۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۲۸

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد:

مشهد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد

مشهد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد

مشهد ـ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین اسماعیلیان صبح سه شنبه در جلسه شورای اداری مشهد اظهار کرد: اکنون وضعیت حساسی در حوزه آب است و مشارکت تمام دستگاه‌های اجرایی برای عبور از شرایط بحران ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در ادامه بیان کرد: بارندگی مشهدالرضا (ع) در هشت ماه نخست سال آبی ۶۴ درصد کمتر از میانگین و ۵۳ درصد کمتر از سال خشک بوده است.

وی افزود: کل بارندگی که در دو ماه گذشته یعنی در فروردین ماه و اردیبهشت ماه در مشهد اتفاق افتاده است ۱۷.۶ دهم میلیمتر است که همین عدد در سال گذشته ۴۸ میلیمتر بوده است و ۶۸ درصد در همین دوماه کاهش داشته ایم با توجه به اینکه دما نیز یک و دو دهم سانتیگراد افزایش پیدا کرده است.

اسماعیلیان بیان کرد: به لحاظ درصد کاهش بارندگی استان خراسان رضوی رتبه آخر را دارد و حوزه مشهد نیز شرایط نامطلوبی را نسبت به دیگر شهرستان‌های استان دارا است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: با توجه به اینکه عمده منابع آب سطحی استان در حوزه مشهد است اگر حجم سدهای کارده، طرق ادراک و حتی سد دوستی را هم جزو حوزه مشهد در نظر بگیریم بیشترین کاهش بارندگی را در شهر مشهد داشته‌ایم، که در طول دوره آماری سه سال پشت سر هم خشکسالی که هر سال میزان بارندگی کمتر از سال قبل باشد را در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشتیم و این موضوع باعث شده حجم ذخیره سدهای ما در شرایط حداقلی قرار بگیرد، سد دوستی تقریباً به گل نشسته است که کل ذخیره سد ۱۲ درصد است و حدود ۱۴۴ متر مکعب ذخیره آب داریم.

وی گفت: در حال ساخت سیستم منحصر به فردی هستیم که با ظرفیت سه مترمکعب در ثانیه ۳ هزار لیتر بر ثانیه پمپاژ شناور انجام می‌دهد، که در چند روز آینده به آب خواهیم انداخت تا بتوانیم از ظرفیت ۱۰۰ میلیون متر مکعب در سد دوستی پمپاژ انجام دهیم.

اسماعیلیان با بیان اینکه کارهایی که ما انجام می‌دهیم از جنس پیشگیری از وقوع بحران است گفت: در جاهای دیگر اول بحران اتفاق می‌افتد و بعد به فکر چاره می‌شوند اما کارهایی که ما اکنون در حوزه آب مشهد در حال انجام آن هستیم کارهایی است که قبل از ورود به شرایط بحرانی در حال انجام آن هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: پیمانکاران در هشت جبهه کاری و کارگاه فعال از مناطق مشهد مقدس مشغول به فعالیت هستند که باید تا ۳۱ خرداد ماه این پروژه‌ها تکمیل شود.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته اعتبار بسیار خوبی از محل بند میم ماده ۲۸ مدیریت بحران که کمک به اجرای پروژه‌های بزرگ در مشهد است، دریافت کرده ایم.

اسماعیلیان گفت: کل هدر رفت فیزیکی آب در شهر مشهد که توسط مرکز مدیریت و پایش هوشمند تأسیسات آب صورت می‌پذیرد حدود ۹ درصد است که کمترین عدد در کشور و کلانشهرهای دیگر بشمار می‌رود و متعلق به شهر مشهد مقدس است.

اسماعیلیان گفت: از تمام دستگاه‌ها انتظار می‌رود مدیریت مصرف آب را حمایت کنند.

کد خبر 5788450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نجفی راد IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      0 1
      شهری که بیست میلیون سالانه زوار داره باید دولت به فکر آب این شهر مقدس باشه ..واقعا جای تاسف هست برای همه اون بالا ییها...الهی عاقبتمون رو به خیر بگردون با این آدمای فقط شعار بده آمین به حق رب العالمین
    • ایران IR ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      2 0
      مشکل آب مشهد رو تو فضای سبز بیش از حد افراطی این شهر و آبیاری بی حد و حصر چمن های بلوارها و باغهای حاشیه شهر به خصوص باغهای شخصی که سمت جاده قوچان هستند باید جستجو کرد این حجم برداشت آب زیرزمینی به حدی است که اکثر مردم می گویند اگر آب نیست پس این همه آب را خود شهرداری چرا هدر میدهد.