سید پرویز فتاح در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اقتصادی بودن ساخت نیروگاه در کشور گفت: اگر به فرآیند ساخت نیروگاه توسط دولت دقت شود ملاحظه می شود دولت اعتباری را برای ساخت یک نیروگاه کنار گذاشته و از وزارت نیرو به عنوان دستگاه متولی درخواست ساخت نیروگاه را ارائه می دهد، این درحالی است که وزیر و بدنه وزارت نیرو خود مستقیما درگیر کار ساخت نیروگاه نمی شوند و کار را به بخش خصوصی می سپارند.
وزیر نیرو افزود: در این راستا وزارت نیرو با پیمانکار خصوصی برای ساخت و با مشاور خصوصی برای بحث طراحی نیروگاه قراردادهایی را منعقد کرده و خود به کار نظارت می پردازد و از سوی دیگر، صورت وضعیت مالی را به دولت ارائه داده و منابع مالی را دریافت می کند.
وی تصریح کرد: مشاوره و طراحی ساخت یک نیروگاه از ابتدا خصوصی بوده و اگر فرد یا شرکتی در این میان پیدا شود که نقش دولت را بپذیرد و منابع مالی و موضوع نظارتی را به عهده گیرد تمامی کار ساخت یک نیروگاه به بخش غیردولتی سپرده شده و دولت از کار ساخت نیروگاهها کنار گذاشته می شود.
فتاح با بیان اینکه ورود بخش غیردولتی برای ساخت نیروگاهها به معنای آوردن منابع مالی و بعهده گرفتن نظارت ساخت نیروگاه است گفت: بخش خصوصی می تواند از بانکهای داخلی و خارجی وام گیرد و از محل فروش برق، اقساط خود را پرداخت کند یا اینکه شریک خارجی آورده و نظیر نیروگاه رودشور که با آلمانی ها قرارداد بسته شد کار ساخت نیروگاه را آغاز کند.
به گفته وی، دولت برای شرکتهای داخلی تسهیلات بانکی ارائه می دهد، بهره بانکی و الزاماتش را محاسبه می کند و زمانی که نیروگاه به اتمام می رسد سندش را به عنوان تضمین در گرو دولت می گذارد و پس از اتمام اقساط نظیر هر وام دیگری سند مالکیت را در اختیار می گیرد. وزیر نیرو گفت: دولت به بسیاری از نیروگاه ها از حساب ذخیره ارزی وام ارائه می دهد.
نظر شما