۲۵ فروردین ۱۳۸۷، ۹:۳۰

مخبر در گفتگو بامهر تاکید کرد: مقابله با رابطه بازیها در جذب عضو هیئت علمی

مخبر در گفتگو بامهر تاکید کرد: مقابله با رابطه بازیها در جذب عضو هیئت علمی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر مقابله با رابطه بازیها در جذب هیئت علمی گفت: هیئت عالی جذب هیئت علمی به تدبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جلوگیری از عملکرد سلیقه ای و ایستادن در برابر رابطه بازی برای جذب هیئت علمی تشکیل شده است.

محمد رضا مخبر دزفولی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ضرورت ایجاد هیئت عالی جذب هیئت علمی افزود: برای جذب هیئت علمی به یک انسجام بخشی لازم است و برای تولید علم و تحولات علمی در کشور باید زمینه برای ورود همه افرادی که توان علمی دارند و داوطلب ورود به رشته های مختلف هستند، فراهم شود.

وی اضافه کرد: پیش از این هر دانشگاهی به سلیقه خود عمل می کرد و ممکن بود عده ای به دلیل رابطه وارد گروه های آموزشی شوند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی درصدد این است که فضا باز شود تا تمام کسانی که توان ورود به رشته های علمی مختلف را دارند خود را در معرض قرار دهند البته این به آن معنی نیست که دانشگاهها و وزارتخانه ها و مراکز تحقیقاتی کار خود را انجام ندهند بلکه آنها باید کار خود را ادامه دهند.

مخبر دزفولی در ادامه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به عنوان عالی ترین مرجع بخش علم و فناوری و فرهنگی کشور مکلف بود تا فضایی را باز کند که اگر افرادی باشند که احساس بکنند حقوق آنها نادیده گرفته شده و یا توانمندی هایی دارند که دیده نشده است را مورد توجه قرار دهد.

وی افزود: برای وحدت رویه، جلوگیری از پراکنده کاری و جلوگیری از تضییع حقوق اعضای هیئت علمی و ارتقاء وضعیت علمی کشور که بهترین ها وارد رشته های مختلف شوند، هیئت عالی جذب به تدبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی هیچ گونه تنافی و مغایرتی با فعالیتهای بخشی در حوزه های دانشگاهها و وزارتخانه ها ندارد بلکه مکمل آن فعالیت ها خواهد بود.

به گزارش مهر، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز چندی پیش از تصویب و ابلاغ آئین نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی در ماههای اولیه سال 87 خبر داد و گفت: در آیین نامه جدید به شاخصهایی چون نوآوریها و خلاقیتهای پژوهشگران و اساتید و شاگرد پروری که پیش از این کمتر مورد توجه بوده اند تاکید شده است.

دکتر محمد رضا مخبر دزفولی به مهر گفت: اصول حاکم بر آئین نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و کمیته ای با حضور وزرای ذیربط و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و چند نفر از شخصیتهای علمی تفصیل این آئین نامه را در ماههای ابتدایی سال 87 به تصویب نهایی می رساند و برای اجرا در دانشگاهها ارائه می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در آئین نامه جدید ارتقا اعضای هیئت علمی ارتقاء شاخصهای ملی مورد توجه است، افزود: در آئین نامه پیشین نوآوریها و خلاقیتهای پژوهشگران و محققان و اساتید کم توجهی شده بود و در نظر گرفته نشده بود اما در آئین نامه جدید سعی شده از همه پتانسیلها و کارکردهای تخصصی اعضای هیئت علمی که به نحوی در پیشرفت علمی کشور موثر بوده است به عنوان مولفه ها و شاخصهای ارتقاء بهره بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه در بازنگری آئین نامه ارتقاء وزن هر شاخص به اندازه خودش مورد توجه قرار گرفته است به مهر گفت: آنچه تاکید شده این است که تنها به موضوعی مانند تعداد مقالات خارجی توجه نشود. تعداد مقالات خارجی می تواند یکی از شاخصها باشد اما اینکه کل پیکره تحقیقاتی دانشگاهی ایران را تحت تأثیر این شاخص که غربیها تعیین کرده اند، قرار دهیم کار صحیحی نیست.

مخبر دزفولی افزود: شاگرد پروری یکی از شاخصهایی است که در آئین نامه ارتقاء مورد توجه است و یکی از موارد جدید در آئین نامه است. شاگرد پروری یک خصلت و فرهنگ تاریخی از آموزش و تعلیم و تربیت اسلامی است.

وی با نگاهی تاریخی گفت: زمانی که هنوز علوم جدید و قدیم از یکدیگر تفکیک نشده بود، افراد طالب علم در علوم مختلف از جمله علوم تجربی، انسانی و الهی به تحصیل می پرداختند و هم فیلسوف بودند و هم حکیم و هم فقیه و هم ریاضیدان. تلفیق بین علوم مختلف به دلیل امتزاج علوم در تمدن اسلامی بود و در این علوم استاد، شاگرد را تا رسیدن به قله های علم یاری می کرد و بزرگان علم در ایران به شاگردان خود اهمیت می دادند و افتخار می کردند شاگرد از آنها بهتر است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص بحث شاگرد پروری به عنوان شاخصی جدید در آئین نامه ارتقاء به مهر گفت: بحث شاگرد پروری آرامش روحی و روانی در دانشگاه را در پی دارد، همچنین اخلاق و معنویت و مهرورزی در آن وجود دارد و هم روحیه پشتکار و تتبع و تحقیق و القا کردن آن به دانشجو در آن در نظر گرفته شده است.

محمد رضا مخبر دزفولی خاطرنشان کرد: شاگرد پروری یک مقوله جدید است و از پیشینه تمدنی ما بوده که در 300 سال اخیر مورد بی توجهی بوده است.

کد خبر 664362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha