۲۶ مرداد ۱۳۸۷، ۱۳:۵۷

همایش " دکترین مهدویت" - 11

مولانا: اندیشه مهدویت غرب را به چالش کشانده است

مولانا: اندیشه مهدویت غرب را به چالش کشانده است

استاد روابط بین الملل دانشگاه واشنگتن امریکا در چهارمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت گفت: دیدگاه مهدویت مفهوم تاریخ و ادبیات غرب را زیر سؤال برده و آن را به چالش کشانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمید مولانا طی سخنانی در همایش بین‌المللی دکترین مهدویت  با اشاره به نگاه راهبردی و استراتژیک به آموزه‌های متعالی مهدویت در سطح بین‌المللی و جهانی گفت: اندیشه انسان‌ساز و پاسخ‌پرور مهدویت، علاوه بر اینکه از اندیشه‌های اصیل اسلامی است، اندیشه‌ای توحیدمحور نیز هست که اسلام را به توحید و توحید را به اسلام برمی‌گرداند.

وی افزود: این ویژگی مهم، لزوم بازشناسی مهدویت و تأمل در زوایای شریف آن را صدچندان می‌کند.

مولانا با بیان اینکه مهدویت در حقیقت، تاریخ ناگشوده انسانی است که با تفکر خود گفته‌ها و ناگفته‌های انسانی را به مفاهیم معناداری تبدیل می‌کند، تصریح کرد: وقتی در شریان‌های محسوس و غیرمحسوس دنیای امروز می‌نگریم، به عطش شدیدی برمی‌خوریم که انسان‌ها همواره در پی آن هستند.

استاد روابط بین الملل دانشگاه واشنگتن آرمان مهدویت را بزرگترین حلقه مفقوده دنیای امروز دانست و افزود: اندیشه مهدویت اندیشه‌ای کاملاً «عالَمی» است و عالَمی بودن با جهانی بودن متفاوت و فراتر از آن است. ده محور اصلی بین اصول مهدویت و پدیده‌ها و خواسته‌های امروزی دنیای معاصر مشاهده می‌شود.

وی جهان‌شمولی را یکی از این محورها برشمرد و گفت: در مقابل جهانی‌شدن و جهانی‌سازی غرب، ما می‌توانیم جهانی‌شدن مهدوی را ارائه دهیم. گفتمان وحدت جهانی جوامع و نظام موجود جهانی دومین محور است و در این مسئله دکترین مهدویت باید به عنوان نقطه مشترک ادیان توحیدی به عنوان یک عامل اصلی برای اتحاد کشورهای جهان مطرح شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد:  عدالت و عدالت‌خواهی و عدالت‌گستری در روابط بین‌الملل، گرایش به سوی یک جامعه ایده‌آل و مطلوب، حقوق بشر و اصل مهدویت، امنیت و توسعه مسائل مربوط به جنگ و صلح، پدیده معنویت، جریان و مفهوم انتظار در مهدویت، تاریخ و غیبت و مفهوم منجی‌گرایی را از دیگر محورهای بین اصول مهدویت و پدیده‌های امروزی دنیای معاصر برشمرد.

مولانا با بیان اینکه دیدگاه مهدویت مفهوم تاریخ و ادبیات غرب را زیر سؤال برده و آن را به چالش کشانده است، خاطرنشان کرد: منجی‌گرایی جزو ادبیات سیاسی امروز جهان قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: به عقیده من در آینده عصیان‌های سیاسی و اقتصادی در جهان نخواهد بود بلکه این عصیان‌های روحی و معنوی است که نمایانگر می‌شود و در این میان، این اندیشه‌ مهدویت است که آرام‌بخش دردهای معنوی می‌شود.

مولانا در بخش پایانی سخنان خود تبیین درست گفتمان مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس، مجهز نمودن دیپلماسی کشور به این گفتمان و هدایت رسانه‌ها به این سمت را از راهکارهای گسترش گفتمان مهدویت در صحنه بین‌المللی عنوان کرد.

کد خبر 733481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha