۱۲ دی ۱۳۸۶، ۹:۳۳

طلیعه مهندسی فرهنگی و توسعه-2

ضعفهای فرهنگی از مشکلات اجرایی ناشی می‌شوند

ضعفهای فرهنگی از مشکلات اجرایی ناشی می‌شوند

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه فرهنگ باید در تمام دستگاههای کشور وجود داشته و فعالیت بخشهای مختلف را بر اساس فرهنگ پایه‌گذاری کنیم، گفت: ضعفهای امروز ما در عرصه فرهنگ از قانون نیست، بلکه اجرا است .

حجت الاسلام عباسعلی اختری رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه اولین نکته قابل توجه از مفهوم مهندسی فرهنگی برداشت ما از این مقوله است، اظهار داشت: مهندسی در معارف ما آمده است، هنگامی که از قضا و قدر صحبت به میان می‌آید قدر به اندازه و جایگاه گفته می‌شود که قدر هر چیز طول و جایگاه و هندسه آن به حساب می‌آید. بنابراین مهندسی فرهنگی مشخص کردن جایگاه فرهنگ و تعامل آن با دیگر دستگاهها است .

وی در ادامه به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت فرهنگ اشاره کرد و افزود: ایشان می‌فرمایند " فرهنگ مانند فضای تنفسی در جامعه به شمار می‌رود"، بنابراین باید فرهنگ در همه دستگاهها چون فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، تربیتی، آموزشی، کشاورزی و هنری وجود داشته باشد. از این رو جایگاه آن در همه دستگاههاست و ما باید تمام کارهای خود را بر اساس فرهنگ پایه گذاری کنیم.

حجت الاسلام عباسعلی اختری تصریح کرد: بر اساس لایحه اصل 44 قانون اساسی باید پیوست فرهنگی وجود داشته باشد که کمیسیون درباره مسائل فرهنگی وابسته به اصل 44 پیوستی را ارائه کرد که متأسفانه کمیسیون اصلی آن را نپذیرفت و در مجلس هم رأی نیاورد. اما شک نیست که باید پیوست فرهنگی در همه بخشهای جامعه وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اینک در جامعه ما فرهنگ بیگانه حاکم است و باید بر اساس پیوست فرهنگی در آموزش و پرورش، دانشگاهها و دیگر مراکز از آموزه های دینی بهره مند شد، گفت: بدون توجه به مسائل فرهنگی نمی‌توان اقدامات ارزشمند و سازنده داشت. اگر بخواهیم انقلاب را با فرهنگ غرب پیش ببریم، مثل این است که از یک فرد مریض بخواهیم، اعمال یک فرد سالم را انجام دهد، بنابراین نمی‌توان با مدیریت غرب به اداره این کشور پرداخت و باید از آموزه‌های دینی پیامبر اکرم (ص) و قرآن استفاده کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دانشگاهها برای اهتمام به علم و دانش باید آموزه‌های دینی را نیز رعایت کنند، چرا که بی بندو باری قاتل علم و دانش است، یادآور شد: مشکل ما قانون نیست، مشکل ما اجرا است. تعداد دبیرانی که به مبانی فرهنگی ما پای بند نیستند کم نداریم، در حالی که می‌خواهند فعالیتهای دینی انجام دهند یا مسئولانی که به معیارهای ارزشی ما پایبند نیستند، اما می‌خواهند کشور را اداره کنند.

وی در ادامه حوزه‌های علمیه و مراکز دانشگاهی فعال در مسائل فلسفه و معارف اسلام را عاملی تأثیرگذار در روند سازنده مهندسی فرهنگی خواند و افزود: اساتید و دبیران باید معیارهایی را در نظر گیرند و آنها را اجرا کنند، زیرا غرب از فرهنگ غرب فراری و دچار وحشت شده است، برخی تازه می‌خواهند به این فرهنگ گرایش یابند که امروز میدانی جز اسلام وجود ندارد. امروز تنها میداندار مکتب اسلام است که اگر دستورالعملهای آن را به درستی اجرا کنیم، پیشرفت خواهیم کرد و از نظر علمی و اخلاقی در امنیت قرار می‌گیریم. از این رو چشم تمام مردم دنیا به ایران اسلامی دوخته شده است.

کد خبر 614480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha