۱۷ بهمن ۱۳۸۶، ۱۵:۱۱

رشد 28 درصدی ذخایر معدنی و 17 درصدی تولید مواد معدنی

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور از رشد 28 درصدی ذخایر معدنی و 17 درصدی تولید مواد معدنی کشور امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت صنایع ومعادن ،‌ احمد هراتی نیک گفت : طی چند سال اخیر سرمایه گذاری مناسبی در حوزه معدن و صنایع معدنی توسط دولت و بخش خصوصی صورت گرفته که موجب افزایش تولیدات در این حوزه و به تبع آن افزایش نرخ رشد صنعت و معدن شده است .

وی افزایش اکتشاف موادمعدنی ، صدور مجوزهای صنعتی و حضور بخش خصوصی در این حوزه را از دیگر عوامل دستیابی به این رشد دانست و خاطرنشان کرد : ذخایر معدنی کشور در سال گذشته معادل 37 میلیارد و 419 میلیون تن بوده است که نشانگر  24 / 28 درصد رشد نسبت به سال گذشته می‌باشد.

وی همچنین با اشاره به رشد بی سابقه 7 / 11 درصدی بخش صنعت و معدن مندرج در گزارش اخیر بانک مرکزی افزود :  تولید مواد معدنی نیز امسال با 34 / 17 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 203 میلیون تن افزایش یافته است .

هراتی نیک گفت : این آمارها نشان دهنده رشد بخش معدن و صنایع معدنی نسبت به سال گذشته بوده و تداوم آن نیازمند سرمایه‌گذاری پایدار در این حوزه و حضور فعالتر بخش خصوصی و نیز تمهیدات بانک های کشور ‌به ویژه بانک مرکزی در زمینه ارائه تسهیلات لازم به صاحبان  این صنایع می‌باشد.

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی در ادامه با ارائه گزارشی از وضع تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی طی 29 ماه دولت نهم گفت : استخراج ذغال سنگ در این مدت به 4 میلیون و600 هزار تن افزایش یافته است که این میزان در مدت مشابه قبل 3 میلیون و 700 هزار تن بوده است .

هراتی نیک افزود : تولید ذغال سنگ نیز پیش از دولت نهم 2 میلیون و 35 هزار تن  بوده که طی مدت یاد شده  با 19 درصد رشد به 2 میلیون و430 هزار تن افزایش یافته است .

وی همچنین با اشاره به آمار استخراج و تولید سنگ آهن کشور گفت : در این بخش نیز پیش از دوره مذکور 59 میلیون تن استخراج و 29 میلیون تن تولید صورت گرفته بود که طی 29 ماه گذشته با 60  درصد رشد به 117 میلیون تن استخراج و 46 میلیون و 700 هزار تن تولید رسیده است .

هراتی نیک همچنین خاطرنشان کرد : در زمینه استخراج سرب و روی نیز  طی 29 ماه گذشته از عدد 1 میلیون و 520 هزار تن به 1 میلیون و 940 میلیون تن دست یافته‌ایم .

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزیهای مناسب تدوین شده گفت :‌ مهندس محرابیان نیز در این راستا همه بخشهای وزارت صنایع و معادن را موظف به تنظیم برنامه ای برای دستیابی به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کرده است که به این ترتیب ، امید است رشد بخش معدن و صنایع معدنی در سال 87  شتاب بیشتری یابد .

هراتی نیک تاکید کرد : ‌عمده جهت گیریهای وزارت صنایع و معادن طبق برنامه مصوب شورای معاونان این وزارتخانه در زمینه تولید فلزات اساسی ، وسایل حمل و نقل ، مواد و محصولات شیمیایی ، کانیهای غیرفلزی و صنایع تولید پالایشگاه نفت است .

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تولید فولاد ، مواد معدنی ، سنگ آهن ،‌ ذغال سنگ و تولیدات فلزی همانند مس و آلومینیوم کشور در وضع مناسبی قرار دارد افزود : سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی برای ادامه توسعه رشد معدن کشور برنامه ای برای سه سال آینده تدوین کرده است که با اجرای آن ، تا پایان برنامه چهارم توسعه ، تولید فولاد کشور به 29میلیون تن افزایش می یابد .

هراتی نیک افزود: افزایش تولید سنگ آهن به 47 میلیون و 500 هزار تن ، زغال سنگ به 3 میلیون و 200 هزار تن ، مس کاتد به 400  هزار تن و آلومینوم به650 هزار تن از دیگر اهداف این برنامه است که دستیابی به آن همکاری بانک مرکزی با بخش تولیدات صنعتی و معدنی و ارائه اعتبارات لازم برای محقق شدن برنامه را می طلبد .

وی در ادامه با ارزیابی مثبت درباره وضع فرآوری موادمعدنی کشور طی سالهای اخیر گفت :‌ هم اکنون تولیدات مس نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی یافته است که این رشد ،مرهون تجیهز مناسب نیروی انسانی و سرمایه‌گذاریهای انجام شده می‌باشد.

هراتی نیک با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاریهای مناسب در زمینه تولید و استخراج سنگ آهن از معادن نیز موجب شد ، تولید کنسانتره تا پایان سال 86 به 20 میلیون تن افزایش یابد افزود : براساس برنامه چهارم توسعه تولید کنسانتره باید به 47 میلیون تن افزایش یابد تا بتواند 30 تا 25 میلیون تن فولاد کشور را تغذیه نماید.

کد خبر 634334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha