۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۱۴:۵۲

هلال احمر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛

۳۰۳ هزار خدمت بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی

۳۰۳ هزار خدمت بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی

ستاد عملیات بهداشت و درمان هلال‌احمر در حج تمتع ضمن هشدار نسبت به افزایش دما در ایام تشریق و خطر گرمازدگی برای زائران کشورمان از ارائه بیش از ۳۰۳ هزار خدمت درمانی به حجاج ایرانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد عملیات بهداشت و درمان هلال‌احمر در حج تمتع ۱۴۰۳، با صدور اطلاعیه‌ای، نسبت به افزایش دما در ایام تشریق و خطر گرمازدگی برای زائران کشورمان هشدار داد و به رعایت نکات ایمنی در این خصوص توصیه کرد.

اطلاعیه شماره ۵ ستاد عملیات بهداشت و درمان هلال‌احمر در حج تمتع ۱۴۰۳ به شرح زیر است:

۱- از شروع عملیات بهداشتی و درمانی هلال‌احمر در حج تمتع سال جاری، ۳۰۳ هزار و ۴۹۶ خدمت به زائران ارائه شده که از این میزان، ۲۶۶ هزار و ۱۳۲ خدمت در مکه و ۳۷ هزار و ۳۶۴ خدمت در مدینه ارائه شده است. در حال حاضر ۳۱ زائر در بیمارستان هلال‌احمر و ۱۷ زائر در بیمارستان سعودی بستری هستند.

۲- طبق هماهنگی‌های انجام شده، ۴۰ زائر پزشک متخصص، پزشک عمومی و پرستار در حج ۱۴۰۳ حضور دارند که از ظرفیت آنها برای ارائه خدمات داوطلبانه بهداشتی درمانی به حجاج ایرانی استفاده خواهد شد.

۳- بر اساس پیش بینی عربستان در ایام تشریق امسال درجه حرارت هوا گرم‌تر از سال قبل خواهد بود و دمای هوا به ۴۸ تا ۵۰ درجه می‌رسد. در حال حاضر دمای هوای عربستان بین ۴۳ تا ۴۴ درجه است و طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی، روزهای گرم‌تری در عربستان در پیش است که ستاد عملیات بهداشتی و درمانی هلال‌احمر در همین راستا برنامه‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی زائران با ریسک بالا در نظر گرفته است.

۴- مهم‌ترین نکته برای جلوگیری از گرمازدگی زائران، مصرف آب و مایعات فراوان است. به طور معمول در شرایط آب و هوای شرجی که در مکه حاکم است، زائران در طول روز ممکن است تعریق داشته باشند اما این تعریق محسوس نباشد، یعنی بدن در حال از دست دادن آب است، اما زائران متوجه آن نمی‌شوند. پس نکته مهم برای پیشگیری از گرمازدگی، مصرف آب فراوان است.

۵- توصیه می‌شود که زائران عزیز، هم خانم‌ها و هم آقایان از کرم‌های ضد آفتاب و عینک آفتابی استفاده کنند به جز چند روزی که زائران مُحرم هستند و از نظر شرعی محدودیت وجود دارد، در بقیه شرایط استفاده از کرم‌های ضد آفتاب توصیه می‌شود. استفاده از کلاه‌های لبه‌دار و ترجیحاً سفید رنگ برای اینکه صورت را بپوشاند و حتی کلاه‌های دور لبه که بتواند پوشش پشت گردن را برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی ایجاد کند، توصیه می‌شود.

۶- توصیه مهم دیگر، عدم تردد زائران در طول روز و انجام اعمال و زیارت‌ها بعد از غروب آفتاب است تا زائران دچار گرمازدگی نشوند.

گفتنی است که ۳۸۰ نفر کادر بهداشتی و درمانی هلال‌احمر برای خدمت به زائران کشورمان در عربستان حضور دارند. (به ازای هر ۶۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.) این کادر شامل پزشکان، پرستاران، امدادگران و … هلال احمر با فعالیت ۲۴ ساعته، آماده خدمت رسانی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی هستند.

کد خبر 6133384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha