۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۹:۱۴

تداوم خشکسالی فارس تاپاییز/بی توجهی مسئولان به مدلهای پیش بینی خشکسالی

تداوم خشکسالی فارس تاپاییز/بی توجهی مسئولان به مدلهای پیش بینی خشکسالی

خبرگزاری مهر - گروه استانها: رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز از ادامه روند خشکسالی های استان فارس در پاییز سال 87 خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، محمد جعفر ناظم السادات در نشستی خبری افزود: مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با استفاده از تجهیزات پیشرفته خود از سالهای گذشته نسبت به وقوع خشکسالی های این دوره هشدار داده بود.

وی اظهار داشت: ما در دانشگاه شیراز از حدود 10سال قبل به طور مستمر و بدون وقفه جهت اهدای مدلهای پیش بینی خشکسالی اقدام کردیم و در حال حاضر مدعی هستیم که پیشرفته ترین و قابل اعتماد ترین مدلهای پیش بینی خشکسالی در خاورمیانه را در اختیار داریم.

ناظم السادات با بیان اینکه بر اساس یافته های مرکز پژوهش های علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز سرچشمه پدیده هایی مانند خشکسالی و ترسالی ناشی از واکنش های اقیانوسی و جوی است، خاطرنشان کرد: بر اساس یافته ها هر زمان که خلیج فارس گرم تر از معمول باشد استانهای فارس، بوشهر و دیگر مناطق جنوبی کشور در زمستان دچار کمبود بارش و خشکسالی می شوند.

وی یادآور شد: یکی از اقدامات بی نظیر این مرکز در سطح کشور ارزیابی وضعیت خشکسالی در هر منطقه از کشور است و بدین ترتیب با اطلاعاتی که از ماهواره دریافت می کنیم توان این را داریم که خشکسالی در هر منطقه را ارزیابی کنیم.

رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: بر اساس شواهد برای استان فارس در پاییز امسال بارش کمتر از نرم میانگین یعنی 150میلی متر را پیش بینی می کنیم و این موضوع خشکسالی را در پی خواهد داشت.

ناظم السادات گفت: برای خشکسالی های گذشته نیز پیش بینی های خود را طی مکاتباتی به مسئولان مربوطه ارسال کردیم اما برای ادامه تحقیقات هیچکدام از ارگانها به نامه های ما پاسخ ندادند.

وی یاد آور شد: این حجم تحقیقات هزینه سنگینی برای مرکز دارد اما در مقایسه با حجم خسارات ناشی از خشکسالی، دستگاه ها هزینه ناچیزی را برای حمیات از تحقیقات این مرکز پرداخت می کردند.

رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: جای تعجب است که برخی از مسئولان استانی از آگاهی نسبت به احتمال وقوع خشکسالی اظهار بی اطلاعی می کنند در صورتی که این مرکز بارها در این خصوص مکاتبات خود را انجام داد اما مسئولان نسبت به مدل ارائه شده پیش بینی خشکسالی مرکز توجهی نشان نداند.

ناظم السادات تصریح کرد: امکانات مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با زحمت فراوانی وارد کشور شده و انتظار داشتیم مسئولان نسبت به تحقیقات این مرکز و پیش بینی های خشکسالی پشتیبانی های بیشتری کنند.

وی با بیان اینکه از امسال به بعد وابستگی کشور و استان فارس به پیش بینی خشکسالی بیشتر از گذشته است، بیان داشت: ظرف دوره های گذشته کشاورزان بی توجه به وقوع خشکسالی و یا ترسالی برای تولید محصولات کشاورزی مانند گندم آبی از سفره های زیرزمینی استفاده می کردند اما از امسال به بعد شاهد افت شدید سفره های آب زیرزمینی هستیم و این مسئله باعث شده نگاه ما به آسمان بیش از گذشته باشد.

رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: جبران افت سفره های آب زیرزمینی بسیار دشوار بوده و شاید با مدیریت قوی امکانپذیر باشد اما شیرین شدن منابع آبی که در پی خشکسالی شور شده اند در عمل امکان پذیر نیست.

ناظم السادات با بیان اینکه هزینه ای که هر دستگاه برای انجام تحقیقات پیش بینی خشکسالی به مرکز پرداخت می کرد، بسیار کمتر از زیانهای کنونی خشکسالی بود، گفت: در بسیاری از کشورها عدم استفاده مسئولان از مدلهای پیش بینی خشکسالی منجر به برکناری آنها می شود اما در استان ما به هچیکدام از مکاتبات مرکز پژوهش های علوم جوی اقیانوسی مبنی بر احتمال وقوع خشکسالی پاسخی داده نشد.

کد خبر 685793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha