۱۹ خرداد ۱۳۸۷، ۸:۴۰

نمایش 9 فیلم از مهرجویی، مجیدی، مخملباف و بنی‌اعتماد در امارات

نمایش 9 فیلم از مهرجویی، مجیدی، مخملباف و بنی‌اعتماد در امارات

اداره فرهنگ و میراث ابوظبی در برنامه یکماهه تابستانی خود 9 فیلم از سینمای ایران را در کنار فیلم‌هایی از سینمای ایتالیا در تعطیلات آخر هفته ماه ژوئن برای علاقمندان به نمایش می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، میدل ایست آنلاین اعلام کرد این برنامه که از هفته آینده آغاز می‌شود و روزهای پنجشنبه تا شنبه به سینمای هنری ایران و آثار فیلمسازانی چون داریوش مهرجویی، مجید مجیدی و خانواده مخملباف و یکشنبه‌ها به شاهکارهای متفاوت سینمای نئورئالیست ایتالیا اختصاص دارد.

برنامه نمایش فیلم‌های ایران و ایتالیا در امارات متحده عربی بخشی از اهداف اداره فرهنگ و میراث ابوظبی برای تاکید برای سینمای معاصر و تاریخی دنیاست که راهی برای نمایش در مجتمع‌های بزرگ سینمایی این کشور عربی پیدا نمی‌کنند. مسئولان فرهنگی ابوظبی قصد دارند در برنامه‌های خود فیلم‌های پیچیده و آگاهی‌بخش اجتماعی به نمایش بگذارند.

رنگ خدا

در این برنامه روزهای پنجشنبه تا شنبه 23 تا 25 خرداد به ترتیب فیلم‌های سینمایی "لیلا" ساخته داریوش مهرجویی، "رنگ خدا" مجید مجیدی و "هنرپیشه" به کارگردانی محسن مخملباف و از 30 خرداد تا اول تیرماه به ترتیب "تخته سیاه" سمیرا مخملباف، "درخت گلابی" مهرجویی و "گبه" مخملباف به نمایش درخواهد آمد.

پایان‌بخش این برنامه هم نمایش فیلم‌های سینمایی "چند روز بعد" ساخته نیکی کریمی، "خون‌بازی" رخشان بنی‌اعتماد و "آتش‌بس" به کارگردانی تهمینه میلانی است که به ترتیب روزهای پنجشنبه ششم تا شنبه هشتم تیرماه برای علاقمندان به سینمای ایران در ابوظبی روی پرده می‌رود.

نویسنده میدل ایست آنلاین در تحلیلی بر سینمای ایران از هنر هفتم در کشور ما با عنوان "طعم بهشت" یاد کرده و افزوده است: امروز بسیاری از منتقدان سینمای هنری ایران را یکی از مهمترین سینماهای ملی در دنیا می‌دانند و حرکت آن را در دهه‌های اخیر با سینمای نئورئالیست ایتالیا مقایسه می‌کنند.

سینمای ایران که از اواخر دهه 80 میلادی حرکت رو به پیشرفت خود را آغاز کرده بود، سال 1997 با بردن برترین جوایز جشنواره‌های معتبر کن، لوکارنو و مونترال به نقطه اوج نمادین رسید. این سینما در یکی دو دهه اخیر بیش از 300 جایزه از جشنواره‌های بین‌المللی برده و با نام‌هایی چون عباس کیارستمی در دنیا مطرح شده است.

تولید سالانه سینمای ایران از میانگین 15 فیلم بلند در سال 1982 به متوسط 52 فیلم در چند سال اخیر رسید و سینمای اندیشمند و هنری آن از اواخر دهه 60 با پرداختن به مسائل مهم اجتماعی توجه دنیا را به خود جلب کرد. در اوایل دهه 70 سینمای ایران تحت تاثیر سینمای هنری اروپا با آثار کیارستمی، بهرام بیضایی، مهرجویی و امیر نادری درخشید.

فیلمسازان ایرانی همچنان با آثار هوشمندانه و برجسته خود مخاطبان سینمای جهان تحت تاثیر قرار می‌دهند و در فیلم‌هایشان مسائل واقعی انسان‌های را به تصویر می‌کشند.

کد خبر 695350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha