دکتر سید رضا مصطفوی سبزواری - عضو هیئت مولفان لغت نامه فارسی در موسسه دهخدا - در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: من و زنده یاد جعفر شهیدی مدت 26 سال در موسسه لغت نامه دهخدا همکار بودیم و علاوه بر این من از شاگردان وی نیز بوده ام.
وی افزود: خبر درگذشت استاد بزرگوار اهالی علم و قلم را متاثر کرد. وی انسان ارزشمند، متدین و متعهدی بود که سالها با عشق و علاقه به تدریس در دانشگاه تهران پرداخت. زنده یاد شهیدی سالها ریاست موسسه لغت نامه دهخدا را برعهده داشت و من به عنوان یکی از مولفان افتخار همکاری با وی را داشتم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه خاطرنشان کرد: من رایزن فرهنگی ایران در پاکستان بودم و طی سفرهایی که به پاکستان داشتم، کتاب "فاطمه زهرا (ع)" استاد شهیدی را در آنجا به اردو ترجمه کردم. نکته جالب این بود که در مدت زمان کوتاهی این کتاب بین پاکستانیها با اقبال خوبی مواجه شد و به چاپ دوم رسید.
مصطفوی سبزواری با اشاره به اینکه جعفر شهیدی به علوم اسلامی و ادبیات فارسی اشراف کامل داشت، اضافه کرد: "دره نادره" یکی از مهم ترین متنها در ادبیات فارسی به شمار می رود که شادروان شهیدی شرح و تفسیر مطلوبی بر آن نوشت. همین طور مجموعه سه جلدی جنایت تاریخ (1327)، چراغ روشنی در دنیای تاریک (1335)، در راه خانه خدا (1356) و شرح لغات مشکل دیوان انوری (1358) از مهم ترین فعالیتهای این استاد پیشکسوت به شمار می رود.
وی افزود: کتاب تاریخ تحلیلی اسلام از بزرگ ترین فعالیتهای او محسوب می شود. این کتاب سالها در دانشگاه ها تدریس شده است. اما عالی ترین شکل فعالیت او در موسسه لغت نامه دهخدا بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بعد از درگذشت استاد معین 222 جزوه در این موسسه به کوشش استاد جعفر شهیدی تالیف و منتشر شد. فعالیت او در زمینه تالیف لغت نامه فارسی بی نظیر بود. این کار از سال 1360 در موسسه به همت وی و سایر همکاران آغاز شد و تاکنون 24 جلد آن منتشر شده است.
نظر شما