به گزارش خبرنگار مهر در آمل، در مرحله اول این طرح تنها یک کیلومتر از این خیابان به صورت کامل تعریض شده است.
خیابان امام رضا یکی از خیابان های اصلی شهر آمل است و عرض کم و باریک بودن آن از عمده دلایل بروز مشکلات ترافیکی در ساعات شلوغ شبانه روز در این مسیر است.
عملیات طرح تعریض این خیابان در سال 56 مطرح شد و در دوره های مختلف شهرداران وقت جسته و گریخته اقداماتی در این خصوص انجام دادند به طوری که یک واحد مسکونی و 14 باب واحد تجاری در سال 82، یک واحد مسکونی و هفت واحد تجاری در سال 83، دو واحد مسکونی و 23 باب واحد تجاری سال 84 و سه واحد مسکونی و شش باب واحد تجاری در سال 85 تخریب شد. در نتیجه با گذشت 30 سال از آغاز طرح تعریض در این خیابان تنها یک کیلومتر در مرحله اول به طور کامل با میانگین هر سال 33 متر تعریض شده است.
یک بازاری با 38 سال سابقه فعالیت در این خیابان به اجرای تعریض آن در شعارهای انتخاباتی کاندیداهای مجلس و شورای شهر اشاره کرد و به خبرنگار مهر گفت: تعریض این خیابان تقریبا برای شهروندان آملی به یک آرمان و آرزو تبدیل شده است .
احمد رضا جعفرپور 60 ساله حمایت نکردن شهرداری، راغب نبودن مالکین به تخریب و واگذاری مجدد به مستاجرین و نداشتن قدرت مالی برخی از مالکین را از عمده دلایل کندی تعریض برشمرد.
وی اظهار داشت: شهرداری به منظور سرعت بخشیدن به موضوع تعریض این خیابان باید برای مالکین و مستاجرین سرقفلی واحدهای تجاری داخل طرح تعریض تسهیلات ویژه ای در نظر بگیرد تا تخریب و ساخت مجدد املاک برای مالکینی که قدرت مالی ندارند امکان پذیر شود.
اکبر امینی یک مغازه دار به عنوان چهارمین نسل یک بازاری در یک مغازه با ساختی فرسوده مربوط به سال 1338 در این خیابان کسب درآمد می کند، گفت: شهرداری می تواند با دادن تسهیلات و دریافت آن به صورت اقساطی به مالکینی که قدرت مالی ساخت و ساز مغازه و ملک خود را ندارند کمک کند.
یکی از کسبه که در سال 78 با تعریض خیابان اقدام به نوسازی مغازه خود نیز کرده است نیز به مهر گفت: مالکین و مستاجرین همکاری نمی کنند و در ازای دادن ملک جدید و جایگزین پول بیشتری طلب می کنند و این مانع جدی در انجام تعریض است.
محمد نظری نیا در عین حال افزود: شهرداری باید با پرداخت قیمت واقعی ملک به مالکینی که امکان جایگزینی مغازه خود را ندارند نسبت به انجام عملیات تعریض اقدام کند تا آنان حاضر به ترک ملک خود شوند.
وی خاطر نشان کرد: شهرداری با قضاوت عادلانه بین مالک و مستاجر و جلب رضایت طرفین می تواند به طور جدی کار تعریض را پیگیری کند.
یکی از سه نماینده بازاریان در طرح تعریض خیابان امام رضا در سال 77 گفت: شهرداری ظاهرا انگیزه ای به منظور تعریض این خیابان ندارد و قانون مدونی نیز وجود ندارد که از مالک یا مستاجر حمایت کند.
رحمت الله قنبری به قائل شدن تخفیف ویژه عوارض برای مالکینی که اقدام به تعریض می کنند اشاره کرد و افزود: زمانی که شهرداری برای مالکین اقدام کننده به تعریض تخفیف ویژه عوارض در نظر بگیرد مالکین از مستاجرین خود برای دادن ملک جایگزین پول کمتری دریافت خواهند کرد.
وی با استفاده از تجربیات شهرداری های تهران، تبریز و مشهد در امر تعریض اشاره کرد و اظهار داشت: شهرداری آمل می تواند ملک را از مالک و مستاجر بخرد و بعد از ساخت و ساز و رعایت حریم تعریض این املاک و واحدها را با اولویت مالکین و مستاجرین سابق به آنها بفروشد.
وی ادامه داد: با تعیین یک فرصت یک ماهه از سوی شهرداری به مالکین و مستاجرین قبلی اگر مالکی و مستاجری امکان یا آمادگی خرید ندارد آن را به دیگران واگذار نماید که با این اقدام هم منافع شهرداری تامین می شود هم انگیزه برای مالک و مستاجر در انجام تعریض به وجود می آید.
این شهروند ساکن خیابان امام رضا از فعالیت ستاد تعریض شهرداری به شدت انتقاد کرد و گفت: این ستاد به یک ستاد تشریفاتی مبدل شده است.
شهردار آمل هم در خصوص علت کندی این خیابان گفت: تعریض این خیابان به یک فرهنگ سازی عمومی نیازمند است.
حبیب الله رمضان زاده افزود: برای اجرای این طرح به هیچ عنوان مشکل مالی نداریم و آماده ریسک در این طرح بزرگ هستیم.
وی گفت: تعریض خیابان به صورت جدی در 5 جلسه و در ستاد تعریض شهرداری در حال پیگیری است.
رئیس شورای اسلامی شهر آمل هم در خصوص کندی تعریض خیابان امام رضا گفت: این خیابان به عنوان استخوانی در گلوی شهروندان و مسئولان شهر آمل به جای مانده است.
سید محمد پژومان افزود: برای تملک 353 باب مغازه این خیابان به 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تامین این اعتبار برای شهرداری آمل غیر ممکن است.
هم اکنون بیش از نیمی از جمعیت شهر آمل در مسیر خیابان امام رضا واقع شده است. شهر آمل بیش از 210 هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما