به گزارش خبرنگار مهر، حبیبالله آسوده پیش از ظهر یکشنبه در نشست شورای زکات استان مرکزی به بررسی وضعیت زکات در کشور پرداخت و بر لزوم شفافسازی و مردمیسازی این فریضه اسلامی تأکید کرد.
وی افزود: دو سال پیش اجلاس زکات به منظور فرهنگسازی در سراسر کشور برگزار شد و از آن زمان تاکنون هماهنگیها نسبت به گذشته بهبود یافته است اما همچنان در حوزه شفافسازی کاستیهایی وجود دارد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور گفت: اکنون مهمترین موضوع در پرداخت زکات شفافیت است که متأسفانه نتوانستیم به مردم هدیه دهیم.
آسوده تاکید کرد: بر اساس گزارشها، در هشت ماهه اخیر مبلغ ۲۴ هزار میلیارد ریال زکات در کشور جمعآوری شده که از این مبلغ، سهم کمیته امداد ۱۶ درصد معادل حدود ۴ هزار میلیارد ریال بهصورت نقدی و غیرنقدی بوده که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیارد ریال آن بهصورت نقدی جمعآوری شده و حدود ۹۰۰ میلیارد ریال آن فطریه است.
وی بیان کرد: نخستین موضوع اطلاعرسانی و شفافسازی برای مردم است و مسئولان باید گزارشهای جمعآوری زکات را بهصورت شفاف ارائه دهند تا اعتماد عمومی تقویت شود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور افزود: اگر زکات را مردمی نکنیم احیای نهضت زکات شکل نمیگیرد و هماهنگی دستگاههای اجرایی و حاکمیتی برای تحقق این فریضه ضروری است.
آسوده یادآور شد: سال گذشته آئیننامه اجرایی زکات در دولت تصویب و ابلاغ شد که وظایف دستگاههای اجرایی را مشخص میکند.
وی خواستار ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتر بین دستگاهها و شفافسازی عملکرد آنها شد و بر اهمیت جذب مؤدیان زکات تأکید کرد و گفت: هر استانی که در این زمینه کوتاهی کرده، باید پاسخگو باشد همچنین باید شرایطی فراهم شود که پرداخت زکات بهویژه زکات گندم، در همان محل تولید انجام شود و وجوهات زکات باید در منطقه جمعآوریشده مصرف شود.
آسوده تأکید کرد: تحقق این اهداف، نقش مهمی در نهادینه کردن فریضه زکات و افزایش مشارکت مردمی دارد.
نظر شما