به گزارش خبرگزاری مهر، عباس مسجدی در بازدید از بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران گفت: آنچه در بانک ژنتیک اتفاق میافتد خلق ثروت برای کشور است، زیرا چیزی بالاتر از آن نیست که در مورد یک پرونده عدالت به درستی اجرا و احقاق حق شود و این اقدام سرمایهای بزرگ برای کشور خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تغییرات و حرکت رو به جلوی بانک ژنتیک به مثابه ساخت برجی مجلل در یک زمین ناهموار و با حداقل امکانات است، افزود: بانک ژنتیک با وجود پرهزینه بودن آزمایشگاههای ژنتیک و تجهیزات و مواد مصرفی آن در سالهای گذشته با کمبودها و محدودیتهای قابل توجهی در این حوزهها مواجه بود، اما همکاران این بخش به جای گلهمندی و شکایت، به صورت جهادی، دلسوزانه و با تمام وجود پای کار آمده و بانک ژنتیک را به جایگاه واقعی خود رساندند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: با توجه به داخلی سازی و تولید انبوه برخی مواد مصرفی آزمایشگاهها و بانک ژنتیک توسط مرکز تحقیقات و سرعت گرفتن حرکت بانک طی ماههای اخیر، امید است در صورت فراهم بودن امکانات و اعتبارات مورد نیاز، تا یکسال آینده پروفایل ژنتیک تمامی نمونههای اخذ شده استخراج و پروفایلهای استخراجی وارد ذخایر اطلاعاتی بانک شود.
مسجدی اظهار داشت: هم اکنون بخش قابل توجهی از مواد مورد نیاز آزمایشگاههای ژنتیک توسط مرکز تحقیقات پزشکی قانونی تولید و تأمین میشود و تنها ۳۰ درصد مواد نیاز به خرید خارجی دارد که امیدواریم با همت و پشتکار ایجاد شده در مرکز تحقیقات این ۳۰ درصد نیز با تولیدات داخلی تأمین شود.
وی همچنین با تأکید بر اینکه آنچه طی ماههای اخیر در بانک ژنتیک اتفاق افتاده و پروندههایی که به واسطه اطلاعات موجود در آن به نتیجه رسیده است باید به اطلاع مردم و مسئولین برسد، افزود: این اطلاع رسانی کمک میکند تا همگان از اهمیت و جایگاه واقعی بانک مطلع شوند و ضرورت وجود و تقویت آن هرچه بیشتر تبیین شود چرا که بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران سرمایهای بزرگ و نقطه قوتی برای کشور محسوب میشود.
در ادامه این بازدید رضا رئوفیان رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران طی توضیحاتی از روند اقدامات بانک گفت: تاکنون بیش از ۱۹۰ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین خطرناک، برخی مشاغل حساس و دیگر افراد مشمول اخذ شده و حدود ۸۵ هزار پروفایل ژنتیکی نیز احصا و در بانک ذخیره شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰ قطب ژنتیک در کشور فعال هستند، تصریح کرد: در سالهای گذشته به دلیل کمبود قابل توجه مواد مصرفی و قدیمی شدن تجهیزات، حرکت بانک به کندی صورت میگرفت، اما با داخلی سازی و تولید برخی مواد و تجهیزات مورد نیاز بانک و آزمایشگاههای ژنتیک توسط مرکز تحقیقات (کیتهای ژنتیک) و بازسازی و نوسازی برخی دستگاهها و گسترش تعاملات بین دستگاهی این حرکت در طی ۲-۱ سال اخیر شتاب و سرعت بیشتری گرفته است.
رئوفیان با اشاره به نرم افزار بومی بانک هویت ژنتیک ایران افزود: با وجود بهره گیری بسیاری از کشورهای دارای بانک ژنتیک از نرم افزار اف. بی. آی آمریکا، به دلیل شرط به اشتراک گذاری اطلاعات و مسائل امنیتی مختلف مترتب به آن، بانک ژنتیک ایران به منظور پرهیز از ایجاد مخاطرات امنیتی با بهره گیری از توان محققان داخلی و شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات و پس از مطالعهای جامع در بانک ژنتیک اقدام به ایجاد نرم افزار تخصصی بومی بانک ژنتیک نموده است که تاکنون به بهترین نحو از عهده انجام مأموریتهای مورد انتظار برآمده و به زودی اولین نسخه ارتقا یافته آن نیز رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بزرگترین بیوبانک زیستی کشور از نمونههای انسانی در اختیار سازمان پزشکی قانونی کشور است، اظهار داشت: اطلاعات موجود در بانک مجموعهای کامل و غیر قابل رقابت است که در بسیاری از پروندهها با اطلاعات موجود در آن توانستیم به دستگاه قضائی و نیروی انتظامی در شناسایی و تشخیص مجرم کمک کنیم که این خدمات و قابلیتها با ادامه روند استخراج پروفایلهای ژنتیکی و بارگذاری آنها در سامانه و نیز افزایش آگاهی مراکز مسئول و افزایش استعلام از بانک با سرعت بیشتری گسترش خواهد یافت.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با قدردانی از همکاری نهادهای ذی ربط در به ثمر رسیدن تلاشهای بانک ژنتیک از جمله سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی و مرکز تشخصی هویت پلیس آگاهی فراجا، ابراز امیدواری کرد: با فراهم بودن بودجه و اعتبارات مورد نیاز و همکاری و مساعدت هرچه بیشتر نهادهای مربوط و رفع برخی کمبودهای آزمایشگاههای پزشکی قانونی شاهد سرعت هرچه بیشتر فعالیتهای بانک و در نتیجه نتایج مثبت و قابل توجه آن در به نتیجه رسیدن پروندههای قضائی و انتظامی باشیم.
نظر شما