۲۴ بهمن ۱۴۰۲، ۱۲:۲۹

معرفی انواع ورق در بازار آهن

معرفی انواع ورق در بازار آهن

چنانچه قصد خرید ورق‌های آهنی و فولادی را داشته باشید، پیش از هرچیزی نیاز است با انواع آن‌ها آشنا شوید. در ادامه به معرفی انواع ورق در بازار آهن می‌پردازیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اگر سری به بازار آهن زده باشید، قطعاً تنوع بالای ورق‌های فولادی و آهنی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. این ورق‌ها در صنایع مختلف، به عنوان یکی از عناصر اصلی، مهم و پرمصرف شناخته می‌شوند که در ابعاد و ضخامت‌های مختلف تولید و به بازار عرضه شده‌اند. همچنین این محصولات از نظر شیوه تولید که به روش نورد سرد و گرم است نیز در انواع مختلف تولید شده‌اند که این امر، سبب تغییر در کاربری این محصولات در صنایع مختلف می‌گردد.

چنانچه قصد خرید ورق‌های آهنی و فولادی را داشته باشید، پیش از هرچیزی نیاز است با انواع آن‌ها آشنا شوید. در ادامه به معرفی انواع ورق در بازار آهن می‌پردازیم.

با انواع ورق در بازار آهن آشنا شوید

ورق‌ها، محصولاتی هستند که در تولید آن‌ها از ترکیب آهن و سایر عناصر استفاده می‌گردد. از این محصولات، به دلیل ویژگی‌های مختلفی دارند، در طیف وسیعی از صنایع استفاده می‌شود. به همین دلیل، برای آنکه بتوانید ورق متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید، لازم است تا با انواع ورق در بازار آهن و کاربرد آن‌ها آشنا شوید.

برای تولید یک ورق، فرایند نورد سرد یا گرم انجام می‌گیرد که این امر، می‌تواند سبب تغییر در کاربرد این محصولات شود. در ادامه این بخش، قصد داریم نگاهی به انواع ورق پرکاربرد در بازار آهن داشته باشیم.

ورق گالوانیزه

تولید ورق‌های فولادی که در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم باشند، امری پرهزینه است و برای صنایع مختلف، صرفه اقتصادی ندارد. اما از آنجایی که اهمیت دارد تا ورق‌های فولادی از مقاومت بالایی برخوردار باشند، تولیدکنندگان در این حوزه، اقدام به تولید و ساخت ورق‌های گالوانیزه نمودند. این محصولات، با استفاده از ورق روغنی به عنوان ورق پایه تولید می‌شوند و سطح آن‌ها، از طریق غوطه‌ور شدن در وان فلز روی مذاب، به خوبی پوشش داده می‌شود. ضخامت این روکش می‌تواند متفاوت باشد که سبب تغییر در مقاومت در برابر خوردگی ورق در محیط‌های مختلف می‌گردد. وجود این روکش، سبب می‌شود تا ورق در برابر خراش و آسیب‌ها نیز مقاومت بسیار خوبی از خود به نمایش بگذارد.

کاربرد

ورق‌های گالوانیزه در برابر محیط‌های مرطوب و یا محیط‌هایی با اسیدهای خورنده، مقاومت قابل توجهی از خود به نمایش می‌گذارند. به همین دلیل برای تولید لوازم منزل از جمله ماشین لباسشویی، بدنه سالن‌های بزرگ، ساخت تجهیزات مرتبط با آشپزخانه، تولید تابلوهای برقی و… گزینه مناسبی هستند.

ورق آجدار

اگر به برخی از ورق‌ها دقت کرده باشید، متوجه برجستگی‌هایی هندسی خواهید شد که با ترتیب و نظم مشخصی، روی سطح ورق تشکیل شده‌اند. همان‌طور که می‌دانید، سطح ورق‌های فولادی، مسطح و صاف هستند بنابراین نمی‌توان اجسام را روی آن‌ها قرار داد. همچنین ممکن است تردد بر روی آن سخت باشد و افراد به راحتی روی آن لیز بخوردند. به منظور جلوگیری از بروز این مشکلات، کارخانجات اقدام به تولید ورق‌های فولادی آجدار نمودند. قیمت ورق آجدار با توجه به متریال مورد استفاده تعیین و به مشتریان اعلام می‌شود.

کاربرد

همانگونه که مشاهده کردید، شیوه تولید ورق‌های آجدار بسیار خاص و منحصربه‌فرد است. به همین دلیل می‌تواند مزایای بسیار زیادی به همراه داشته باشد. به دلیل وجود همین مزایا، امروزه در بخش‌های مختلفی همچون ساخت کف اتاق کامیون‌ها یا وانت‌ها، کف عرشه کشتی، سطوح دستگاه‌های صنعتی، پل‌های عابر پیاده و یا پله‌های اضطرای و… از ورق‌های آجدار به منظور سهولت تردد و یا جلوگیری از لیز خوردگی استفاده می‌شود.

