استان: فارس
حوزه انتخابیه: نیریز، استهبان و بختگان
شعار انتخاباتی: پیشرفت با مردم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
سعید بقری یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
جوان نخبه و دانش آموخته دانشگاه تهران، خلاق و مبتکر مهندسی حرکتهای اجتماعی در ایران به صورت دانش بنیان، مؤلف چندین کتاب دینپایه و ناظر به حرکت مردم در حل مسائل کشور، همکاری با وزارت علوم، وزارت کشور، قرارگاه بقیه الله، سازمان تبلیغات اسلامی و دبیرخانه گفتما.
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم انسجام حرکت کلی لوایح و فرایند چهار ساله تقنینی، موج پذیری در حرکت بر اساس جو جامعه ایرانی و جهانی و اثرپذیری از رسانه، ضرورت تعیین فرایند ثابت و شناور در تقویم، عدم رشد سریع فعالان تقنینی در کشور و مجلس در سیر گذر زمان مسئولین یا پس از آن.
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
تعیین روال شفافیت عملکرد دولت به صورت ملموس و نقش دهی به مردم در نظارت
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
چون نماد اولیه مردمسالاری کشور است و اثرگذاری بر دیدگاههای مردم بیش از دولتیها دارند.
* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
در ضرورت تعیین مسیرهای سریع قانونی برای پیشرفت با توجه به سرعت حرکت این سالها و همچنین فعال بودن بخش شناور تقنینی ناظر به چالشهای نوپدید ضرورت جدی دارد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
بی اعتمادی مردم نسبت به ارکان جامعه.
* مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد؛ بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
دریافت نظر و نیاز مردم و فعال بودن برای تعیین لوایح سریع در مجلس برای حمایت از رفع چالشهای پیرامونی مردم حضور در بین مردم و تبیین.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
فهم کلان کشور و فهم رایگان داخلی و جهانی کشور در قدم اول ضروری است لذا با این فهم و عقل، به تقنینی در راستای تثبیت وضعیت و تسریع در رشد جهانی در ابعاد مختلف فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و … میپردازد.
سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و … از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
ساماندهی و تکنولوژی محور کردن موارد مصرف از جمله کشاورزی که شغل غالب در استان فارس است؛ دسترسی دادن به منابع آبی آزاد برای مصارف صنعتی و کشاورزی؛ جداسازی آب شرب و مصارف دیگر؛ اصلاح فرآیندهای شغلی از اصلاح کشت تا اصلاح مصرف صنایع و...
* کوهخواری و جادهسازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است. برای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
حق مالکیت عمومی و ملی و غیر قابل تغییر است اما استفاده از مراتع و منابع تجدیدپذیر به صورت دانش بنیان حق مردمی است که صدها و هزاران سال به صورت عشایر یا ساکن و … در آن استفاده میکردهاند لذا تقنینی در استایل استفاده بهینه و دانش بنیان ضروری است.
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
نقشدهی به مردم برای توسعه ظرفیتهای گردشگری و همچنین استوار سازی ابنیه تاریخی و در گام سوم نمایش و تبلیغ جهانی داشتههای گردشگری با کمک مردم نقش بسزایی در جذب گردشگر و بهرهوری و رشد مردم از لحاظ اقتصادی و شغلی و نقش میدانی دارد.
توریسم سلامت استان فارس در کنار صنعت توریسم، یکی از ابعاد تقویت صنعت توریسم در استان و جذب گردشگر و نمایش تاریخ و فرهنگ ایرانی به جهانیان است. تسهیل تعاملات با کمک مردم و توسعه میدان حضور توریسم نیز اهمیت دارد.
نظر شما