معرفی قائم مقام وزیر علوم
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید محمد حسینی که در بدو فعالیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت نهم معاونت حقوقی و پشتیبانی وزارت علوم را عهده دار شد در انتخابات مجلس شورای اسلامی از سمت خود استعفا داد تا نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی در رفسنجان باشد.
پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی و عدم موفقیت دکتر سید محمد حسینی با توجه به سوابق درخشان وی در فعالیتهای آموزشی هفته گذشته توسط محمد مهدی زاهدی به قائم مقامی وزیر علوم منصوب شد تا نفر دوم وزارت علوم لقب گیرد.
معرفی ریاست دانشگاه پیام نور
دکتر سید محمد حسینی که پیش از این معاون سازمان صدا و سیما، رایزن فرهنگی ایران در کنیا، نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، مشاور رییس سازمان صدا و سیما و مدیرعامل شرکت انتشاراتی سروش، معاون پشتیبانی، حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، نماینده وزیر علوم در امر نظارت بر دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فناوری کشور، رابط پارلمانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ... بوده است، امروز با حکم وزیر علوم به ریاست دانشگاه پیام نور منصوب شد. بنابراین دکتر حسینی علاوه بر قائم مقامی وزیر علوم ریاست دانشگاه پیام نور را نیز عهده دار خواهد بود.
دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از دانشگاههای شهریه ای کشور که در چندساله اخیر توسعه و رشد قابل توجهی یافته و بار اصلی آموزشهای مجازی و از راه دور را نیز به دوش می کشد از زمان ترمیم کابینه دولت نهم در وزارت آموزش و پرورش همچنان بدون رئیس باقی مانده است.
دکتر علی احمدی رئیس پیشین دانشگاه پیام نور در 11 آذر ماه سال گذشته پس از پذیرش استعفای فرشیدی وزیر سابق آموزش و پرورش از سوی دکتر محمود احمدی نژاد به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش معرفی شد.
با توجه به اینکه علی احمدی مدتی به عنوان سرپرست در وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کرد لذا می توانست همزمان ریاست دانشگاه پیام نور را نیز عهده دار باشد و منع قانونی در این زمینه وجود نداشت. اما با توجه به مشغله زیاد در وزارت مهمی مانند آموزش و پرورش دکتر ابوالحسنی قائم مقام دکتر علی احمدی در دانشگاه پیام نور فعالیت مدیریت این دانشگاه را انجام می داد.
پس از اینکه در 30 بهمن ماه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دکتر علی احمدی رای اعتماد دادند، وی مسئولیت دانشگاه پیام نور را واگذار کرد. پس از این تاریخ ابوالحسنی فعالیتهای دانشگاه پیام نور را انجام می دهد و درسفرهای استانی هیئت دولت نیز واحدهای استانی این دانشگاه را مورد بازدید و بررسی قرار می داد. بالاخره امروز این دانشگاه ریاست خود را شناخت.
معرفی معاونت آموزشی وزیر علوم
دکتر حسن خالقی معاون پیشین آموزشی وزارت علوم که سابقه درخشان وی در این معاونت بر هیچ کس پوشیده نیست، در اواخر سال گذشته از سمت خود استعفا کرد. هر چند وزیر علوم در ابتدا با استعفای وی مخالفت کرد اما اصرار دکتر خالقی سبب شد وزیر علوم استعفای وی را پذیرفته و به دنبال شخص دیگری برای این معاونت باشد.
دکتر حسن خالقی معاون آموزشی وزیر علوم از دوران دکتر معین در معاونت آموزشی وزارت علوم فعالیت می کرده و بدور از مسائل سیاسی فعالیت قابل توجهی در این معاونت داشته است.
پس از آنکه اسامی افرادی چون دکتر دانشجو، دکتر صادقی، دکتر حسینی و ... برای معاونت آموزشی این وزارتخانه ذکر می شد، امروز وزیر علوم دکتر صاحبقدم لطفی را به معاونت آموزشی وزارت علوم منصوب شد.
دکتر لطفی استاد تمام رشته بیوشیمی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس است. وی پیش از این رئیس دانشکده علوم پزشکی رفسنجان (73- 71)، رئیس دانشگاه گیلان (76- 74)، دبیر شورای عالی زیست فناوری، مشاور وزیر علوم و رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک بوده است.
تعیین مشاور آموزشی وزیر علوم
دکتر حسن خالقی از این پس به عنوان مشاور وزیر علوم و همچنین رایزن علمی و فرهنگی در یکی از کشورها فعالیت خواهد کرد. گفته می شود استرالیا مقصد بعدی دکتر خالقی است اما به گفته مدیر کل روابط عمومی وزیر علوم هنوز این کشور قطعی نشده است.
تصویب چارت جدید وزارت علوم و امکان تغییرات جدید در آینده
وزارت علوم در سال گذشته چارت جدید خود را به تصویب دولت رساند. معاونت آموزشی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی و مدیریت منابع انسانی پنج معاونت جدید مورد تأیید و تصویب دولت هستند و بنا بر این در چارت وزارت علوم دو معاونت جدید ایجاد میشود.
در چارت جدید برخی وظایف معاونت دانشجویی سابق از قبیل وظایف اداره کل امور دانش آموختگان به معاونت آموزشی افزوده خواهد شد. در معاونت آموزشی دفتر گسترش و برنامه ریزی آموزشی به مرکز گسترش و برنامه ریزی آموزشی تبدیل خواهد شد.
معاونت پژوهشی نیز با جداسازی معاونت فناوری به فعالیت خود ادامه می دهد. تنها اداره کل امور پژوهشی به مرکز سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی تبدیل می شود.
معاونت فناوری نیز که معاونت آن از سوی وزیر علوم تعیین و منصوب شده است به عنوان معاونتی مستقل در چارت جدید وزارت علوم به تصویب رسیده است.
در چارت جدید عنوان معاونت دانشجویی از ساختار وزارت علوم حذف میشود و این وزارتخانه در تلاش برای ایجاد سازمانی مستقل برای رسیدگی به امور دانشجویان است.
دفاتر پشتیبانی و طرح و توسعه وزارت علوم نیز به صورت یک معاونت مستقل در یکدیگر ادغام می شوند که این معاونت با نام معاونت مدیریت منابع انسانی فعالیت خواهد کرد.
دفاتر حقوقی و امور مجلس وزارت علوم نیز در چارت جدید وزارت علوم با عنوان امور حقوقی و مجلس فعالیت خواهند کرد.
دکتر محمد مهدی زاهدی در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد زمان اجرایی شدن چارت جدید وزارت علوم که توسط دولت به تصویب رسیده است، افزود: در صورتی که تأسیس سازمان امور دانشجویان به تصویب کمیسیون اجتماعی دولت برسد، می توان چارت جدید وزارت علوم را به اجرا درآورد.
با توجه به تصویب چارت جدید وزارت علوم احتمال می رود در آینده ای نزدیک شاهد تغییرات دیگری در وزارت علوم باشیم.
نظر شما