به گزارش خبرنگار مهر، حامد کیخسروی عصر یکشنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در اردبیل اظهار کرد: برای اجرایی شدن این پروژهها در قالب طرح هادی روستایی، آسفالت معابر روستایی و همچنین سایر اقدامات آبادانی روستاها بیش از ۳۸ میلیارد تومان منابع هزینه شده است.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن به هیچ وجه مأموریت و مسئولیت اصلی خود را در قالب حساب ۱۰۰ امام و ساخت مسکن محرومان فراموش نکرده است، گفت: همچنان ساخت مسکن محرومان در قالب حساب ۱۰۰ امام در اولویت برنامهها و هدفگذاری بنیاد مسکن است و در این زمینه قدمهای مثبتی برداشته شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی و خیرین ساخت مسکن محرومان با قوت و قدرت ادامه دارد به طوری که در شهر اردبیل پروژه مسکن محرومان در شهرک بعثت با پیشرفت مناسب در مرحله اجرا است.
کیخسروی افزود: بنیاد مسکن یک نهاد اجرایی عمومی خدماترسان است و به هیچ وجه نگاه سیاسی بر آن حاکم نبوده و تمام تلاش این مجموعه بر این است تا گرهی از مشکلات محرومان و نیازمندان در مناطق روستایی و حتی شهرها برداشته شود.
وی در مورد احیای روستاهای بافت با ارزش و همچنین روستاهای هدف گردشگری خاطرنشان کرد: هر چند در حوزه روستاهای با بافت با ارزش محدودیتهایی وجود دارد اما در بحث روستاهای هدف گردشگری در استان اردبیل فعالیتهای خوبی انجام شده و امسال نیز مجوز بازسازی و بهسازی ۱۰ روستای هدف گردشگری را دریافت کردهایم.
کیخسروی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در بحث توسعه روستاها بنیاد مسکن در قالب طرحهای مختلف نظارت و برنامه ریزیهای خود را انجام میدهد به طوری که هر ۱۰ سال یک بار طرحهای هادی مورد بازنگری قرار میگیرد.
وی بیان کرد: ما بر اساس ضوابط و مقررات بازگشایی معابر و زیباسازی روستاها را به دور از آشفتگی بصری انجام میدهیم و تلاشمان بر این است تا مجوزی برای ساخت و ساز خارج از محدوده صادر نشود.
کیخسروی در مورد جابجایی برخی از روستاهای واقع شده در معرض خطر رانش و یا سیل اظهار کرد: در این زمینه نیز برخی اقدامات در مناطق شمالی استان انجام شده و جابجایی ساکنان این مناطق روستایی را شاهد بودیم.
وی با گرامیداشت هفته دولت، بنیاد مسکن را از رویشهای انقلاب و نهادهای خدماترسان با گستردگی و تنوع خدمترسانی به محرومان اعلام کرد و ادامه داد: ما از ساخت مسکن محرومان گرفته تا حوزه ساخت مسکن ملی ورود پیدا کردیم و سعی ما بر این است تا در همه این حوزهها موفق عمل کنیم.
کیخسروی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: استان اردبیل یکهزار و ۸۵۹ روستا و ۳۱ شهر دارد که در همه این روستاها تلاش بر تهیه و اجرای طرحهای هادی، بازنگری در طرحها، پرداخت تسهیلات برای بهسازی و مقاومسازی مسکن، سنددار کردن واحدهای مسکونی روستایی و دهها خدمات دیگری است که بنیاد مسکن در این مناطق ارائه میکند.
وی تصریح کرد: در بحث نهضت ملی مسکن، بنیاد مسکن هم در شهرهای کوچک و متوسط و هم در اردبیل با ساخت سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکن در قالب یک پروژه عظیم ورود پیدا کرده است.
کیخسروی گفت: در همه شهرهای استان ساخت مسکن نهضت ملی با مسئولیت و مأموریت بنیاد مسکن در حال انجام است که از بین ۳۵ هزار و ۵۸۲ نفر ثبتنام شده، ۹ هزار و ۹۵۰ نفر حائز شرایط و پالایش دقیق آماری شدند که پنج هزار و ۳۰۰ نفر از آنها واریزی اولیه را انجام دادند.
وی افزود: برای پنج هزار و ۸۰۰ نفر متقاضی مسکن ملی پروژه تعریف کردیم و در شهر اردبیل نیز در قالب شهرک سردار سلیمانی ساخت ۲ هزار و ۴۰۰ واحد به همت بنیاد مسکن شروع شده است.
کیخسروی شروط بهرهمندی از طرح نهضت ملی مسکن را عدم استفاده از مسکن و زمین دولتی و عدم استفاده از تسهیلات ساخت مسکن و سکونت پنج ساله به همراه فرم جیم سبز اعلام کرد و ادامه داد: در اردبیل بانک مسکن ۵۵۰ میلیون تومان در سایر شهرها ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۱۸ درصد برای متقاضیان پرداخت میکند که مدت بازپرداخت آن نیز ۱۲ ساله است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل خاطرنشان کرد: در حوزه مقاومسازی مسکن روستایی با بهرهمندی از ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات پنج درصد، سهمیه استان در این سه سال ۱۳ هزار واحد بوده که امسال نیز چهار هزار واحد مقاومسازی مسکن روستایی به استان ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: بیش از ۹۸ درصد متقاضیان به بانکها معرفی شده و ۷۳ درصد به نقطه عقد قرارداد رسیده است.
کیخسروی بیان کرد: در بحث مقاومسازی مسکن روستایی تاکنون ۱۰۰ هزار واحد از این تسهیلات بهرهمند شدند که ۶۴ درصد خانههای روستاییان در این مدت مقاوم شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل ادامه داد: این رقم از میانگین کشوری که ۵۸ درصد است، رقم بالاتری محسوب میشود.
نظر شما