به گزارش خبرنگار مهر، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در گزارشی آورده است: طی سال جاری این سازمان در طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و بازگشایی مدارس، نظارت جامع بر کالاها و خدماتی همچون لوازم التحریر، کیف و کفش، مانتو مدارس، شرکت های مسافری، رستورانهای بین راهی، حراج ها، واحدهای اقامتی، مواد لبنی، اقلام پروتئینی، خرما، زولبیا و بامیه را از 15 شهریور لغایت پایان ماه مبارک رمضان در سراسر کشور با بسیج کلیه امکانات پرسنلی و پشتیبانی به مرحله اجرا درآورد.
براساس این گزارش، اجرای طرح مذکور باعث گردید نوسانات قیمتی محصولات مورد نظر، کنترل شده و دارای روند قیمتی ثابت یا حتی کاهشی شوند که این مهم از طریق عرضه متناسب کالاها از مبادی مختلف و همچنین اجرای طرح ویژه نظارت بر قیمت در سراسر کشور با همکاری دستگاههای مربوط از جمله سازمانهای بازرگانی استانها به دست آمده است.
در این طرح، بکارگیری بیش از 1600 نفر به عنوان بازرس و ناظر، فعال سازی ستادهای خبری جهت دریافت گزارش ها و شکایات مردمی و اخذ و رسیدگی به تعداد 21 هزار و 896 گزارش مردمی، سازماندهی و آموزش بیش از 2 هزار ناظر افتخاری از اقشار مختلف جامعه و رسیدگی به 3 هزار و 950 گزارش از این ناظرین طی اجرای طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان بیش از 28 هزار پرونده تخلف تشکیل و 35 هزار و 816 مورد تخلف اقتصادی به ارزش 64 میلیارد ریال شناسایی شد.
همچنین 1هزار و 691 جلسه رسیدگی به تخلفات صنفی و رسیدگی به بیش از 17 هزار پرونده و صدور رای محکومیت به ارزش بیش از 64 میلیارد ریال است.
با توجه به عنایت دولت نسبت به کنترل قیمت کالا و خدمات مهم، طرح نظارتی سال جاری نسبت به طرح نظارتی سال گذشته از حیث زمانیف یک هفته بیشتر برگزار شد که بر این اساس، بررسی وضعیت بازرسی و پرونده های متشکله نسبت به مدت زمانی مشابه سال قبل حکایت از افزایش 18 درصدی تعداد بازرسی ها و کاهش 20 درصدی تعداد پرونده های متشکله دارد و این موضوع بیانگر تاثیر تشدید بازرسی های استانی به عنوان اهرمی کنترلی و بازدارنده در بروز تخلف است.
گفتنی است، بررسی شاخص های نوسانات قیمتی طی دو مقطع زمانی قبل و بعد از اجرای طرح، موید آن است که اجرای طرح بر سطح عمومی قیمت ها تاثیرگذار بوده به نحوی که قیمت اقلام مهم و اساسی همچون قند و شکر، روغن و تخم مرغ با اجرای طرح رو به کاهش نهاده است.
نظر شما