به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر ساروخانی در میزگرد تخصصی بررسی ابعاد اجتماعی طلاق با تاکید بر جوانان ، گفت: نفوذ مدرنیته با فردیت های افراطی همراه است و در نتیجه هر یک از افراد می خواهند که برای خود زندگی کنند از این رو قداست ارتباطات اجتماعی فرو می ریزد.
وی تصریح کرد: اگر ارزش ها در جامعه مدرن به صورتی باشد که طلاق، ضد ارزش محسوب نشود، نمی توان مقابل شتاب این مسئله اجتماعی را گرفت از این رو ارزش های یک جامعه باید به گونه ای تعریف شده باشد که طلاق، پدیده ای عادی تلقی نشود و از سوی دیگر حرام انگاشتن طلاق نیز سبب ایجاد خانواده های اضطراری در جامعه می شود که تنها به اجبار قانون تداوم یافته اند.
ساروخانی با تاکید بر نامطلوب بودن مسئله طلاق در جامعه و قربانی شدن فرزندان در پی این مسئله، اظهار داشت: طلاق در جوامع مختلف نمی تواند شاخص توسعه یا عدم توسعه یافتگی باشد اما باید توجه داشت که بروز این مسئله و شتاب گرفتن آن در جوامع مختلف پیامدهای نامطلوب بسیاری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه طلاق در پی عوامل متعدد و به صورت فرآیندی تاریخی و نه آنی ایجاد می شود، گفت: هم اکنون آمار طلاق در ایران نسبت به دنیا وضعیت بهتری را نشان می دهد اما لازم است که از شتاب این روند پیشگیری کرد در این راستا نیاز به اراده ملی و سیاستگزاری جامعی است که ازدواج جوانان را عمیق و بنیادین ساخته و برنامه ریزی همه جانبه ای برای مسئله طلاق و ازدواج جوانان تعیین کند.
این استاد دانشگاه با انتقاد از سهل انگاری در جریان ازدواج ، گفت: لازم است که در جریان ازدواج موازین اجتماعی مورد توجه قرار گیرد چرا که این موارد در تداوم زندگی جوانان تاثیر خواهد داشت. ازدواج ساده انگارانه با طلاق ساده نیز همراه خواهد بود.
وی به برگزاری جلساتی برای تعیین روش شناسی کیفی این مسئله تاکید کرد و افزود: لازم است که ازدواج جوانان با چشم باز صورت پذیرد و با حمایت مشاوران و مددکاران اجتماعی به سمت معیارهای درست حرکت کند.
میزگرد تخصصی ابعاد اجتماعی طلاق با تاکید بر جوانان، با حمایت سازمان ملی جوانان و با همکاری مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه ، برگزار شد.
نظر شما