به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا امام پناهی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه کمیته ساماندهی متکدیان شهرستان رشت ایجاد هماهنگیهای لازم در اقدامات دستگاههای مرتبط را پیش شرط موفقیت در برنامههای ساماندهی متکدیان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی معرفی و عمده معضلات ناشی از حضور سازماندهی شده متکدیان حرفهای و غیربومی دانست.
وی با اشاره به بروز مشکلات متعدد نظیر القای حس ناامنیهای بهداشتی، امنیتی و اقتصادی و ارائه منظر نامناسب از شهر گردشگر پذیری مانند رشت در نتیجه حضور و پرسه آزادانه متکدیان گفت: رفع کمبودهای سامانکده ها و ساماندهی متکدیان و آسیبدیدگان اجتماعی، از جمله مقدمات ضروری در کاهش آسیبها و رفع آلودگی دیداری از چهره شهر است.
فرماندار رشت با ذکر اقدامات خوب انجام شده در خصوص افزایش ظرفیت سامانکده و انتقال آن به خارج از بافت مسکونی فشرده شهری، ادامه داد: بخش بزرگی از متکدیان هر روزه سطح شهر، افراد حرفهای و غیربومی هستند.
وی افزود: این افراد سازماندهی شده و با سوءاستفاده از مهربانی و دلسوزی همشهریان، بهره کشی از کودکان و توسل به شیوههای غیر اخلاقی ترحم برانگیز، در پی کسب درآمد آسان و قابل توجه بوده و در واقع به پدیده نازیبای تکدی گری به عنوان شغل نگاه میکنند.
امام پناهی با تأکید لزوم تفکیک متکدیان حرفهای از آسیبدیدگان اجتماعی گفت: در میان نیازمندان واقعی حمایت، با سالمندان، معلولین جسمی، ناتوانان ذهنی و افراد دارای اختلالات روانی مواجه ایم که نیازمند همکاری دستگاهها برای شناسایی، جمع آوری و تعیین تکلیف آنها هستند.
فرماندار رشت تاکید کرد: این آمادگی وجود دارد تا در هماهنگی با واحدهای تولیدی و صنعتی، نسبت به معرفی و بکارگیری افراد آسیب دیده واقعی و واجد شرایط اقدامات لازم صورت پذیرد.
امام پناهی با اشاره به اینکه جمع قابل توجهی از متکدیان سطح شهر دارای اعتیاد هستند، اظهار داشت: این افراد ابتدا به مراکز ۱۶ برای ترک اعتیاد و سالمسازی ارجاع و سپس به مراکز نگهداری معرفی خواهند شد.
وی بازگرداندن این افراد به کانون خانواده و پذیرش دوباره آنها در اجتماع را اولویت نخست متولیان امر ذکر کرد.
نظر شما