۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۵۷

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان:

نهاد وکالت هرسال با هجمه‌های جدید مواجه است/ بحران بیکاری وکلا

نهاد وکالت هرسال با هجمه‌های جدید مواجه است/ بحران بیکاری وکلا

اصفهان- رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان گفت: نهاد وکالت هرسال با هجمه‌های جدید مواجه است درحالی که بارها در جلسات مختلف از نمایندگان مجلس درخواست کردیم در تصویب قوانین از وکلا نظرخواهی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین ادیب ظهر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفتاد و یکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری برگزار شد، اظهار داشت: استقلال کانون وکلا اصل پذیرفته شده بین المللی است زیرا وکیل دادگستری برای یک دادرسی عادلانه و حفظ حقوق مردم نباید به حاکمیت وابستگی داشته باشد و مضاف بر آن نباید واهمه‌ای در انتخاب موکل و نوع پرونده داشته باشد.

وی با بیان اینکه وکیل باید آزادانه وکالت پرونده‌ای را برعهده گیرد و بدون ترس و واهمه و نگرانی از ابطال پروانه وکالت از موکل خود دفاع کند، افزود: ۷۱ سال فعالیت کانون‌های وکلا به واسطه این اصل غیر قابل خدشه‌ای است که نفع آن برای حاکمیت و مردم خواهد بود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با تاکید بر اینکه استقلال کانون و وکیل مستقل از بدیهیات قانون قضائی کشور است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که طی سال‌های اخیر با مشکلات خاصی به ویژه از ناحیه مجلس شورای اسلامی درخصوص فعالیت کانون مواجه بودیم.

ادیب با اشاره به اینکه نهاد وکالت هر سال با هجمه‌های جدیدی مواجه است، ادامه داد: کانون‌های وکلا و اتحادیه سراسری در جلسات متعددی از مجلس درخواست کرد زمانی که در نظر دارند قانونی را تصویب کنند باید از وکلا نظر خواهی شود و در جلسه کمیسیون قضائی شرکت کنند اما متأسفانه می‌بینیم مصوبات آنی و فوری و غیر کارشناسی در مجلس اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه در برخی موارد حتی قوانین درخصوص نهاد وکالت را بدون اطلاع رسانی به تصویب می‌رسانند، افزود: در لایحه برنامه هفتم توسعه یک مرتبه تبصره‌ای اضافه کردند مبنی بر اینکه کارشناسان حقوقی در شرکت‌های تولیدی می‌توانند به عنوان نماینده خصوصی آنان در دادگاه دفاع کنند.

نمایندگان مجلس دید منفی به کانون‌های وکلا داشتند

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان تصریح کرد: متأسفانه در این دوره از مجلس نمایندگان دید منفی به کانون‌های وکلا داشتند و مسائلی را برای این کانون طرح و تصویب و دامنه فعالیت نهاد وکالت و استقلال آن را محدود تر کردند.

ادیب ادامه داد: مجلس با طرح تحقیق و تفحص کانون‌های وکلا بررسی کردند که چه نهادهایی از بودجه دولتی استفاده می‌کنند در حالی که کانون وکلا یک ریال از بودجه دولتی استفاده نمی‌کند و ریالی بودجه دولتی ندارد.

وی با بیان اینکه ذهنیت این است که کانون‌های وکلا باید محدود شوند، گفت: در این مباحث اخیر به خصوص قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، قوه قضائیه در کنار کانون وکلا قرار گرفته است زیرا آثار مخرب این قانون به مردم برمی گردد.

بحران بیکاری وکلا

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه مجلسی‌ها طرحی دادند که بر اساس آن آزمون‌های کانون وکلا را حذف کنند، خاطرنشان کرد: معاون رئیس جمهوری و بسیاری از مسؤولان و کارشناسان کشور با این طرح مخالفت کردند اما متأسفانه کمیسیون قضائی مجلس کار خود را می‌کند و حتی گاهی طرح و لایحه‌ای درخصوص نهاد وکلا در کمیسیون قضائی مطرح نمی‌شود گاهی با چنین مسائلی مواجه هستیم اما خوشبختانه در این زمینه دادگستری روشنگرانه عمل کرد.

ادیب به موضوع بحران بیکاری بین وکلا اشاره کرد و افزود: در این زمینه از قوه قضائیه و مجلس درخواست کردیم که وکالت در پرونده‌ها اجباری شود زیرا بسیاری از شکایت‌هایی که به واسطه طرح نادرست دعوی توسط خود افراد طرح می‌شود پس از طی ۹ ماه تا یکسال سپری شدن روند رسیدگی توسط دادگاه رد می‌شود زیرا کسی که این دعوی را طرح کرده حقوق‌دان نبوده است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از دعاوی اشتباهی که مطرح می‌شود توسط مردم مطرح شده و همین علت رد می‌شوند، اضافه کرد: کمتر از ۳۰ درصد پرونده‌های ما در استان دارای وکیل است که این شرایط سبب شده علاوه بر اطاله دادرسی هزینه‌هایی به مردم برای دادخواست تحمیل شود و از سوی دیگر وقت قضات گرفته می‌شود و واقعاً اگر قانون گذار ما به این مسائل توجه داشته باشد در می‌یابد که با اجباری شدن وکالت هم بحران بیکار شدن وکلا کم خواهد شد و دادگستری نیز خروجی بهتری خواهد داشت.

شکل رسیدگی به پرونده متهمان حوادث سال گذشته رعایت شد

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان درخصوص ورود کانون به مسائل مربوط به پرونده‌های متهمان حوادث سال گذشته در اصفهان، اظهار داشت: آنچه که ما در ارتباط با حوادث سال گذشته ورود کردیم در دو قسمت تقسیم می‌شود و اول اینکه در بسیاری از پرونده‌ها مردم توانایی اینکه هزینه وکیل بپردازند، نداشتند و خانواده‌های برخی از افرادی که بازداشت شده بودند توانایی مالی نداشتند و متأسفانه اتهامات آنان نیز بسیار سنگین بود و از سوی دیگر طبق قوانین همه افراد مشمول داشتن وکیل تسخیری یا تعیینی نمی‌شوند.

ادیب با بیان اینکه سال گذشته سیل عظیمی از این پرونده‌ها از طریق مکاتبات دادگستری برای کانون ارسال می‌شد که وکیل تسخیری برای آنان اختیار کنند، افزود: در این زمینه نیز البته می‌بایست از تبصره ۴۸ و لیستی که قوه قضائیه تعیین کرده بود وکالت‌ها را می‌پذیرفتیم اما تلاش کردیم و طی جلساتی که با مقامات قضائی کشور داشتیم پیشنهاد دادیم که تبصره ۴۸ در دادسراها باید استفاده شود و به وکلای ما اجازه داده شود که در دادگاه‌ها از موکلان خود دفاع کنند؛ این امر توسط مسؤولان قضائی کشور پذیرفته و به صورت بخشنامه ابلاغ شد و همکاران ما توانستند در برخی شعب وکالت متهمان حوادث سال گذشته را برعهده بگیرند.

وی با بیان اینکه تلاشی که در این زمینه انجام دادیم تلاش ملی بود و اثر کشوری داشت، تصریح کرد: شکل رسیدگی به پرونده متهمان حوادث سال گذشته در دادگاه‌ها رعایت شد هر چند ممکن است برخی بگویند وکلا تشریفاتی هستند اما واقع امر این نیست.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: این کانون در حال حاضر سه هزار و ۱۱۹ نفر عضو دارد که از این تعداد یک‌هزار و ۱۸۰ نفر وکلای خانم هستند؛ همچنین ۱۶۷ نفر از وکلا در سال جاری پروانه وکالت خود را تمدید نکردند و ۲۴۴ وکیل نیز پروانه‌های خود را تودیع کردند.

کد خبر 6037716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha