حجت الاسلام محمد حسین اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تجلی و ظهور نوآوری در عرصه دینی اظهار داشت: در عرصه دین و دینداری دو گونه شکوفایی و نوآوری را می توان تجلی داده و به عرصه ظهور گذاشت که یکی از آنها در زمینه عمل ، التزام و پایبندی و دیگری در زمینه اصلاح بیان است.
وی افزود: اعتقاد و باور بهتری و بیشتر که در ما و مردم ما به وجود می آید می تواند به گسترش روحیه تعهد، پایبندی و ارزش منتهی شود که این امر باید در تمام گروههای سنی به ویژه میان دختران و پسران نوجوان نهادینه شود. از سوی دیگر نیز مردم باید در تجلی بخشیدن به مسائل دینی و اسلامی تلاش کرده و پایبندی خود را به این مسائل نشان دهند .
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: حضور در نماز جمعه ها، رعایت ارزشهای دینی، ارزشهای اسلامی، راستی و پاکدامنی ، درستی در کار و تلاش و عمل از جمله اعمالی است که تجلی دین باوری و اعتقاد ما است که اگر در محیط کار، اداره ها، شرکتها و تمام امور زندگی آنها را مد نظر قرار دهیم، ظواهر اسلامی و دینی را رعایت کرده و آنها را در دانشگاه، مدرسه، خانواده، اجتماع، برخورد با هموطنان، همسایگان مسلمان و غیر مسلمان به عرصه ظهور برسانیم نوآوری دینی حاصل می شود.
حجت الاسلام اختری دومین گونه نوآوری و شکوفایی دینی را اصلاح تصور دیگران در بیان و تفسیر دین دانست و گفت: تفسیر از تحقیق و پژوهش و نوآوری حاصل می شود که زمینه های گسترده ای دارد. حوزه های علمیه، مؤسسات علمی و پژوهشی که درباره مسائل کلامی و علمی فعالیت می کنند باید با نگرشی نو تحقیقات خود را با ملاحظه تحقیقات علوم دیگر ارائه دهند تا نوآوری ایجاد شود.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تصریح کرد: در مسائل مربوط به بیان نیز نوآوری در زمینه خطاب مردم باید مدنظر قرار گیرد و روشهایی را از نظر بیان در پیش بگیریم که با توجه به تکنولوژیهای ارتباط جهانی بتوانیم پیام خود را به سادگی به سراسر جهان منتقل کنیم.
وی اشاره کرد: در زمینه ارتباطهای تصویری چون فیلمسازی دارای نواقصی هستیم و دنیای اسلام تاکنون در زمینه به تصویر کشیدن زندگی بزرگان کارهای اندکی صورت داده است . درحالی که این امر زمینه خوبی برای انتقال مسائل اسلامی است تا برخی افراد نادان خود خواسته یا با پشتیبانی نیروهای استعماری از راههای تصویری تلاش نکنند چهره اسلام را خدشه دار کرده و اسلام را خشن جلوه دهند.
حجت الاسلام اختری با تأکید بر اینکه مبانی اسلام بر تساهل، عدالت و مهرورزی بنا شده و برابری را فرض قرار داده گفت: بسیاری از افراد نادان دین اسلام را به خشونت متهم کرده اند، اما ما امروز می توانیم با بهره گیری از رسانه های نوین خلاف این امر را به اثبات برسانیم. در دنیا زمینه های خوبی برای گسترش اسلام به ویژه مکتب تشیع وجود دارد و می توان برای نجات انسان مدرن این اندیشه ها را ترویج کرد. چرا که بسیاری از مکاتب آسمانی و غیر آسمانی به علت تحریف آموزه های دینی خود نتوانسته اند پاسخگوی نیازهای بشر امروز باشند.
وی گفت: انسان مدرن سرخورده و گرفتار در منجلاب دغدغه های شخصی و اجتماعی خود است از این رو نوآوری در ارائه اسلام می تواند نیاز انسان معاصر را برطرف کند.
نظر شما