سید رضا نورانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاهش 15 درصدی صادرات سبزیجات در8 ماهه سال جاری، بیان کرد: دراین مدت بیش از391 هزارتن انواع سبزیجات، نباتات، ریشه وغده های زیرخاکی خوراکی به ارزش 98.5 میلیون دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب 15 و47 درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به افزایش 12 درصدی ارزش صادراتی میوه های خوراکی و پوست مرکبات در8 ماهه سال جاری، عنوان کرد: در مدت مورد نظر بیش از665 هزارتن انواع میوه های خوراکی و پوست مرکبات به ارزش 980 میلیون دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ازلحاظ وزنی 4 درصد وازلحاظ ارزشی 12 درصد افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار اظهارداشت: آماراعلام شده ازسوی سازمان گمرک برای صادرات میوه جات و سبزیجات شفاف نیست، زیرا احتساب میزان صادرات میوه با پوست مرکبات و یا سبزیجات با نباتات و ریشه های خوراکی کاری غلط است.
وی افزود: به دلیل عدم شفافیت آمار صادرات میوه و سبزیجات ازسوی گمرک رسیدگی به علل کاهش صادرات که مورد تائید صادرکنندگان است، به تعویق خواهد افتاد.
نورانی با اشاره به افزایش هزینه های صادرات میوه و سبزیجات تصریح کرد: ارزش صادراتی یک بشکه سبزیجات معادل 1.5 برابر یک بشکه نفت است درحالیکه هم اکنون تورم 20 تا 30 درصدی برای صادرات این محصولات به وجود آمده است.
وی تصریح کرد: درشرایط کنونی قیمت تمام شده صادرات میوه قدرت چانه زنی ایران را در بازارهای هدف مورد تهدید قرارمی دهد به طوریکه هم اکنون به دلیل هزینه های بالای حمل ونقل و بسته بندی محصولات و نیزعدم حضوربه موقع دراین بازارها نتوانسته ایم بازارحاشیه ای حوزه خلیج فارس همچون کویت، بحرین، عربستان، عمان و قطررا تحت پوشش قراردهیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار با بیان اینکه درهرهکتارمعادل 15 تا 20 تن انواع سبزیجات و میوه جات تولید می شود این رقم را درکشورهای توسعه یافته و نیزکشورهای درحال توسعه بالاترخواند و گفت: دربخش کشاورزی بالغ بر30 میلیون تن محصول تولید می شود که با تغییر واریته ها می توان سطح زیر کشت و میزان تولید را همخوان کرد و بدین ترتیب آمار تولید و صادرات واقعی افزایش می یابد.
به گفته وی صادرات میوه و سبزیجات سالانه رقمی بالغ بر2.5 تا 3 درصد تولید است و این میزان تاثیری برتامین نیاز داخلی ندارد.
نظر شما