به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید مهدی فخرایی - معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان و از مسئولان شرکت کننده در این برنامه هدف از این اردو را آشنایی نخبگان جوان با تاریخ انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و به خصوص زنده نگه داشتن خاطرات رشادتها و ایثارگریهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: وظیفه اصلی بنیاد نخبگان در قبال دانشجویانی که تحت پوشش آن هستند، هدایت و حمایت علمی و پژوهشی و کمک به رشد دستاوردهای علمی است. اما تقویت آرمانهای انسانی و اسلامی، روحیه عدالت خواهی و انگیزه های کاری و ارائه خدمت به بشریت در کنار علمآموزی بسیار مهم است و فعالیتهای فوق برنامه مثل بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس در این راستا سازماندهی می شود.
وی افزود: نسل جوان باید با دستاوردها و فداکاریهای نسل قبلی آشنا شوند تا امکان ایجاد انگیزه های اسلامی برای ادامه کار در آنها فراهم بشود.
وی خاطر نشان ساخت: حضور در مانور جنگی رزم شبانه، بازدید از یادمان شهدای دهلاویه محل شهادت دکتر چمران و همرزمانش، بیمارستان صحرایی امام حسین و یادمان شهدای هویزه و برگزاری زیارت عاشورا در مشهد شهدای شلمچه و منطقه عملیات والفجر 8 از جمله برنامه های بازدید نخبگان از مناطق عملیاتی دفاع مقدس بود که با همکاری ستاد مرکزی راهیان نور و نیروهای مسلح برگزار شد.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان درباره برنامه های فوق برنامه آینده بنیاد ملی نخبگان گفت: طرح بازدید نخبگان جوان از دستاوردهای علمی و فناوری کشور با هدف تقویت اعتمـاد به نفس ملی وآشنایی نخبگان با نیازهای کشور از جمله برنامه هایی ست که شروع شده و دو برنامه از آن با بازدید نخبگان از تاسیسات هسته ای اراک و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) انجام شده است.
وی افزود: این بازدیدها به منظور بهره مندی از توان علمی نخبگان جوان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان کشور در واحد های صنعتی، رایزنی و هماهنگی لازم با مسئولان ذیربط صورت می گیرد و نخبگان می توانند به تناسب رشته و تخصص خود نیازهایی را که مشاهده می کنند در قالب پروژه تحقیقاتی و یا موضوع پایان نامه انتخاب کنند و از حمایتهای بنیاد و دستگاه ذیربط برخوردا شوند.
دکتر فخرایی با اشاره به اعزام اولین کاروان نخبگان به سفر معنوی حج در ماه گذشته افزود: تمامی واجدان شرایط جایزه علمی بنیاد با تمهیدات پیش بینی شده به تدریج از امسال به سفر معنوی عمره مفرده مشرف خواهند شد.
وی تصریح کرد: رتبه های برتر آزمونهای سراسری دانشگاهها، برگزیدگان المپیاد های ملی و بین المللی دانشجویی و دانش آموزی و رتبه های اول تا سوم جشنواره های خوارزمی و رازی مشمول جوایـز علمی و فرهنگی بنیاد ملی نخبگان خواهند بود.
دکتر فخرایی افزود: این جوایز در قالب اعطای مقرری ماهانه، کمک هزینه جهت مسافرتهای علمی خارجی، تسهیلات خدمت نظام وظیفه و سفر حج به نخبگان حائز شرایط تعلق می گیرد.
نظر شما