به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقر لاریجانی در این مراسم که عصر روز گذشته در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی تهران برگزار شد، افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر توجه به علم و فناوری توسعه پیدا کرده و دانشگاه علوم پزشکی تهران سرآمدی خود را در آموزش و پژوهش نگاهداشته و آن را ارتقاء داده و این امر مرهون تلاش اساتید و دانشجویان این دانشگاه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تولید 50 درصد تولیدات علمی پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران و تربیت نیمی از دانشجویان دوره دکتری تخصصی پزشکی در این دانشگاه خاطرنشان کرد: همانطور که در سند علمی کشور پیش بینی شده است که ایران در چند سال آینده قدرت برتر منطقه باشد، دانشگاه نیز باید این رسالت ملی و بزرگ را به دوش بکشد.
وی اظهار داشت: این دانشگاه بیش از 70 سال قدمت دارد و با وجود یک هزار و 300 استاد برجسته و 400 استاد بازنشسته برای اینکه بتواند در صحنه جهانی جایگاه خوبی داشته باشد، باید تلاش بیشتری کند.
لاریجانی با بیان این نکته جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در کشور برتر است، خاطرنشان کرد: در این میان کشورهای دیگر برای پیشرفت 2 تا 3 درصد از سهم بودجه تولید ناخالص داخلی خود را به پژوهش اختصاص می دهند و ما برای حفظ جایگاه فعلی خود نیاز به یک حرکت پارادایمی در سیاستگذاری و روشهای جدید داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: برای ورود به رتبه بندی های جهانی از جمله "شانگهای" باید به تولیدات علمی ارزشمند توجه کنیم. یکی از شاخصهای مورد توجه در این رتبه بندی، چاپ مقالات در مجلاتی همچون "ساینس" و "نیچر" است که از ایران در 10 سال گذشته تنها 4 مقاله در "نیچر" به چاپ رسیده است.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران نباید با شرایط فعلی خود احساس استغنا کند و باید این نکته درک شود که کشورهایی که دارای برندگان جایزه نوبل بوده اند مقالاتی به چاپ رسیده است که بیش از 400 بار ارجاع داشته اند و ما هنوز راه زیادی برای رسیدن به آن داریم.
لاریجانی تأکید کرد: برای توسعه دانشوری تلاش کرده ایم اما تلاش ما به نسبت برای تبدیل این دانش به فناوری کم بوده است و باید تلاش بیشتری داشته باشیم در این میان نیروی انسانی، اساتید و دانشجویان نخبه را نیز باید شرایطی برایشان فراهم کنیم که براحتی بتوانند به کار خود ادامه دهند.
نظر شما