محمود دودانگه در گفتگو با مهر گفت: این طرح جهت تقابل با متقلبین خارجی از سوی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی تهیه شده است.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی با اشاره به تولید فرش ایرانی در مناطق مختلف کشور، افزود: کلیه ویژگی های فرش دستباف ایرانی مانند بافت، طرح، رنگ، تار و پود، گره و سایر ویژگی های منتسب و متاثر از این مناطق جغرافیایی است.
به گفته وی، این ویژگی ها در مناطق مختلف متفاوت بوده و این تفاوت در انواع فرش دستباف ایرانی مشخص است به نحوی که فرش های بافته شده در هر منطقه با نام همان منطقه شناخته شده و معروف است؛ بنابراین هرگونه دستکاری در ویژگی های فوق که سازگار با خصوصیات مذکور نبوده و از مناطق مربوط به بافت فرش نشات نگیرد، باعث لطمه وارد شدن به اعتبار و شهرت آن می شود.
دودانگه اظهار داشت: در سالهای اخیر طرح، نقش و سایر خصوصیات فرش ایرانی مورد تقلید تولیدکننده های دیگر کشورها قرار گرفته که این امر حقوق حقه دست اندرکاران در صنعت فرش را تحت تاثیر منفی قرار داده است. به علاوه این تقلید موجب گمراهی مصرف کنندگان خارجی و سلب اعتماد آنان نسبت به فرش ایرانی شده که در بلندمدت به زیان این صنعت و هنر اصیل ایرانی است.
وی افزود: موسسه مطالعات و پژوهشهای وزارت بازرگانی طرحی پژوهشی را با عنوان "حمایت حقوقی بین المللی از طرح ها و نقش ها و سایر ویژگی های فرش دستباف ایرانی در مقابل تقلید خارجیان" به پایان رسانده است که در این طرح از این فکر جانبداری شده که چگونه می توان در قالب قوانین و مقررات داخلی و بین المللی از این اقدامات متقلبانه جلوگیری شود.
دودانگه تصریح کرد: پاسخ به این اقدامات در برگیرنده راه حل های حقوقی عملی برای تامین حمایت از طرح، نقش و یا سایر ویژگی های فرش ایرانی در کشورهایی است که در آن چنین تقلیدهایی صورت گرفته و یا کشورهایی که فرش های تقلیدی را به نام فرش ایرانی به بازار عرضه می کنند.
به گفته وی، یافته های این طرح می تواند به رفع خلاهای موجود در قوانین داخلی کشور در زمینه حمایت از اصالت فرش ایرانی کمک کرده و تضمین های قانونی موثرتر را در اختیار دست اندرکاران این صنعت قرار دهد.
نظر شما