يك كارشناس اقتصادي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر گفت: نظام انحصاري و بدون رقيب بانكداري دولتي، بانك ها را براي خدمات كمي و كيفي بهتر به مشتريان بي انگيزه كرده است.
فاطمه نجفي بانك محوري را از مهمترين چالش هاي پيش روي توسعه بازار سرمايه در كشور عنوان كرد و افزود:شبكه بانكي با سهم 90 درصدي خود در تامين مالي مورد نياز در كشور به عنوان انحصار گر پولي و مالي ، مانعي براي توسعه بازارهاي مالي و سرمايه اي محسوب مي شود.
به گفته وي، با توجه به اينكه دولت در فعاليت هاي اقتصادي بيشترين نقش را به عهده دارد، بانك ها نيز به مثابه خزانه و صندوق دولت مسوول تامين منابع مورد نياز دولت هستند از اين رو سياست هاي پولي در خدمت اجراي سياست هاي مالي قرار مي گيرند.
وي ناكارايي سياست هاي پولي و مديريت بانكي را از مهمترين تبعات حاكميت سياست هاي مالي بر پولي عنوان كرد و افزود: تزريق نشدن منابع به بخش هاي حقيقي اقتصاد، مواجه شدن به مطالبات معوق و سوخت شده و فاصله گرفتن از هدف فعاليت بانكي كه حداكثر كردن سود آست را مي توان نمودي از تسلط سياست مالي بر پولي دانست.
نجفي با انتقاد از اتخاذ سياست هاي پولي نامناسب گفت: به كارگيري ابزارهاي پولي مستقيم از جمله سياست هاي نا مناسبي است كه اعمال آنها در دهه هاي گذشته اثرات نا مطلوبي را بر كنترل تورم و تخصيص بهينه منابع گذاشته اند حال اينكه استفاده از ابزارهاي غير مستقيم مانند سپرده قانوني، تسهيلات تنزيل مجدد، تسهيلات اضافه برداشت، سپرده هاي بخش عمومي، حراج اعتباري، عمليات بازار باز اوليه و ثانويه و عمليات سوآپ ارزي مي تواند به ثبات اقتصادي در سطح كلان را به همراه آورد.
يك كارشناس اقتصادي در گفت و گو با مهر:
نظام انحصاري شبكه بانكي چالشي پيش روي توسعه بازار سرمايه است
بدون رقيب بودن و نظام انحصاري شبكه بانكي دولتي نه تنها مديران شبكه بانكي را در بهبود كيفي خدمات بي انگيزه كرده بلكه چالشي نيز پيش روي توسعه بازار سرمايه محسوب مي شود.
کد خبر 66701
نظر شما