پرویز فتاح در گفتگو با مهر در خصوص خرید و فروش رقابتی برق در کشور گفت: تکلیفی که دولت در راستای اصل 44 قانون اساسی بر عهده وزارت نیرو قرار داده مربوط به فروش برخی نیروگاه ها به مردم بوده و در این راستا تکلیفی برای خرید برق از بخش خصوصی به قیمت مشخصی برای وزارت نیرو از سوی دولت و مجلس ارائه نشده است.
وزیر نیرو افزود: در این راستا وزارت نیرو باید با چانه زنی هایی که با بخش خصوصی انجام می دهد بر سر قیمت توافق کند که البته این قیمت برای هر نیروگاه بسته به راندمان و میزان تولید متفاوت است.
وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در راندمان نیروگاه ها تصریح کرد: نیروگاه های احداث شده از سوی بخش خصوصی دارای راندمانهای مختلف و نرخهای برق متفاوتی هستند، بنابراین وزارت نیرو بر اساس کار کارشناسی به خرید برق اقدام می کند که البته میزان سرمایه گذاری و قیمت تمام شده تولید برق نیز می تواند در رقم خرید برق موثر باشد.
وزیر نیرو گفت: از این بابت نگرانی وجود ندارد، زیرا نرخ تکلیفی از سوی دولت برای برق در مورد فروش برق به مردم وجود دارد و در مورد خرید برق از بخش خصوصی دست وزارت نیرو باز است و قطعا این وزارتخانه نرخی را انتخاب می کند که مقرون به صرفه برای تولیدکننده برق باشد؛ چراکه اگر این نرخ موجب ضرر سرمایه گذار باشد حاضر به سرمایه گذاری مجدد نیست.
به گفته فتاح، وزارت نیرو در حال حاضر این اجازه را به سرمایه گذاران می دهد که حدود 50 درصد برق تولیدی نیروگاه ها را خود با هر قیمتی به فروش رسانند و تنها نیمی از آن را به قیمت توافق شده به وزارت نیرو می فروشد.
وی ادامه داد: البته برای انتقال نیمی از برقی که سرمایه گذار به کارخانه یا دستگاهی غیر از دولت می فروشد باید از تجهیزات شبکه انتقال برق کشور استفاده کند که برای جابجا کردن برق در این مسیر، وزارت نیرو شبکه خود را در اختیارش قرار می دهد و البته بابت این فاصله و خدماتی که به لحاظ تغییر فرکانس ارائه می دهد هزینه مختصری را به شبکه برق کشور می پردازد تا بتواند در مقصد از برق تولیدی در مبدا استفاده کند.
فتاح اظهار داشت: پس با احتساب شرایطی که گفته شد ساخت نیروگاه در ایران حتما اقتصادی است.
نظر شما