۳۱ تیر ۱۳۸۷، ۱۹:۲۶

الاهرام بررسی کرد:

پیامدهای منفی حکم بازداشت عمرالبشیر

پیامدهای منفی حکم بازداشت عمرالبشیر

‏به نوشته یک روزنامه مصری، اتهامات وارده علیه عمر حسن البشیر رئیس جمهوری سودان از سوی دادگاه بین المللی جنائی اقدامی خطرناک از سوی این دادگاه دربرخورد با سودان بویژه مسئله دارفور به شمار می آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الاهرام نوشت: این اقدام دادگاه بین المللی جنائی منجر به افزایش پیچیدگی مواضع و نیز تضییع تلاشها در مذاکرات سیاسی بین دولت خارطوم و شورشیان دارفور برای دستیابی به حل وفصل مشکلات در منطقه دارفورمی شود.

این اتهامات در زمانی علیه رئیس جمهوری سودان مطرح شد که اوضاع سیاسی سودان شاهد بهبودی چشمگیر برای ایجاد توافق صلح بین جنوب و شمال این کشور و نیز تصویب قانون جدید انتخابات بعلاوه ظاهر شدن نخستین نشانه های مثبت درخصوص حل بحران دارفور بود.
 
دولت انگلیس با ارائه طرحی جدید برای حل اختلافات، پیشنهاد برگزاری نشست دو جانبه بین طرف های درگیر را مطرح کرد و متقابلا دولت سودان ضمن قبولی این پیشنهاد، در قبال استقرار نیروهای مشترک درمنطقه دارفور مواضعی مثبت اتخاذ کرد.

اقدام دادگاه بین المللی جنائی دراین برهه ی زمانی سوال برانگیز است زیرا صدور حکم بازداشت البشیرباعث می شود اوضاع منطقه دارفوربیش از بیش خطرناک شود همانطوری که موجب تشویق جنبش های مسلحانه به عدم پایبندی به روند سیاسی می شود.
 
سوال اینجاست که چرا دادگاه بین المللی جنائی همیشه مسئولان سودان را هدف قرار می دهد در حالی که مسئولان گروههای مسلح را با وجود ارتکاب انواع جنایات مختلف ازجمله تلاش برای حمله به خارطوم و یا درمان هدف قرار نمی دهد.

این امرباعث نگرانی امت های اسلامی وعربی شده و این مسئله را پیش آورده که دادگاه بین المللی جنایی به کانونی برای ارعاب و ترساندن کشورهای کوچک و سلطه کشورهای قدرتمند بر ضعیفان تبدیل شده است. 

دادگاه بین المللی جنائی براساس نظام نامه داخلی تصویب شده دررم درسال1998 میلادی برای تضمین احترام همیشگی برای تحقق عدالت بین المللی تشکیل شد.

صدورحکم بازداشت برای رئیس جمهوری سودان که همواره برای جلوگیری ازخون ریزی فرزندانش از طریق اتحاد و یکپارچگی مردمی تلاش می کند و سعی درخاموش کردن فتنه طایفه ای بین نژادهای مختلف را دارد لکه ننگی بر پیشانی دادستان کل دادگاه بین المللی جنائی است.

این درشرایطی است که این دادگاه از زمان تاسیس درسال 1998 میلادی تاکنون، در برابر کشتار دسته جمعی ملت بی دفاع فلسطین توسط اسرائیل موضع قاطعی اتخاذ نکرده است.

روزنامه الاهرام در پایان نوشت: درحالی که ملت تحت اشغال فلسطین علنا درمعرض سیاست شرم آور، نژاد پرستانه، گرسنگی، آوارگی، کشتار و ترورهای روزانه ارتش اشغالگرقدس قرار دارند، دادستان کل دادگاه بین المللی جنائی دربرابر این جنایت سکوت اختیارکرده است .

کد خبر 719839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha