱۰۷ خانه و مؤسسه قرآنی داریم که برخی از آنها مجری برنامههایی در سطح ملی هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان هم در خصوص اهمیت فرهنگ به خبرنگار مهر گفت: حوادث اخیر در کشور یک حکمتی را روشن کرد و آن حکمت تأکیدات مقام معظم رهبری نسبت به ضرورت کار فرهنگی تمیز، زیبا و مؤثر در جامعه و تقویت بنیادهای فرهنگی کشور است.
عباسعلی گرزین افزود: رهبر انقلاب از زمان بعد از دفاع مقدس بحث تهاجم و شبیخون فرهنگی را مطرح کردند ولی متأسفانه جریانات حاکم در آن زمان نه تنها با این فرمایشات مهربانانه برخورد نکردند بلکه کاملاً حذفی برخورد کردند.
نیازمند بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی متناسب با شرایط روز کشور هستیم
گرزین تاکید کرد: مطابق بیانات رهبر انقلاب تمام ساختارهای فرهنگی کشور باید تقویت شوند و بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی کشور را متناسب با شرایط روز کشور رقم بزنیم.
وی ادامه داد: جریانات سیاسی در کشور بر خلاف بیانات رهبر معظم انقلاب از فرهنگ و ساختارهای فرهنگی حمایت نکردند و حتی کار به جایی رسید که در دولت گذشته مکانهای فرهنگی کشور به خاک نشستند.
گرزین بیان کرد: اتفاقات اخیر محصول کوتاهیهایی است که جریانات خاص سیاسی در برههای از کشور داشتند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان ادامه داد: وقتی مشاهده میکنیم، دشمن اینقدر بر روی جوانان نوجوانان و بانوان ما سرمایه گذاری میکند، ضرورت کار فرهنگی تمیز، عمیق و گسترده بیشتر نمایان میشود.
وی تصریح کرد: همه نهادها به این نتیجه رسیدهاند که ما باید کار فرهنگی بیشتری داشته باشیم و جریانات سیاسی گذشته کوتاهیهای زیادی داشتهاند.
گرزین افزود: امروز همه دریافتند که باید فرمایشات رهبر انقلاب که بر ضرورت بازسازی ساختارهای فرهنگی تاکید داشتند باید محقق شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان اضافه کرد: از دولت جدید که تلاش دارد کوتاهیهای گذشته را جبران کند تشکر میکنم ولی هنوز سرعت مطلوب نیست و کار فرهنگی نیاز به گسترش و سرعت بیشتری دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، بنا بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب فرهنگ همانند هوایی است که تنفس میکنیم و ما در هر شرایطی مجبور به نفس کشیدن هستیم، بنا براین چارهای جز این نداریم که با جلوگیری از نفوذ فرهنگ سخیف غربی مانع از آلودگی هوای جامعه شویم.
نظر شما