۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۲۲:۰۶

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز:

استاد «آقامیری» یکی از بزرگان عرصه نگارگری و صورتگری است

استاد «آقامیری» یکی از بزرگان عرصه نگارگری و صورتگری است

کرج- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز گفت: استاد «آقامیری» یکی از بزرگان عرصه نگارگری و صورتگری است و باید از تجربیات وی به خوبی بهره برده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جابری انصاری عصر یکشنبه در دیدار با استاد محمدباقر آقامیری از بزرگان عرصه نگارگری و صورتگری هنر را ظهور جمال الهی دانست و اظهار کرد: از زمانی که انسان پا در این گیتی گذاشت، هنر نیز متولد شد چراکه عشق در میان انسان‌ها به وجود آمد و عشق یعنی ظهور هنر. هنر را نمی‌توان آموزش داد و یا یاد گرفت، هنر جمال الهی است که به یکباره ظهور پیدا می‌کند و در انسان می‌دمد، تا زمانی که عشق در انسان متولد می‌شود، هنر نیز ظهور پیدا می‌کند.

وی بیان کرد کرد: عشق نقطه آغاز هستی است که هر روز خود را به گونه‌ای نو به زندگی نشان می‌دهد، روزی خود را با هنر نقاشی به تصویر می‌کشد، روزی دیگر خود را با آوای موسیقی، هر روز خود را به گونه‌ای نو به تصویر می‌کشد، امروز نیز خود را با نگارگری محمد باقر آقامیری به تصویر کشیده است. بی‌شک تصویرسازی و تذهیب نقاشی محمد باقر آقامیری عشقی است که خود را با هنر والا بیان کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز، در این دیدار، استاد آقامیری را یکی از بزرگان عرصه نگارگری و صورتگری دانست و افزود: استادان بزرگی تاکنون در عرصه نگارگری و صورتگری به خلق آثار ارزشمندی پرداخته‌اند، یکی از این استادان معاصر استاد محمد باقر آقامیری است که بیش از ۵۰ سال از عمر خود را در راه نگارگری و صورتگری گذرانده است، استاد تاکنون نگاره‌های ارزشمندی بر پایه دیوان حافظ و خیام، گلستان و بوستان سعدی و شاهنامه فردوسی خلق کرده‌اند، آثاری که قطعاً در زنده نگاه داشتن زبان و ادب پارسی برای همگان به ویژه برای نسل‌های بعدی مؤثر خواهد بود.

جابری انصاری اظهار داشت: تجربه گران‌بهای اساتیدی همچون جنابعالی، آنقدر با ارزش است که یک ساعت همنشینی در کنار آنان برابر است با چند سال مطالعه و خواندن کتاب، لذا با استفاده از تجربیات این اساتید در کنار نیروی جوانی‌مان می‌توانیم در عمل به اهداف کلان فرهنگی و هنری دست پیدا کنیم و نباید چنین استعدادهایی از نگاه مسئولان امر غافل بمانند.

استاد محمد باقر آقامیری از نگارگران برجسته کشورمان و رئیس انجمن نگارگری ایران، در سال ۱۳۲۹ در حسین آباد یاسوکند بیجار متولد شد، تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود و تحصیلات متوسطه را در تهران و در دبیرستان‌های مختلف از جمله دارالفنون گذراند. او در سال‌های ۴۷ و ۴۸ و ۱۳۴۹ برنده سه دوره مدال طلای مسابقات طراحی و نقاشی در دبیرستان‌های ایرانی شد.

تحصیلات دانشگاهی وی لیسانس نقاشی از دانشگاه هنر، تحصیل در رشته هنرهای زیبای دانشگاه ساتمپتون انگلستان (در سفری یک ساله)، فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه تهران و دکترای درجه یک هنر نقاشی ایرانی و اسلامی از شورای عالی فرهنگ و هنر است.

استاد محمد آقامیری همچنین، برنده مدال طلا از نمایشگاه جهانی الجزایر، کاندید جایزه صلح نوبل در قسمت فرهنگ در سال ۱۹۸۳، دارنده مدال مفاخر هنرهای تجسمی از ششمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر را در کارنامه خود دارد.

تصویر سازی دیوان‌های متعدد حافظ، شاهنامه فردوسی، قرآن کریم، گلستان، بوستان و غزلیات سعدی و دیوان بی دل دهلوی نیز بخشی از فعالیت این استاد بزرگ تذهیب است.

تدریس در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران، رئیس انجمن نگارگری ایران، طراحی ضریح امام حسین (ع) و تعدادی از آثار نگهداری شده در موزه هنرهای معاصر تهران و طراح ضریح جدید امام علی (ع) از عمده فعالیت‌های استاد آقامیری است.

کد خبر 5807712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha