۲۹ خرداد ۱۳۸۷، ۱۵:۵۲

نهمین المپیاد مهارت در استان فارس آغاز به کار کرد

شیراز - خبرگزاری مهر: مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس از آغاز نهمین دوره المپیاد مهارت در سطح این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، مرتضی مبرایی ظهر امروز در نشستی خبری با بیان اینکه این مسابقات از امروز کارخود را آغاز کرده افزود: چندی پیش مسابقات شهرستانی المپیاد در سطح مراکز فنی و حرفه ای استان برگزار و منتخبین هر بخش به مرحله استانی که از امروز آغاز شده راه یافتند.

وی با بیان اینکه در مرحله استانی المپیاد مهارت در فارس، 150 شرکت کننده در 25 رشته با هم به رقابت می پردازند افزود: منتخبین هر رشته برای شرکت در المپیاد کشوری به تهران اعزام می شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس گفت: منتخبین هر استان در 26 تیر ماه تا چهار مرداد ماه در مرحله کشوری به رقابت پرداخته و برگزیدگان به مسابقات جهانی سال 2009 کشور کانادا اعزام می شوند.

مبرایی گفت: 25رشته مذکور در گروه های مکانیک، برق، الکترونیک،IT، کشاورزی و خدمات تعریف شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاستهای جدید سازمان بیان داشت: طی مدت اخیر با تغییردر سطح مدیریت کشوری این سازمان سه محور اساسی در سیاستهای فنی و حرفه ای تعریف شده که شامل واگذاری به بخش خصوصی، بالابردن بهره وری و کیفیت آموزش و تقاضا محوری آموزش است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس با بیان اینکه باید آموزشهای خود را براساس نیازهای روز تعریف کنیم افزود: تا پنج سال پیش آموزشهای فنی و حرفه ای به سوی حرفه آموزی به افراد بیسواد و کم سواد جامعه بود اما امروز به دلیل تغییرات حرم بیکاری جامعه از بی سوادان به تحصیلکرده ها آموزشهای خود را به سوی آموزشهای پیشرفته برای تحصیلکردگان جامعه جهت دهی کرده ایم.

مبرایی در این خصوص اظهار داشت: در این راستا تفاهم نامه ای بین وزیر کار و نفت منعقد و در آن مقرر شده 500 هزار نفر در پنج سال آینده یعنی هر سال 100هزار نفر تحت آموزش قرار گرفته و پس از اتمام آموزشها در بخشهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی جذب شوند.

وی گفت: از آنجا که استان فارس یکی از مراکز نزدیک به قطب نفت و گاز کشور محسوب می شود، فارس در ارائه این آموزشها سهم زیادی ایفا خواهد کرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس همچنین با بیان اینکه علاوه بر این تفاهم نامه، بین وزیر کار و علوم تفاهم نامه دیگری منعقد شده، افزود: بر اساس این تفاهم نامه مقرر شده ضمن استفاده از اوقات فراغت دانشجویان آموزشهای مهارتی به این قشر ارائه شود تا زمان اتمام تحصیلات، یک دانجشو از مهارتی نیز برخوردار باشد.

مبرایی عنوان کرد: برای این امر نیز مقرر شده که دانشگاه ها فضای لازم را در اختیار قرار داده و مربیان نیز از سوی فنی و حرفه ای برای ارائه آموزش اعزام شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت پیگیری مصوبات هیئت دولت در سفر به استان فارس اظهار داشت: در حوزه فنی و حرفه ای، استان فارس 13مصوبه داشته که شش مصوبه مربوط به احداث مراکز فنی و حرفه ای درشش مرکز استان و هفت مصوبه نیز در خصوص احداث مراکز آموزش فنی و حرفه ای در شهر شیراز است.

این مسئول یادآور شد: از هفت مرکز مذکور یک مرکز در شهرکهای صنعتی در حال انجام کار ساخت و ساز است و هم اکنون مشغول تجهیز آن هستیم و امیدواریم تا هفته دولت آماده بهره برداری باشد.

مبرایی همچنین با اشاره به سیاستهای جدید فنی و حرفه ای در خصوص واگذاری به بخش خصوصی گفت: در این رابطه پارسال تعهد چهار میلیون نفر ساعت آموزش را داشتیم که امسال به 13میلیون و 500هزار نفر ساعت افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: در این تعهدات مقرر شده که شش میلیون نفر ساعت در مرکز دولتی انجام شود و مابقی نیز به سایر بخشها مانند آموزشگاه ها و... خرید خدمات آموزشی داشته باشیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس همچنین با اشاره به عملکرد آزمون گیری فنی و حرفه ای استان فارس گفت: درسال گذشته 150هزار نفر عملکرد آزمون داشتیم که امسال تعهد برای آزمون به 175هزار نفر رسیده که در سه ماهه اول سال جاری نزدیک به 67هزار نفر آن را انجام داده ایم.

مبرایی افزود: در این راستا طبق تفاهم با سازمان مسکن و شهرسازی استان مسئله آموزش کارگران صنعت ساختمان را در پنج حرفه برنامه ریزی کرده ایم که در این خصوص تاکنون برای پنج هزار نفر آزمون برگزار شده و 850 نفر نیز زیر پوشش آموزش ما طی سه ماهه اول هستند.

وی همچنین درباره آموزشگاه های آزاد نیز گفت: در سطح استان فارس 612 آموزشگاه آزاد فعال داریم که در بحثهایی نظیر آموزش فناوری اطلاعات، فنی، عمران، کشاورزی، صنایع دستی، امور مالی و بازرگانی مشغول به فعالیت هستند.

این مسئول بیان کرد: در این حوزه سعی داریم با در نظر گیری 100آیتم آموزشگاه های استان را ارزیابی و امتیازدهی کنیم.

وی متذکر شد: بر اساس این امتیاز بندی ها، آموزشگاه ها به نمونه، درجه یک، دو، سه و فاقد درجه تقسیم می شوند.

مبرایی گفت: آموزشگاه هایی که امتیاز نمونه را کسب کنند می توانند علاوه بر تربیت کارآموز در بخش آموزش مربی برای بخش خصوصی نیز وارد شوند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس در پایان با اشاره به وضعیت کارآفرینی در حوزه فنی و حرفه ای استان فارس نیز خاطرنشان کرد: طی سال گذشته 1978 طرح مصوب داشتیم که از این تعداد 775طرح به بانکها معرفی و قرارداد نیز منعقد شده و مابقی نیز در حال پیگیری عقد قرارداد هستیم.

مبرایی یادآور شد: برای سال جاری تاکنون هیچ طرحی را نگرفته ایم و علت آن نیز نظارت وبازرسی از طرح های قبلی و روند اجرای آنها بوده است.

کد خبر 701855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha