به گزارش خبرنگار مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اهدای جوایز کتاب سال که روز شنبه و با حضور رئیس جمهور و مقامات کشوری در تالار وحدت برگزار شد، سال 86 را سالی مبارک برای نشر کتاب خواند و گفت: خوشبختانه ما در سال جاری موسم مبارکی را در ارتباط با نشر و توزیع کتاب شاهد بودیم. بیست و پنجمین دوره جایزه کتاب سال در حالی برگزار می شود که اهالی نشر از همان روزهای نخستین امسال با تدابیری جدید به سراغ انتشار کتابهای خودشان رفتند و این تجربه همراه با توفیقات بزرگی بود.
وی افزود: امسال بیش از هر سال دیگری توجه به کتاب در صدر کارهای دست اندرکاران امر در وزارت ارشاد قرار گرفت؛ بیش از 15 میلیارد تومان کتاب از ناشران خریداری شد تا کتابخانه های عمومی، کتابخانه های مدارس و کتابخانه های مساجد کشور به کتابهای تازه تجهیز شوند. این رقم بی سابقه ای است و سال قبل کمتر از یک دهم این میزان کتاب خریداری و برای تجهیز کتابخانه ها ارسال شد.
وزیر ارشاد از روند فعلی کتابخوانی در کشور با عنوان نهضتی رو به رشد یاد کرد و گفت: در جای جای کشورمان نهضت رو به رشد کتابخوانی در حال گسترش است که به یک مورد آن اشاره می کنم؛ در توافقی که میان ارشاد و وزارت بهداشت و درمان صورت گرفته، مقرر شده که در هر خانه بهداشت در استان هرمزگان یک کتابخانه کوچک فراهم آمده از همه انواع کتابها پیش روی مراجعان قرار گیرد با این دید که بیماری های ما فقط بیماری های جسمی نیست بلکه بیماری های فرهنگی هم هست. این اقدام قرار است در سراسر کشور گسترش یابد و به تعداد همه خانه های بهداشت، کتابخانه هایی هم داشته باشیم.
صفارهرندی در پایان سخنانش از رهبر معظم انقلاب به واسطه اهتمام و توجه به امر کتاب و کتابخوانی تشکر کرد.
در ادامه این مراسم حمید شهریاری و آنابل کیلر دو تن از برگزیدگان جایزه کتاب سال در سخنانی بر اهمیت این جایزه در سطح جهانی تاکید کردند.
منوچهر اکبری دبیر علمی جایزه نیز گزارشی از فعالیتهای این دبیرخانه در بخشهای کتاب سال و جایزه جهانی آن ارائه کرد و گفت: در بیست و پنجمین دوره کتاب سال آثار مانند دوره های قبل در دو مرحله داوری شد. از بین 7990 اثر در مرحله اول 7560 اثر حذف و مابقی یعنی 430 اثر به مرحله دوم راه یافتند. در مرحله دوم و با یاری 820 داور برجسته هر اثر توسط 4 داوری بررسی و آثار برگزیده و شایسته تقدیر مشخص شدند.
وی با اذعان به اینکه در برخی گروه ها و شاخه های جایزه امسال تغییرات کلی صورت گرفته است، افزود: ما همچنین از داوری های متفاوت بهره مند شدیم و این از ویژگی های جایزه امسال بود. بر اساس آئین نامه کتابهایی در داوری ها شرکت داده خواهند شد که افست یا کتاب درسی نباشند و ما هم بر همین اساس کارمان را انجام دادیم. همچنین به صلاحدید هیئت داوران آثاری را که ارسال نشده بودند، تهیه و به داوران دادیم تا در گردونه داوری قرار گیرند.
دبیر جایزه کتاب سال همچنین در گزارشی که از بخش جهانی این جایزه ارائه کرد، گفت: در این بخش هم از بین بیش از 1500 عنوان کتاب 233 اثر به مرحله نهایی راه یافتند و در دو بخش داوری شدند که سهم بخش مطالعات اسلامی 153 عنوان کتاب و بخش مطالعات ایرانی هم 80 اثر بود. همچنین به مناسبت نامگذاری امسال به سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی 8 پژوهشگر ایرانی و 6 پژوهشگر خارجی برگزیده شدند.
در ادامه این مراسم دکتر حسن حبیبی که در جایزه کتاب سال به عنوان پژوهشگر برتر در حوزه اتحاد ملی و انسجام اسلامی معرفی شد، در سخنانی گفت: در اتحاد ملی و انسجام اسلامی سه عنصر اساسی داریم که نه تنها در سالی که به این نام نامیده شده بلکه باید همیشه به آنها توجه کنیم؛ یکی از آنها اعتقاد و باور دینی است. دیگری ایران، جغرافیا و تاریخ این کشور است و سومی هم زبان و ادب فارسی است که نباید به هیچ کدام از این عناصر بی توجهی شود.
نظر شما