۵ خرداد ۱۴۰۲، ۶:۰۵

مهر گزارش می‌دهد؛ 

گرد فراموشی بر رخ مدرسه «قصه‌های مجید»

گرد فراموشی بر رخ مدرسه «قصه‌های مجید»

اصفهان – مدرسه «شهید حلبیان» روبه فراموشی می‌رود و این در حالی است که ستون‌های شرقی این بنای ۱۰۰ ساله دیگر تاب تحمل سنگینی کلاس‌های درس طبقه دوم آن را ندارد.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها – مریم یاوری: مدرسه «شهید محمد باقر حلبیان» مدرسه‌ای پر آوازه در سراسر ایران است، این مدرسه در دوران خودش حرف‌های زیادی برای گفتن داشته، در هر نوبت آموزشی در هر روز حدود یک هزار دانش آموز در این مدرسه تحصیل می‌کردند و می‌توان گفت خانواده‌های زیادی با این مدرسه خاطره بازی کرده‌اند.

بسیاری از مردم ایران مدرسه «شهید محمد باقر حلبیان» را با «قصه‌های مجید» شناختند، سریالی که بخش زیادی از آن در کلاس‌های درس، راهروها و حیاط این مدرسه ضبط شد و لحظات شیرینی را برای همه ایرانیان به ارمغان آورد اما این روزها بنای ۱۰۰ ساله این مدرسه حال و روز خوشی ندارد.

دانش آموزان سابق و معلمان این مدرسه نگران ریزش سقف همه خاطراتشان در مدرسه قصه‌های مجید هستند و مدت‌هاست که پیگیر راه حلی برای دوباره بر پا کردن کلاس‌های درس در این مدرسه هستند.

گرد فراموشی بر رخ «حلبیان»

برای برخی هنوز مالکیت مدرسه حلبیان جای سوال است

مرتضی حسینی، معلم سریال قصه‌های مجید از جمله افرادی است که مدت‌هاست برای احیای دوباره مدرسه «شهید حلبیان» کفش آهنی به پا کرده است، او که از هیچ تلاشی برای نجات مدرسه نوستالژی اصفهانی‌ها دریغ نکرده به خبرنگار مهر می‌گوید: سال گذشته با اعلام فراخوان همایشی را برای دانش آموزان سابق مدرسه شهید حلبیان برگزار کردیم، بیش از ۷۵۰ نفر از دانش آموزان در این همایش حضور یافتند و همگی یکصدا خواستار احیای دوباره آن شدند.

دیوار بخش شمالی مدرسه فروریخت و با تلاش‌های فراوان توانستیم بخشی از آن را اصلاح کنیم، باید توجه داشت که حیاط خلوت شرقی مدرسه نیز به تصرف غیر درآمده و بهتر است که زودتر به تصرف مدرسه برگردد

حسینی با اشاره به اینکه برای برخی هنوز مالکیت مدرسه جای سوال است، ابراز می‌کند: بخشی از مدرسه کنیسه است که حتی کلیمیان نیز در تماس‌های مکرر با بنده خواستار احیای هر چه سریع‌تر مدرسه شدند.

او با بیان اینکه دیوار بخش شمالی مدرسه فروریخت و با تلاش‌های فراوان توانستیم بخشی از آن را اصلاح کنیم، می‌افزاید: باید توجه داشت که حیاط خلوت شرقی مدرسه نیز به تصرف غیر درآمده و بهتر است که زودتر به تصرف مدرسه برگردد.

این معلم دغدغه‌مند مدرسه حلبیان بابیان اینکه ۲ روز در هفته من و تعدادی دیگر از معلمان و فرزندانشان برای زنده نگه داشتن محیط مدرسه برای ورزش و مراسم زیارت عاشورا به این مدرسه می آئیم تا همه بدانند این مدرسه هنوز سرپاست.

او با بیان اینکه میراث فرهنگی تنها زمانی که ناودان‌ها در حال ریختن بود برای تعمیر به مدرسه ورود کرد، ادامه می‌دهد: درست است که این مدرسه قدمت زیادی ندارد اما دارای میراث معنوی است و حفظ و احیای آن ضروری است.

گرد فراموشی بر رخ «حلبیان»

ستون‌های بخش شرقی مدرسه هر لحظه امکان ریزش دارد

حسینی با بیان اینکه ستون‌های بخش شرقی مدرسه هر لحظه امکان ریزش دارد، می‌افزاید: ضروری است که شهرداری برای حفظ فضای سبز همکاری داشته باشد، می‌گوید: باید باور داشته باشیم که اینجا تنها یک مدرسه نیست و هویت شهر است.

او تاکید می‌کند: دانش آموزان این مدرسه در تخصص‌های مختلف فعالیت دارند و همه برای احیای این مدرسه اعلام همکاری کرده‌اند.

مرمت مدرسه حلبیان با کمبود اعتبار روبه‌رو نیست

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز که یکی از دغدغه‌مندان احیای مدرسه «شهید حلبیان» است نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر می‌گوید: احیای این مدرسه با مشکل کمبود اعتبار رو به رو نیست و تنها بروکراسی اداری است که احیای آن را به تأخیر انداخته است.

او با بیان اینکه چنانچه فراخوان عمومی برای احیای این مدرسه در زمینه استفاده از تخصص‌ها و تأمین اعتبار اعلام شود، همه مردم استقبال خواهند کرد، ابراز می‌کند: برای این امر ضروری است میراث فرهنگی نقش نظارتی خود را داشته باشد و اداره نوسازی مدارس برای مرمت و احیای آن ورود کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برآورد اولیه اعتبار مورد نیاز برای احیای مدرسه شهید حلبیان ۱۵ میلیارد تومان است، ادامه می‌دهد: ضروری است که احیای این مدرسه ظرف سه ماه آینده با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.

او تاکید می‌کند: بخش شمالی مدرسه باید به صورت تخصصی‌تر بررسی شود و معماری قوی برای مقاوم سازی این مجموعه در نظر گرفته شود.

شهروندان حلبیان را مدرسه‌ای فراموش شده می دانند

طغیانی اضافه می‌کند: امروز هر شهروندی که از کنار مدرسه حلبیان عبور می‌کند آنجا را فضایی فراموش شده می‌بیند و این در حالی است که این هویت باید برای اصفهان زنده بماند.

او می‌افزاید: ضروری است که برای تعیین کاربری و روند اداره این مدرسه هیأت امنایی شامل مدیران و دانش آموختگان این مدرسه تشکیل شود تا بتوان نسبت به تسریع در پیشرفت مرمت این مدرسه امیدوار بود.

گرد فراموشی بر رخ «حلبیان»

حلبیان به ورکشاپ آموزش صنایع دستی برای دانش آموزان تبدیل شود

همچنین روح‌الله سیدالعسگری، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر می‌گوید: میراث فرهنگی در خصوص مدرسه شهید حلبیان در چند مورد ورود کرده، سازه مشکل جدی ندارد، سازه میراثی نیست و بحث معنوی دارد.

برآورد اولیه اعتبار مورد نیاز برای احیای مدرسه شهید حلبیان ۱۵ میلیارد تومان است، ضروری است که احیای این مدرسه ظرف سه ماه آینده با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گیرد

او اضافه می‌کند: پیشنهاد ما تبدیل مدرسه حلبیان با توجه به نزدیک بوده به میدان نقش جهان تبدیل شدن به محیطی برای آموزش صنایع دستی و ورکشاپ دانش‌آموزی است چرا که این مدرسه با توجه به فضایی که اطراف آن ایجاد شده طرفیت تبدیل شدن به مدرسه عادی را ندارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اصفهان ابراز می‌کند: مدرسه شهید حلبیان ثبت ملی شده و در اختیار آموزش و پرورش است.

گرد فراموشی بر رخ «حلبیان»

حلبیان فضای مناسب برای راه‌اندازی موزه فیلم کودک اصفهان است

احسان بعیدی، معاون ورزش سازمان فرهنگی، تفریحی و ورزشی شهرداری اصفهان که خودش یکی از دانش آموزان مدرسه شهید حلبیان بوده نیز در این ارتباط اظهار می‌کند: درست است که مدرسه حلبیان ارزش تاریخی ندارد اما در بُعد فرهنگی و میراث نا ملموس دارای اهمیت زیادی است.

او ادامه می‌دهد: اینکه پیشنهاد می‌شود مدرسه شهید حلبیان تبدیل به ورکشاپ صنایع دستی شود را نمی‌پذیرم و بر این باورم از آنجایی که این مدرسه با فیلم قصه‌های مجید به نوستالژی تبدیل شده است، فضای آن تبدیل به موزه فیلم و سریال کودک شود و به گونه‌ای تخصصی این فضا مدیریت شود.

موانع اداری مرمت مدرسه شهید حلبیان را برطرف می‌کنیم

همچنین محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر می‌گوید: مدرسه شهید حلبیان مدرسه خاص بوده و یک ساختمان صرف نیست و بخشی از تاریخ پر فروغ آموزش و پرورش اصفهان است.

او با بیان اینکه انسان‌های بزرگی در این مدارس درس خوانده‌اند، ابراز می‌کند: هر آنچه که مانع قانونی وجود داشته باشد برای حل مشکلات این مدرسه ماندگار بکار خواهیم بست و مانع بالاتری هم باشد بررسی خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان می‌افزاید: جلسات مختلفی هم قبلاً گذاشته شده و ابتر مانده است و امیدواریم اهتمام همه بر این باشد که چگونه بتوان این مدرسه را احیا کرد.

گرد فراموشی بر رخ «حلبیان»

او با بیان اینکه مدرسه شهید حلبیان هویت بخش و هویت آفرین است، تصریح می‌کند: برای حفظ این بنا باید هویت مدرسه آن حفظ شود، ما موافق ایجاد مدرسه هنرستان هنرهای صنایع دستی هستیم چرا که رویکرد ما تجاری سازی مدارس است.

کارگروه احیای مدرسه شهید حلبیان راه‌اندازی می شود

ابراهیمی با اشاره به اینکه اعتقاد ما بر این است که مدرسه‌ای که دانش‌آموزان وارد می‌شوند باید مقاوم باشد، ابراز می‌کند: از این رو کارگروه احیا مدرسه شهید حلبیان راه‌اندازی خواهدشد، رویکرد ما این است که به نوعی وقت را از دست ندهیم و عام بودن مدرسه و رایگان بودن آن لحاظ شود.

همچنین معاون اجرایی اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر می‌گوید: انجام مطالعات اولیه برای تهیه نقشه‌ها و تعیین میزان اعتبار موردنیاز برای مرمت مدرسه شهید حلبیان ضروری است.

مدارس ماندگار جزئی از هویت مردمان یک شهر هستند، هویتی که تک تک شهروندان با آن خاطره داشته و برایشان یادآور روزهای شیرین تحصیل است، در اصفهان چندین مدرسه ماندگار وجود دارد که انتظار می‌رود مسئولان نسبت به حفظ و احیای آنها بیش از پیش توجه داشته باشند تا زنگ تحصیل در این مدارس خاموش نشود.

کد خبر 5794273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
      0 0
      واقعا حیف از این بنا که اینجور در معرض نابودی قرار داره، در کشورای دیگه هر جایی محل فیلم برداری سریال های معروف شده رو محل بازرید توریست ها میکنن ، بنا به این زیبایی و معروفی با کمی تعقل و خلاقیت میشه ازش کلی بهره برداری فرهنگی و اقتصادی کرد ولی متاسفانه در کشور ما اولویت آخره
    • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
      0 0
      من چند وقت پیش از کنار مدرسه رد شدم. بسیار متاسف شدم . جاییکه میتونه حتی به عنوان جذب گردشگر از آن استفاده کرد به چنین روزی در آمده.