به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حمیدرضا اربابسلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به تازگی منصوب شده است، شامگاه جمعه، ۹ آذرماه، در اولین حضورش پس از دریافت حکم از وزیر ارشاد دولت چهاردهم، در جمع فعالان و استادان علوم و فنون قرآن کریم گفت: در معاونت قرآن همیشه بر روی همه قرآنباوران و تک تک قرآنیان کشور باز است و از نظرات قرآنیان بهرهمند میشویم تا در این دوره مسئولیت، برای رفع مهجوریت قرآن و مظلومیتزدایی از عترت، قدم مؤثری با همت شما عزیزان برداریم.
وی که در اختتامیه نوزدهمین نشست استادان، قاریان و حافظان قرآن کریم حضور داشت، تصریح کرد: از استادان و اعضای شورای عالی قرآن که چنین فضایی را هر ساله برای این جمع فراهم میکنند تا به موضوعات حول قرائت قرآن بپردازند، سپاسگزارم. این نوع جلسات نعمتی است که شایسته شکرگزاری است. امام جواد علیه السلام ملاقات برادران دینی را باعث گسترش عقل میداند، حتی اگر این ملاقات در اندک زمانی باشد. قطعاً این جلسه در حال حاضر و آینده برکات خواهد داشت.
ترویج فرهنگ قرآنی باید به تربیت انسان منجر شود
اربابسلیمانی افزود: حاصل همه این تلاشها در عرصه ترویج فرهنگ قرآنی باید به تربیت انسان منجر شود. در آیه ۷۹ سوره مبارکه آل عمران میخوانیم که انبیا نیامدهاند تا از این بستر فراهم شده، مردم را به سوی خود دعوت کنند، پیامبران آمدند تا مردم را به سوی خدا و یکتاپرستی فرا بخوانند.
وی تصریح کرد: نکته مهم در فعالیتهای قرآنی این است که ما نیز دائماً نبض اخلاص خود را بگیریم، اینکه اطرافیان را به سوی خدا و یا خود دعوت میکنیم. طبیعی است که تربیت، کار انبیا است و کار ما نیز چنین است و سخت. اگر خروجی و تعلیم قرآن یا تلاوت قرآن ما تربیت انسان نباشد، ما به هدف نزول قرآن نرسیدهایم.
اربابسلیمانی یکی از الگوها در تربیت انسان را فردی مانند مرحوم آیتالله بروجردی مثال زد و افزود: ایشان در حیاتشان شاگردانی امثال امام خمینی (ره) را پرورش دادند. امام راحل سه سال در درس آیتالله بروجردی زانوی تلمذ زدند و بسیاری از شخصیتهای ارزشمند ما نیز مانند رهبر معظم انقلاب یا شهید مطهری حاصل زحمات امام خمینی (ره) هستند. نکته مهم اینکه فردی مانند آیتالله بروجردی حاصل تربیت آیتالله ارباب است. مرحوم ارباب حدود شش شاگرد داشته است که همگی تأثیرگذار بودند، از جمله شهید آیتالله مدرس از شاگردان ایشان بودند. تربیت انسان هنر قرآن است و ما باید از این هنر به نحو احسن استفاده کنیم. ما به تبعیت بسیاری از بزرگان باید به فکر مقصد و تربیت انسانها باشیم.
نظر شما