ورق سیاه

یکی از انواع ورق‌های پرکاربرد در صنایع مختلف، ورق‌های سیاه هستند که علت نامگذاری این ورق‌ها به نام ورق سیاه، مات و تیره‌رنگ بودن سطح این محصولات است. در تولید این ورق‌ها از شمش‌های فولادی به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود و فرایند تولید آن به روش نورد گرم انجام می‌گیرد. در حال حاضر، تفاضا برای خرید ورق سیاه در بازار بسیار زیاد است و کارخانجات مختلفی همچون کارخانه فولاد مبارکه، فولاد سبا و اکسین اهواز، اقدام به تولید این محصولات می‌نمایند.

معرفی انواع ورق در بازار آهن

کاربرد

همان‌طور که گفتیم، ورق‌های سیاه از جمله محصولات پرمصرف در صنایع مختلف به شمار می‌روند. به همین دلیل، این ورق‌ها به انتخاب اول بسیاری از صنایع از جمله تولید بدنه خودرو، پروفیل و لوله درزدار، کشتی‌سازی، ورق کف خودرو، ساخت تانکر و… تبدیل شده‌اند.

ورق رنگی

ورق‌های رنگی، نوع دیگری از ورق‌های فولادی هستند. این محصولات در حقیقت همان ورق گالوانیزه هستند اما بر روی آن‌ها، لایه‌ای از رنگ الکترواستاتیک قرار گفته است. این محصولات از نظر رنگی بسیار متنوع هستند و به همین دلیل می‌توان از آن‌ها در تولید لوازم خانگی، ساخت سقف سوله و آلاچیق، تولید تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و… استفاده نمود. لازم به ذکر است قیمت ورق رنگی با توجه به عوامل مختلفی از قبیل نوع رنگ و ورق به کاربرده شده تعیین می‌شود.

کاربرد

اگر سری به بازار آهن زده باشید، قطعاً متوجه تنوع رنگ بالای این ورق‌های رنگی خواهید شد. به دلیل مقاومت بالای این ورق‌ها و تنوع رنگی که دارند، امروزه از این ورق‌ها در صنایع حمل و نقل نظیر تولید اتاقک خودروهای سبک و سنگین، تولید انواع لوازم خانگی، صنعت ساختمان‌سازی و ساخت بخش‌های داخلی و خارجی ساختمان و یا سقف، صنایع فلزی و … استفاده می‌شود.

معرفی سایر انواع ورق‌ها

مواردی که تا به این بخش عنوان شد، برخی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین انواع ورق در بازار آهن هستند اما باید بدانید که تنوع ورق‌ها و کاربرد آن‌ها در صنایع مختلف، بی‌شمار است.

از دیگر انواع ورق‌ها می‌توان ورق ضد سایش، ورق آلیاژی، ورق استیل، ورق آلومینیوم، ورق قلع‌اندود را نام برد. به طور خلاصه می‌توانیم کاربردهای این ورق‌ها در صنایع مختلف را اینگونه بیان کنیم:

ورق ضد سایش: خودروسازی، معادن، ساخت ادوات کشاورزی

ورق آلیاژی: کشتی و صنایع دریایی، هواپیماسازی، نفت و گاز و پتروشیمی، مخازن حمل سوخت

ورق استیل: صنایع غذایی، لوازم خانگی، ساخت بدنه خودرو و هواپیما و کامیون، تانکر، کارد و چنگال آشپزخانه

ورق آلومینیوم: لوازم خانگی، داروسازی، نظامی، مخزن نگهداری سوخت

ورق قلع‌اندود: ساخت قطعات اتوموبیل، قطعات الکترونیکی و برد، ظروف آشپزخانه، قوطی کنسرو،

ورق پانچ: ساخت نیمکت پارک، سقف کاذب، صنایع غذایی، تجهیزات صنعتی، ماشین‌آلات

کلام آخر

ورق‌های فولادی از جمله محصولات پرمصرف در صنایع مختلف به شمار می‌روند و استفاده از آن‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از تولید لوازم آشپزخانه گرفته تا ساخت بدنه کشتی و هواپیما می‌توان از این ورق‌ها استفاده نمود.

همان‌طور که مشاهده کردید، ورق‌ها از نظر سایز، شیوه تولید، ضخامت و نوع در انواع مختلفی در بازار موجود هستند و هریک ویژگی‌ها و کاربرهای مختلفی دارند. در صورتی که قصد خرید ورق را داشته باشید، می‌توانید با مراجعه به سایت آهن ملت به نشانی https://ahanmelat.com / سفارشات خود را ثبت نموده و آن‌ها را در سریع‌ترین زمان تحویل بگیرید. امکان دریافت مشاوره پیش از خرید با تماس با شماره ۰۲۱۶۷۱۰۳ نیز برای خریداران وجود خواهد داشت.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6023108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha