امین طلاب در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلمهایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاکپشتهای دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بارناکلها موجوداتی سختپوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخرهها، کشتیها، اسکلهها و حتی لاک لاکپشتهای دریایی میچسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و میتوانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکلها از لاک لاکپشتهای دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاکپشتها آسیب میرسانند.
طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکلها میتواند برای لاکپشتها استرسزا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکلها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاههای ساحلی اطلاع دهند.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفهای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.
بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگهای دریایی محسوب میشود.
این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخرهها، اجسام غرق شده در آب، سازههای آبی و حتی بدنه کشتیها و قایقها می چسبد.
بارناکلها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت میکند.
نظر شما