سید حمید پور محمدی در گفتگو با مهر در خصوص هشدار بانک مرکزی به بانکها برای اجتناب از برداشت منابع این بانک جهت جلوگیری از افزایش نقدینگی و تورم، گفت: منابع و مصارف بانکها باید از یک تعادل دقیقی برخوردار باشد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی هنر بانکداری را ایجاد تعادل بین منابع یعنی سپرده ها و مصارف و تنظیم آنها دانست.
وی گفت: بانکها برای پرداخت تسهیلات بیش از منابع خود به برداشت از منابع بانک مرکزی روی می آورند که این امر به منزله دست کردن در جیب بانک مرکزی است.
پور محمدی با اشاره به اینکه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی دو اثر تورمی در پی دارد، تصریح کرد: اولین اثر آن ورود پولی که نباید وارد اقتصاد کشور شود، به چرخه اقتصاد است.
وی دومین اثر برداشت پول از جیب بانک مرکزی توسط بانکها را برداشت پول گران قیمت عنوان و تصریح کرد: استفاده از این پول گران قیمت موجب ضرردهی بانکها و فرسودگی و پوسیده شدن بانک می شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اضافه برداشتهای برخی بانکها از منابع بانک مرکزی، اظهارداشت: بانکها باید این اضافه برداشتها را با بانک مرکزی حل و فصل کنند.
وی با تاکید بر اینکه برداشت از حساب بانک مرکزی صرفا برای مواقع ضروری است، تصریح کرد: استفاده از این منابع با یک قیمت بسیار بالایی خواهد بود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با منطقی و صحیح خواندن نظر بانک مرکزی نسبت به اجتناب از برداشت منابع بانک مرکزی توسط بانکها، اظهارداشت: براین اساس هر بانکی که اضافه برداشت داشته باشد، جریمه می شود.
به گفته وی برداشت پول پرقدرت خارج از برنامه ریزی قبلی باعث ضرردهی به بانک ها و ایجاد نقدینگی می شود، بنابراین باید این گونه برداشتها تابع انضباط دقیقی باشد.
به گزارش مهر، بانک مرکزی روز شنبه خطاب به بانکها اعلام کرد دولت و بانک مرکزی که مصمم به کنترل و مهار تورم هستند، از هرگونه تصمیم که موجب تشدید تورم شود، جلوگیری خواهند کرد.
بانک مرکزی تاکید کرد که باتوجه به تاثیر جدی اضافه برداشت بانک ها از منابع بانک مرکزی بر روی نرخ تورم ، اجتناب از منابع بانک مرکزی برای پرداخت تعهدات یک ضرورت اساسی بوده و پرداخت تعهدات می بایست از محل منابع خود بانک ها و نیز از طریق وصول مطالبات معوق ، فروش دارائی های غیرمنقول ، تجهیز و جلب سپرده های جدید ، وجوه اداره شده دولتی ، وصول مطالبات از دولت و افزایش سرمایه انجام گیرد و به هیچ وجه نباید هیچگونه تکلیف و تعهدی برای بانک ها ، با بهره گیری از منابع بانک مرکزی انجام شود.
برهمین اساس، دولت و بانک مرکزی که مصمم به کنترل و مهار تورم هستند، از هرگونه تصمیم که موجب تشدید تورم گردد ، با جدیت خودداری و جلوگیری می کنند.
بانک مرکزی معتقد است تزریق منابع از بانک مرکزی به اقتصاد کشور یکی از مهم ترین و مؤثرترین عوامل موجده تورم است و فارق از اینکه این منابع از طریق تسهیلات بانکی یا از طریق بودجه عمومی دولت تزریق شود ، این اقدام موجب افزایش پایه پولی و تشدید تورم می شود ، لذا به عنوان یک تصمیم اساسی و کلیدی روند تزریق منابع پولی به طرح ها و پروژه ها اعم از تسهیلات عادی یا تکلیفی ، با بهره گیری از منابع بانک مرکزی باید متوقف و محدود شود و بانک ها به هیچ دلیلی مجاز نیستند برای انجام تعهدات و تکالیف خود نسبت به اضافه برداشت از بانک مرکزی اقدام کنند.
اضافه برداشت از بانک مرکزی ، صرفا" ابزاری است برای پوشش کمبودهای مقطعی و گذرا که با مدیریت صحیح نقدینگی امکان به صفر رساندن آن وجود دارد و به هیچ وجه نباید به عنوان یک منبع مالی در طراحی منابع و مصارف بانک ها منظور شود.
نظر شما