به گزارش خبرنگار مهر محمد رضا راه چمنی رئیس شورای عالی حزب همبستگی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت : در سال 77 حزب همبستگی پروانه خود را به تصویب کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور رساند و با خط و مشی اعتدالی به عنوان یک حزب اصلاح طلب فعالیت خود را در عرصه سیاسی اجتماعی جامعه آغاز کرد.
راه چمنی به تغییرات صورت گرفته در ساختار این حزب در سال 81 اشاره کرد و گفت : بر اساس تغییرات صورت گرفته در آن جلسه حزب همبستگی دارای شورای عالی 31 نفره و هیئت اجرایی شد که تصمیمات این حزب باید پس از تصویب شورای عالی و تایید رئیس آن برای اجرایی شدن به دبیر کل که مسئولیت هیئت اجرایی را بر عهده داشت ارائه می گشت.
رئیس شورای عالی حزب همبستگی با اشاره به انتخاب خود به این سمت در مهرماه سال گذشته تصریح کرد: بر خلاف آنچه که اختلاف کنونی حزب همبستگی محسوب می شود کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور رای به تایید شورای عالی و تصمیات آن داده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در مجموعه حزب همبستگی چیزی به عنوان شورای مرکزی وجود ندارد .
راه چمنی به فعالیت های حزب همبستگی برای حضور در انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس اساسنامه کاندیداهای مورد نظر حزب باید پس از انتخاب توسط ستاد انتخاباتی حزب به تایید شورای عالی حزب همبستگی برسند چرا که بالاترین مرجع تصمیم گیری شورای عالی محسوب می شود.
به گفته وی در 21 تیرماه سال جاری شورای عالی حزب همبستگی ستاد 9 نفره ای را برای پیگیری مسائل انتخاباتی حزب رایزنی با افراد و سایر گروههای اصلاح طلب به مسئولیت کریم ملک آسا تشکیل داده است که تاکنون برای ائتلاف با هیچ کدام از گروههای اصلاح طلب به توافق نرسیده است.
رئیس شورای عالی حزب همبستگی با تاکید بر اینکه هیچگاه به دنبال ایجاد اختلاف میان احزاب نبوده ایم تصریح کرد: مشی ما توجه به اعتدال گرایی با رعایت استقلال و منافع حزب است اما در صورتی که احساس کنیم استقلال حزب که به خطر افتاده و دیگر گروهها در حال تصمیم گیری برای ما هستند از ائتلاف و یا هماهنگی با آنها اجتناب خواهیم کرد.
وی افزود: در صورتی که حزب همبستگی با سایر گروههای اصلاح طلب نیز به ائتلاف برسند به طور مجزا با تابلوی مخصوص خود و برای شناساندن حزب به جامعه در انتخابات حضور خواهیم یافت.
راه چمنی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه ارزیابی وی از تصمیمات و عملکرد ستاد ائتلاف اصلاح طلبان چیست افزود: اصلاح طلبان طیف وسیعی از جامعه را تشکیل می دهند که در صدد تحول در وضعیت جامعه و مردم در چارچوب نظام و قانون اساسی هستند.
رئیس شورای عالی حزب همبستگی تصریح کرد: طبعا ستاد ائتلاف اصلاح طلبان نیز متشکل از تعدادی از گروههای اصلاح است که برای انتخابات و تصمیم گیری در این عرصه در حال فعالیت هستند.
وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار مهر که پرسید چند جریان اصلاح طلب به صورت مجزا در انتخابات حضور خواهند یافت تصریح کرد: حزب اعتماد ملی ، ستاد ائتلاف اصلاح طلبان، ائتلاف اصلاح طلبان معتدل ملی ، جنبش مردمی اصلاحات و ائتلاف اصلاح طلبان خط امامی ائتلاف هایی هستند که امکان دارد در انتخابات مجلس هشتم لیست هایی ارائه کنند اما درصد اشتراک اسامی این ائتلاف ها احتمالا 70 درصد خواهد بود.
راه چمنی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که نظر وی را در مورد اظهارنظر روز گذشته کروبی مبنی بر اینکه جریان دوم خرداد پس از پیروزی مدیریت نشده است خاطرنشان کرد: اینکه جریان دوم خرداد پس از پیروزی مدیریت نشد امری طبیعی است که همه اصلاح طلبان آن را به عنوان واقعیتی اجتناب ناپذیر قبول می دارند اما دلیل فقدان این استراتژی را می توان مدیریت نشدن خواسته های گروههای سیاسی اصلاح طلب دانست.
وی افزود: در حال حاضر نیز جبهه اصلاحات نیازمند مدیریتی است تا بتواند حضوری مقتدرانه در انتخابات مجلس هشتم داشته باشد.
رئیس شورای عالی حزب همبستگی خاطرنشان کرد : اصلاح طلبان نباید بار دیگر مدیریت جریان اصلاح طلبی را به افراطیون واگذار کنند چرا که آنها در این راه امتحان خود را پس داده اند و اگر قرار باشد این امر تحقق بپذیرد مطمئنا باید منتظر شکست دیگری برای اصلاح طلبان بود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید بررسی صلاحیت ها باید به چه صورت انجام گیرد گفت: برای بررسی صلاحیت قانون شرایط داوطلبان و نحوه رسیدگی مراجع کننده به صلاحیت داوطلبان را مشخص کرده است. لذا باید دستگاههای اجرایی و افراد تنها به قانون توجه داشته باشند.
راه چمنی با بیان اینکه دستگاههای نظارتی نباید به طومارهایی که علیه نامزدها به دست آنها می رسد بسنده کنند و آنها را ملاک بررسی قرار دهند اظهار داشت: مراجعی که قانون برای تایید صلاحیت افراد مشخص کرده است بهترین مرجع برای تشخیص و تصمیم گیری در این رابطه محسوب می شود.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر راهکارهای اصلاح طلبان برای حفظ استقلال رای و رد تصمیم گیری های پدرسالارانه که جمعی از اصلاح طلبان نسبت به آن انتقاد می کنند گفت: از ابتدای به وجود آمدن جریان اصلاحات شاهد انحصارطلبی برخی گروههای اصلاح طلب بوده ایم اما ما همواره خواستار آن هستیم که تصمیم گیری ها بر اساس مشی اعتدالی انجام شود و از هرگونه تندرویی و افراطی گری باید پرهیز کرد.
رئیس شورای عالی حزب همبستگی با بیان اینکه نباید یک یا دو گروه خاص اصلاح طلب برای سایر اصلاح طلبان تصمیم گیری کنند افزود: بسیاری از اختلافاتی که ما با سایر اصلاح طلبان داشتیم برای جلوگیری از همین نقش پدرسالانه ای که برخی احزاب اصلاح طلب سعی دارند آن را بر عهده بگیرند ، بود.
وی تاکید کرد: اگر قرار بر این است تصمیمی برای اصلاح طلبان گرفته شود باید گروههای داخل و خارج شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در آن دخیل باشند.
نظر شما