۱۷ فروردین ۱۳۸۷، ۱۲:۳۷

/ ترش و شیرین فرهنگ و هنر /

سیل واکنش های مثبت و منفی به "مرد هزار چهره"

سیل واکنش های مثبت و منفی به "مرد هزار چهره"

حاشیه‌های پررنگ مجموعه تلویزیونی نوروزی "مرد هزار چهره" مهمترین ترش و شیرین فرهنگ و هنر دو هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، سال 87 با سپری شدن تنها 17 روز حاشیه‌هایی کم و بیش پررنگ در حوزه فرهنگ و هنر داشته؛ حاشیه‌هایی که با توجه به ایام سپری شده بیش از هر چیز به تلویزیون و سینما اختصاص دارند.

تلویزیون جمهوری اسلامی ایران مانند هر سال مناسبت نوروز را به اشکال مختلف مورد توجه قرار داد. مجموعه‌های مناسبتی شبکه‌های چهارگانه از برنامه هایی هستند که بخصوص به جهت عادت ایجاد کردن در مخاطبان همواره در مناسبت‌های مختلف از اقبالی خوش برخوردار می‌شوند.

نوروز همچون ماه رمضان، محرم، دهه فجر و ... از جمله این مناسبت‌هاست که به جهت جشن تغییر فصل و تعطیلات، حال و هوایی سرخوشانه‌تر دارد و دست مجموعه‌سازان را برای رفتن سراغ مضامین مختلف باز می‌گذارد. ضمن اشاره به این نکته که امسال هم مانند همه سال‌ها مشخص شدن مجموعه‌های چهار شبکه، کلید خوردن و ... به ماه پایانی سال موکول شد و آغاز پخش و تصویربرداری بخش‌های پایانی این مجموعه‌ها مانند همیشه دچار همزمانی شد.



مجموعه نوروز شبکه سه با بیشترین انتقادها

شبکه اول با مجموعه "پیامک از دیار باقی" سیروس مقدم، شبکه دوم با "نشانی" رامبد جوان، شبکه سوم با "مرد هزار چهره" مهران مدیری و شبکه تهران با "قرارگاه مسکونی" جواد رضویان نوروز را همراهی کردند. در میان این چهار مجموعه بیشترین سهم حاشیه‌سازی طبق پیش‌بینی‌ها و مانند همیشه از آن مجموعه مدیری شد.

مدیری با طنزی خاص که در کارهایش پیگیری می‌کند و البته از نوع نگاه نویسندگان وارد آثارش می‌شود، همواره نوک پیکان انتقادات را متوجه خود می‌کند و این بار هم قاعده کلی تغییر نکرد. بخصوص با توجه به اینکه ماجراهای "مرد هزار چهره" بدون آنکه در فضا و مکانی تخیلی روی دهد، مستقیماً به اجتماع روز ارجاع می دهد.

هنوز دو سه قسمت از پخش این مجموعه نگذشته بود که خبر شکایت ثبت احوال فارس از این مجموعه در صدر قرار گرفت. در این دادخواست مواردی چون انتصاب شخصیت اصلی داستان به عنوان شخص کلاهبردار شیاد و متقلب در مجموعه ثبت احوال شیراز، ارائه فضای بی نظم و خارج از شأن اداری در ثبت احوال شیراز و القاء سوء استفاده از موقعیت شغلی توسط کارکنان اداره کل ثبت احوال شیراز، به عنوان دلایل و مستندات ذکر شده است.

در این دادخواست ثبت احوال استان فارس خواستار اعاده حیثیت و دریافت 21 میلیارد ریال به عنوان خسارت معنوی وارد شده به این سازمان شده است. جالب اینکه این تازه آغاز راه بود، یعنی اولین کاراکتری که به واقع خود مسعود شصتچی واقعی بود و هنوز قرار گرفتن او در نقش کاراکترهای اشتباهی شروع نشده بود.

هر چند هنوز پزشکان که از فعالان عرصه اعتراض به مجموعه‌ها و فیلم‌ها هستند، اعتراض خود را به "مرد هزار چهره" مکتوب نکرده‌اند و البته این خاموشی به آرامش قبل از توفان می‌ماند، ولی در مقابل فعالان عرصه شعر و ادب در مقابل مقطع دو قسمتی که مسعود شصتچی به جای شاعری معاصر به نام توفان اشتباه گرفته می‌شود، موضعگیری کردند.

مقطع پایانی اشتباهی شدن مسعود شصتچی در گروه مافیایی را می‌توان خوش‌شانس‌ترین بخش "مرد هزار چهره" دانست، آن هم از این جهت که مافیا و قاچاقچیان دارای نهاد قانونمند نیستند والا آنها هم می‌توانستند سوء استفاده از موقعیت، مناسبات و روابط خود را مورد انتقاد قرار دهند. هر چند هنوز راه اعتراض برای سازنده سه‌گانه "پدرخوانده" باز است تا ارجاعات مستقیم به کاراکتر اصلی و مناسبات آنها را مورد بازخواست قرار دهد.

البته با حضور حیواناتی چون آفتاب‌پرست، سوسمار، مار و ... به عنوان کاراکترهای حاضر در میان گروه مافیایی، راه برای اعتراض احتمالی انجمن حمایت از حیوانات باز است تا آنها هم به سوء استفاده از ماهیت این موجودات در تعلق به گروه مافیایی معترض شوند!



آفتاب‌پرست در "مرد هزار چهره" حضوری پررنگ داشت

* فیلم سینمایی "دایره زنگی" در حالی بر اکران سینماهای کشور در حال اوجگیری در فروش است که کمتر نقدی به تحلیل آسیب شناسانه آن پرداخته و اغلب یادداشت‌ها و مطالب حاصل نوعی ذوق‌زدگی از نمایش و اکران ناباورانه فیلم است. امید است پس از رفع ذوق‌زدگی، پای اینگونه نقد و تحلیل‌ها به فیلم در مطبوعات و رسانه‌ها هم باز شود.

از معدود سینماگرانی که اظهار نظر خود را بدون محافظه‌کاری درباره وضع سینمای ایران ابراز کرده سامان سالور است. این فیلمساز گفته: "طنزهای 90 شبی روی سر در سینماها آمده و با اوضاع بد سینما به نظر می‌رسد مرگ سینمای ایران در راه باشد. در سینمای کنونی جز چند فیلم فارسی، چند بازیگر و تهیه‌کننده مشخص چیز قابل توجه نیست. بین فیلمسازی و آهن‌فروشی هم تفاوت چندان وجود ندارد. سینماگران ما برای انتخاب یک فیلم متفاوت و استاندارد در زمان اکران با مشکل مواجه می‌شوند."
 
وی ادامه داد: "در این چند سال اخیر هیچ فیلم ایرانی در جشنواره کن حضور نداشته و برای سینماگران ما حضور در کن آرزو شده است. بسیاری از سینماگران ما برای گذران روزگار در تلویزیون کار می‌کنند. فیلمسازان جوان هم که می‌خواهند سینما را متحول کنند، آنقدر از آنها حمایت نمی‌شود که مجبورند فیلم گیشه بسازند." یافتن معادل واقعی کنایات سالور درباره طنز 90 شبی که بر اکران است و سینماگرانی که به تلویزیون روی آورده‌اند و ... را به مخاطب وامی‌گذاریم!

کد خبر 659663

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha