۵ دی ۱۳۸۶، ۱۱:۴۶

ایران شناسی و ادبیات فارسی باید در دانشگاهها خاورمیانه تدریس شود

کرج - خبرگزاری مهر: مولانا شناس و استاد دانشگاه تهران گفت: ایجاد کانونهای فارسی شناسی در دانشگاه های کرانه باختری و خاورمیانه و تدریس زبان فارسی و ایران شناسی در این کشورها ضروری است.

میرجلال الدین کزازی در حاشیه مراسم مولانا شناسی روزگار وصل در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهارداشت: هم اکنون تنها در چند دانشگاه بزرگ کانون ایران شناسی و زبان و ادبیات پارسی وجود دارد و آن طور که شایسته این زبان است بدان توجه نمی شود.

وی افزود: در حال حاضرعلوم انسانی، جایگاه و پایگاه اصلی خود را در جامعه ایرانی باز نیافته است و این امر باید با افزایش بودجه های فرهنگی و کانونهای ادبی و توجه بیشتر به ادبیات و علوم انسانی عملی شود.

این استاد خاطرنشان کرد: دانشجویان شیفته فناوری هستند و این امر خواسته یا ناخواسته به دانشگاهها وارد شده است ولی در کنار دستیابی به فناوریهای روز توجه به علوم انسانی هر کشور، آینده هر سرزمینی را تضمین می کند.

کزازی بیان داشت: هستی فرهنگی و تاریخی جامعه در گرو دانش موجود در کشور و پیشینه کشور است و جدی نگرفتن و سستی در حفظ این دانشها، موجب بروز تنگناها در جامعه و دانشگاه و بروز مشکلاتی در رفتار دانشجویان می شود.

وی عنوان کرد: با افزایش آگاهی جامعه و دانشگاهیان از تاریخ ادبیات کهن ایران موجب می شود همه اقشار جامعه با دانشجویان ارتباط برقرار کنند و دانشجویان به همه قلمروها و زمینه های اجتماعی و فرهنگی راه یابند.

مولانا شناس و استاد دانشگاه تهران عنوان کرد: در میان علوم انسانی رشته ادبیات پارسی مظلوم ترین رشته و دانش در دانشگاههاست و آن طور که شایسته این علم است به آن پرداخته نمی شود.

کد خبر 611514

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha