به گزارش خبرنگار مهر، موسی پیریایی امروز در دومین روز از همایش دادستانهای سراسر کشور گفت: بی شک احیای سیستم دادسرا محصول درایت و شجاعت رئیس قوه قضائیه می باشد و این حادثه مهم در تاریخ عدالت کیفری کشور به عنوان یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی به ثبت خواهد رسید و در آینده هر آزاد اندیشی به نیکی از این امر یاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: احقاق حقوق عامه یعنی حقوقی که در قانون اساسی برای شهروندان در نظر گرفته شده است، اعمال نظارت چند مقام قضایی در دادرسی های کیفری ، اقامه حدود اسلامی و شرعی ، نظارت بر حسن رسیدگی و اجرای قوانین و مقابله قاطع با عوامل نا امنی فقط بخشی از برکات وجود دادسرا است.
وی گفت: آیت الله هاشمی شاهرودی مکررا در سخنان خود به نقش دادستانها در ایجاد امنیت و دفاع از حقوق جامعه تاکید کردند و به عقیده ایشان داستان مدعی العموم مردم است نه مدعی العموم دولت و به همین جهت نهاد دادسرا در قانون اساسی به عنوان جزئی از قوه قضائیه مطرح شده است. با این همه متاسفانه حمایت های قانونی و مالی از دادسرا صورت نمی گیرد و امکاناتی که برای تشکیل دادسراها در نظر گرفته شده از لحاظ کمی و کیفی مناسب نبوده است.
پیریایی به وضعیت دادسرای اهواز اشاره کرد و گفت: دادسرای اهواز در تیرماه سال 83 با 53 نفر قاضی و 77 نفر کارمند شروع بکار کرد و بعد از گذشت حدود 4 سال از عمر دادسرا فعلا با پنجاه نفر قاضی و 85 نفر کارمند در حال انجام وظیفه است و وجود اتخاذ راهکارهای متعدد جهت کاهش ورودی ها متاسفانه روز به روز بر ورودی پرونده ها افزوده می شود چون هیچگونه جاذبه مادی در استان ملاحظه نمی شود و به جهت بالا بودن قیمت مسکن و کمبود منازل سازمانی تمایل برای خدمت در اهواز وجود ندارد و شاید به همین دلیل است که استان خوزستان از لحاظ توزیع نیرو همواره جزء چهار استان آخر می باشد.
وی رسیدگی به امور مربوط به ضابطین، اقدامات پیشگیرانه ، نظارت بر زندانیان و مقابله قاطع با جرایم علیه امنیت کشور و امنیت عمومی را از جمله اقدامات انجام شده در دادسرای اهواز ذکر کرد.
دادستان اهواز تصریح کرد: معتقدم عمده ترین وظیفه دادسرا، بحث پیشگیری و تعلیم مستقیم و غیر مستقیم رفتارهای عاری از جرم به عموم شهروندان است که در این راستا اقداماتی همچون حضور در مناطق مختلف شهر، الزام شرکت هاو موسسات آلوده کننده جهت اقدام برای پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی ، تعیین یکی از معاونین به عنوان معاون در امر پیشگیری و الزام شهرداری و نیروی راهنمایی و رانندگی به انجام وظایف قانونی خود راجع به نصب علائم هشداردهنده ایمنی، انجام شده است.
وی گفت: جرایم ارتکابی در کلان شهر اهواز از لحاظ تنوع و میزان وقوع قابل توجه است ، علاوه بر جرایم عمومی که معمولا در همه جا واقع می شود برخی جرایم در اهواز به گونه ای یا وجود خارجی ندارد یا بسیار ناچیز هستند . شاید بتوان ادعا کرد که خوزستان خط مقدم مبارزه با توطئه ای بیگانگان است و جنگ هشت ساله و تفرقه افکنی قومیتی، اشاعه تفکرات انحرافی تحت پوشش مذهب و دین و انجام عملیات تروریستی از این نوع هستند.
دادستان اهوازگفت: قابلیت ها و توانایی بالای اقتصادی و صنعتی استان باعث پیدایش جرایم مالی سازمان یافته از جمله شبکه های نامشروع اقتصادی، اخلالگران در نظام اقتصادی کشور و کلاهبرداری های کلان می گردد.
وی به پرونده اخلالگران در نظام اقتصادی که در سال 83 تشکیل شده اشاره کرد و گفت: در اواخر سال 83 شخصی عراقی با جلب اعتماد اطرافیان خود بعد از اخذ وجوه در سررسید معین کالا یا اصل وجه را به همراه سود متعلقه عودت می داده به طوری که وجه پرداختی بسیار کمتر از قیمت کالایی بود که شخص تحویل می گرفت، در اردیبهشت سال 84 خبرهایی مبنی بر گسترش بی رویه این گونه فعالیت ها رسید.
پیریایی تصریح کرد: در این پرونده بیش از 180 هزار شکایت مطرح شد که مبلغ مورد کلاهبرداری بیش از 300 میلیاردتومان است و باید گفت در این زمینه بیش از 1200 نفر به عنوان متهم دستگیر شدند و قریب به 250 دستگاه وسایل نقلیه موتوری و 165 سیم کارت تلفن همراه و بیش از 41 باب واحد مسکونی ودر حدود 31 میلیارد تومان کشف و توفیق شدند.
دادستان اهوازهمچنین در ارتباط با شبکه های هرمی گفت در اهواز نیز همانند سایر شهرهای بزرگ شبکه های هرمی و زنجیره ای مشغول فعالیت هستند که در این راستا دادسرای اهواز از سال 83 به بعد به طور قاطع با عوامل اصلی مقابله نموده و حاصل آن تشکیل بیش از 60 فقره پرونده و دستگیری دهها نفر می باشد.
وی به پرونده های امنیتی در استان نیز اشاره کرد و گفت: به جهت موقعیت حساس و استراتژیک استان خوزستان و وجوه اقوام وعشایر مختلف بیشتر سرمایه گذاری های خود را دشمنان معطوف این استان نمودند. به همین منظور عوامل خود را در خارج از کشور فعال نمودند و کمک های مالی و پشتیبانی های فراوانی برای راه اندازی شبکه های ماهواره ای و تشکیل احزاب و سایت های اینترنتی در داخل و خارج کشور هزینه کردند.
پیریایی خاطرنشان کرد: با یک بررسی اجمالی مشخص می شود که تشکل های بمب گذار عمدتا از جوانهای فریب خورده ای تشکیل شده اند که به شدت تحت تاثیر و القائات تشکل های خارج از کشور از جمله جبهه دموکراتیک خلق عرب اقدام نموده اند. این گروهها چون خود را در حاشیه امن می بینند از طریق وسایل ارتباط جمعی و با نشر اکاذیب جوانان عرب این سرزمین را منحرف می کنند که قطعا گناه این فریب خوردگان را باید منتسب به آن تشکل ها دانست.
نظر شما